Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни места във влаковете за великденските празници

Снимка: bdz.bg

От днес до 18 април, включително, "БДЖ-Пътнически превози" осигурява над 12 700 допълнителни места във влаковете за великденските празници, а от четвъртък превозвачи също ще осигурят допълнителни автобуси, които ще пътуват по основните направления на страната.  

Заради предстоящите празници съставите на някои от влаковете ще бъдат с повече вагони, като целта на железопътната компания е да осигури удобно за клиентите придвижване по време на празничните дни, съобщават от пресцентъра на "БДЖ-Пътнически превози". С повече вагони ще бъдат влакове по маршрути от София за Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Свиленград, Горна Оряховица, Ямбол, Лом, Русе и други. 

От компанията съобщават още, че е в ход предварителна продажба за места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Клиентите на БДЖ могат да купуват билети за своето пътуване и онлайн, през системата на компанията.  

Подробна информация може да бъде предоставена от служителите на гишетата "Информация" в железопътните гари в страната.  

15 са осигурените към този момент от превозвачите извънредни автобуси, които ще пътуват по различни направления. 

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
На извънредното заседание на СОС беше изслушан кметът на Столичната община във връзка с новата организация на движението по бул.

Без разбирателство в СОС за новата организация на движението в центъра на София

Временна комисия, в която участие ще вземат общински съветници от всички политически групи и представител на администрацията, ще решава проблема със спрените от движение лифтови съоръжения на Витоша, обяви кметът на София Васил Терзиев. Ще бъдат търсени и представители на институциите у нас, за да заработят лифтовете в планината. Кметът на София..

публикувано на 23.05.24 в 17:50

ООН обсъжда 11 юли да бъде ден за възпоменание на геноцида в Сребреница

Общото събрание на ООН обсъжда днес в Ню Йорк резолюция, съгласно която от идната година 11 юли ще бъде "международен ден за възпоменание на геноцида в Сребреница" през 1995 година. Инициативата е на Германия и на Руанда, чийто проект предвижда още да бъде осъдено отричането на масовото избиване на 8000 босненски мюсюлмани от армията на..

публикувано на 23.05.24 в 17:45
ген. Олександър Сирски

Тежки сражения се водят в Донбас

На брутален ракетен бараж е била подложена днес Харковска област в Украйна, съобщи президентът Володимир Зеленски. Най-тежките боеве обаче се водят в Донбас, заяви главнокомандващият генерал Олег Сирски. Русия твърди, че си е върнала там контрола върху още едно село - Андреевка. Заместник-началникът на генералния щаб на Русия е задържан за..

публикувано на 23.05.24 в 17:34
Вадим Шамарин

Заместник-началникът на генералния щаб на Русия е задържан за подкуп

По обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери беше задържан заместник-началникът на генералния щаб Вадим Шамарин. Военен съд го остави в ареста за два месеца. Вадим Шамарин е четвъртият руски генерал, който влиза в ареста в рамките на един месец. На 24 април и на 14 май по обвинения в корупция бяха задържани съответно..

публикувано на 23.05.24 в 17:26
Марчела Абрашева

Марчела Абрашева: Изборите са пълни с изненада

" Тези избори ще бъдат изненадващи, защото е много трудно да се предположи колко избиратели ще отидат да гласуват. Това прави прогнозните резултати доста несигурни. Каква ще е подредбата, с изключение на първия, не е ясно. Каквото ние направим на 9-и юни, това ще бъде резултатът . И това твърдение сега е по-вярно от всеки друг път. Това прави..

публикувано на 23.05.24 в 17:06
На кръстовището на столичните улици

На 21 юни делото за смъртта на 15-годишния Филип, прегазен на пешеходна пътека в София, започва по същество

Делото за смъртта на 15-годишния Филип, който беше прегазен преди 8 месеца на пешеходна пътека на столичната улица " Шишман", започва по същество на 21 юни. След като изслуша страните, Софийският градски съд прие, че няма основание обвинителният акт да бъде връщан. Първите, които ще разпита съдът, са близките на детето. Нов опит за старт на..

публикувано на 23.05.24 в 17:02

ЖП гарата в Казичене е недостъпна след вчерашния дъжд в София, влаковете не спират на нея

Няма достъп до ЖП гарата в Казичене заради вчерашния дъжд в София и влаковете не спират на гарата.  Градушка с размер на лешник падна в София (обновена) Казичене, Кривина, Долни Богров, квартал „Христо Ботев“ и квартал „Слатина“ са сред най-пострадалите населени места в София след вчерашния дъжд с градушка. Всички служители на столичната..

публикувано на 23.05.24 в 16:33