Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова победа за Теодор Кабакчиев в испанския шампионат по хард ендуро

Теодор Кабакчиев
Снимка: БФ Мотоциклетизъм

Нова победа в испанския хард ендуро шампионат спечели Теодор Кабакчиев, който не остави шанс на съперниците си в 4-ия кръг на надпреварата този уикенд в Оуренсе. Българинът изпревари и в двата дни испанците Франсеск Морет Клота и Мигел Гелаберт Роура. Преди последния кръг в Алмедина през октомври Кабакчиев продължава да е начело в генералното класиране със сериозет аванс пред Морет Клота и Марк Риба Ласаро.

Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм” спечели първите си точки в световния шампионат по мотокрос този сезон, след като завърши 20-ти във втория манш в „MXGP of Trentino. Топ пилотът ни не успя да влезе в зоната на точките в първия манш заради лошия си старт, но във втория се представи отлично и успя да запише първия си актив.

„Четвъртият кръг на MXGP шампионата мина доста добре за мен. Първия манш направих лош старт, след това карах добре, но не успях да взема точки. Във втория стартирах добре, успях да изпреваря част от съперниците си и да държа 17-то място, но за съжаление в последните обиколки загубих няколко позиции и завърших на 20-та позиция. Това е първа точка за мен и моя отбор „АИТ рейсинг тийм”. Продължавам да тренираме и да подобрявам уменията си! Много благодаря на моя екип, спонсорите, семейството и приятелите!”, коментира Майкъл Иванов надпреварата в Италия.


Другият ни представител в Трентино – Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм” не успя да преодолее квалификациите в EMX 125 в конкуренцията на 100 състезатели.

Милен Манев от „АИТ рейсинг тийм“ напусна заради контузия състезанието от 3-ия и 4-ия кръг от италианския спидуей шампионат в Лониго. Българинът направи много добра първа серия, в която завърши на второто място, но във втората, в спор за лидерската позиция, падна и извади рамото си.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Амос Юга (вляво)

Футболист на ЦСКА София в полезрението на датския Брьондби

Датският Брьондби проявява интерес към полузащитника на ЦСКА София Амос Юга, съобщава Africafoot.com.  Според информацията, Юга попада в трансферните планове на Брьондби и двата клуба вече водят преговори. Твърди се, че ЦСКА София ще иска трансферна сума от 2 милиона евро за втория си капитан, чийто договор с "червените" е до лятото на 2026 година...

публикувано на 10.05.24 в 10:22
Мирела Демирева

Мирела Демирева с победа в скока на височина на турнир в Германия

Олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела Демирева постигна победа на скок височина на лекоатлетическия турнир в германския град Есен. Българката завърши със 192 сантиметра в първото си състезание на открито за сезона. Демирева направи и три неуспешни опита да покрие олимпийски норматив за Париж 2024 на 197 сантиметра. Втора със 189 сантиметра..

публикувано на 10.05.24 в 10:19
Ню Йорк Рейнджърс

Ню Йорк Рейнджърс е на победа от финала на Изток в НХЛ

Ню Йорк Рейнджърс е на една победа от класиране за финала в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада, след като победи Каролина с 3:2 след продължение и поведе с 3:0 в серията, която се играе до четири победи. Артьоми Панарин вкара победния гол в 1:43 минута на продължението за успеха и Рейнджърс продължава без загуба в..

публикувано на 10.05.24 в 09:29

Далас изравни серията срещу Оклахома в НБА

Лука Дончич и Пи Джей Уошингтън вкараха по 29 точки и помогнаха на Далас да победи Оклахома Сити със 119:110 и да изравни серията на 1:1 в плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Дончич добави към актива си 10 борби и 7 асистенции. Маверикс завършиха с 18 тройки, най-добрата им успеваемост от далечна дистанция в плейофите този..

публикувано на 10.05.24 в 09:26
Шаби Алонсо

Леверкузен постави новия рекорд със 17-ия си гол отвъд 90-ата минута

Байер (Леверкузен) пренаписа историята и вече има серия от 49 мача без загуба във всички турнири, от които 40 победи. С това "аспирините"  подобриха рекорда на португалския гранд Бенфика от периода 1963/1965 г. - 48 последователни срещи без поражение във всички турнири. Новото постижение на хората на Шаби Алонсо дойде срещу Рома в полуфинала-реванш за..

публикувано на 10.05.24 в 06:25
Футболистите на Крумовград са от 13 мача без загуба в Първа лига

Първа лига се завръща с два мача днес

След кратка пауза покрай Великденските празници битките от Първа лига ще бъдат подновени с два мача днес. От 16.45 часа ЦСКА 1948 посреща Славия в двубой от плейофната група, която се бори за бараж за евроучастие, докато от 19.15 Крумовград е домакин на Локомотив (Пловдив) в среща от първата шестица. ЦСКА 1948 записа равенства с Арда и Ботев (Пловдив)..

публикувано на 10.05.24 в 05:59
Топката ес отбива в главата на Мансини от Рома за 1:2 и Леверкузен си върна инициативата.

Финалите в евротурнирите са Леверкузен - Аталанта и Олимпиакос - Фиорентина

Отборите на Байер Леверкузен и Аталанта ще спорят за трофея във футболния турнир Лига Европа. Финалът в надпреварата ще се играе на 22 май на „Авива Стейдиъм“ в Дъблин (Република Ирландия). Германският шампион Байер Леверкузен отново не допусна първа загуба за сезона и направи равенство 2:2 при домакинството си на италианския Рома в реванша от..

публикувано на 10.05.24 в 00:32