Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал победи Челси и в Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Реал (Мадрид) ще играе в полуфиналите на Шампионската лига по футбол за трета поредна година. 

Актуалният носител на трофея елиминира английския гранд Челси след победа в реванша с 2:0 и общ резултат от двата мача 4:0. Попаденията за победителите вкара бразилецът Родриго Гояш, който бе точен в 58-мата и в 80-ата минута. 

Двубоят на "Стамфорд Бридж" обаче не бе никак лек за гостите от испанската столица, особено през първите 60 минути, като единствено пропуските на нападателите на "сините" и добрите намеси на Тибо Куртоа на вратата запазиха мрежата им суха.

Секунди преди края на първото полувреме Челси пропусна невероятна възможност да поведе. Центриране от десния фланг премина през всички играчи в наказателното поле на Реал и топката се оказа у левия бранител на домакините Марк Кукурея. Испанецът обаче се засуети, не успя да стреля от движение и в крайна сметка ударът му бе блокиран от Куртоа.

В 58-мата минута Реал откри резултата. Родриго се оказа напълно непокрит на дясното крило, премина покрай Рийс Джеймс и навлезе в наказателното поле на Челси. Там той пусна успореден пас на голлинията, като топката достигна до Винисиус. Лявото крило на Реал не се поколеба и върна подаване към Родриго, който от близка дистанция бе точен за 0:1.

В 80-ата минута Винисиус изведе Федерико Валверде, уругваецът продължи към Родриго и за бразилеца не бе проблем да реализира за втори път.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мача за титлата между Лудогорец ЦСКА - София пряко по "Хоризонт"

Отборите на Лудогорец и ЦСКА - София се изправят един срещу друг в двубой от 32-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Мачът от първата шестица на родния елит започва в 19:30 часа и ще бъде предаван пряко по програма "Хоризонт". Срещата е изключително важна за домакините от Разград, които излизат за минимум точка, за да си осигурят спечелването..

публикувано на 11.05.24 в 08:30

Ксения Момчилова е на финал на СК по гимнастически паркур в Монпелие

Ксения Момчилова се класира за полуфиналите в дисциплината скорост на световната купа по гимнастически паркур в Монпелие (Франция). Състезателката на Делян Димитров намери място сред най-добрите десет с шесто време.  Българката, която миналата година стигна до първия за България медал (сребърен) в историята на този спорт изостана на 6.19 секунди..

публикувано на 11.05.24 в 08:26
Крумовград - Локомотив Пловдив  4:1

Крумовград с убедителен успех срещу Локомотив Пловдив

Отборът на Крумовград постигна убедителна победа с 4:1 срещу гостуващия Локомотив Пловдив в мач от 32-рия кръг, първа шестица в Първа футболна лига. Срещата се изигра на Спортен комплекс "Никола Щерев-Старика" в пловдивския квартал Коматево. Футболистите на Станислав Генчев превъзхождаха съперника си през цялата среща.  Головете отбелязаха Алекс Колев..

публикувано на 10.05.24 в 21:25
Юлияна Янева

Юлияна Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба, след като победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационния двубой на 76 кг от турнира в Истанбул, Турция. Мими Христова загуби своята схватка и чака репешажи, а Миглена Селишка беше изтеглена от своя съперничка. Квоти за Париж до момента имат Янева, Биляна Дудова на 62 кг,..

публикувано на 10.05.24 в 20:56
Тадей Погачар

Втора етапна победа на Тадей Погачар в колоездачната обиколка на Италия

Тадей Погачар спечели седмия етап от колоездачната обиколка на Италия. Словенецът измина индивидуалното бягане по часовник 40.6 километра между Фолиньо и Перуджа за 51:44 минути. Представителят на домакините Филипо Гана имаше сериозни шансове за успех в днешния ден, но се озова в догонваща позиция след втората междинна контрола. Погачар направи..

публикувано на 10.05.24 в 20:07
ЦСКА 1948 - Славия  0:2

Славия победи домакина ЦСКА 1948

Славия победи с 2:0 като гост ЦСКА 1948 в мач от 33-ия кръг от Първа лига и записа втори успех в последните си три мача.  В 20-тата минута  Теодор Иванов събори в наказателното поле Владимир Николов, но Тони Тасев изпълни слабо дузпата и вратарят на домакините Петър Маринов изби кълбото. В 34-ата минута Росен Божинов допусна грешка при изнасянето на..

публикувано на 10.05.24 в 18:49

Четирикратен олимпийски шампион е новият старши треньор на националния отбор на България

Четирикратният олимпийски шампион Рико Грос (Германия) е новият старши треньор на националния отбор на България по биатлон, съобщи президентът на БФБиатлон Атанас Фурнаджиев. 53-годиният Грос е легенда на световния биатлон. В славната си състезателна кариера германецът е спечелил 28 медала от Олимпийски игри и Световни първенства и има девет..

публикувано на 10.05.24 в 17:02