Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилияна Николова: Искам утре да си свърша работата най-после

Стилияна Николова спечели квалификациите и се класира за финалите на многобоя и на три от четирите уреда на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Вчера тя игра стабилно на обръч и на топка, но днес допусна неточности на лента и груба грешка на бухалки. Изключително сложните съчетания и голямата артистичност й осигуриха първото място с 97.850 точки. Със същия сбор на втора позиция е Боряна Калейн, която игра само три уреда.

"Определено навлязох в състезанието. По-спокойно ми е вече, отколкото преди да започнем. Винаги има какво още да се желае и се надявам, че утре всички композиции ще ги изпълня по един много добър начин", каза Николова след днешното си участие.

За две от оценките от българския щаб подадоха контестации. Вчера на обръч тя беше отхвърлена от съдиите, но днес на лента беше уважена и оценката й беше повишена.

"Аз докато се състезавам гледам да не слушам какви са оценките, да не се влияя, така че не знаех какво се случва до последно, докато не свърших с бухалките. Ние просто искаме да знаем кое не се зачита, за да може да го подобрим. И гледаме не само засега, но и като цяло да подобрим нещата, които не се зачитат", коментира тя.

Николова допусна сериозна грешка на бухалки, след като излезе от килима, за да догони уреда.

"Не мога сега да отдам грешката на конкретно нещо, защото не съм си направила добър анализ, но утре ще съм максимално концентрирана и мобилизирана на всички съчетания, за да може просто да си свърша работата най-после", завърши Николова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Аталанта

Аталанта изпревари Рома в битката за място в ШЛ

Аталанта победи Рома с 2:1 в пряк мач за място в Шампионската лига. Срещата бе от 36-ия кръг на италианската Серия А. Над всички за домакините от Бергамо беше Шарл де Кателаре, който отбеляза и двата гола през първото полувреме. След почивката „вълците“ успяха да върнат само един от головете чрез капитана си Лоренцо Пелегрини от дузпа в 66-ата минута...

публикувано на 13.05.24 в 06:14
Арсенал

Арсенал изпрати битката за титлата в последния кръг

Арсенал спази кандидат-шампионския си график и ще продължи да се бори за титлата с Манчестър Сити в Англия и в последния кръг идната неделя.  Във възловия мач от 37-ия кръг „артилеристите“ спечелиха с икономичното 1:0 при гостуването си на намиращия се в ужасяваща форма срещу Манчестър Юнайтед. Единственият гол падна в 20-ата минута, когато Леандро..

публикувано на 13.05.24 в 06:06

Черно море излезе на второ място в Първа лига след равенство с Левски

Отборите на Левски и Черно море завършиха 0:0 в доста скучен мач на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". От равенството много по-доволни трябва да бъдат варненци, които си осигуриха минимум третото място в крайното класиране. Мачът пък ще бъде запомнен най-вече с това, което се случи преди него. Двубоят на "Герена" започна с четвърт час..

публикувано на 12.05.24 в 21:49
Теодор Кабакчиев

Теодор Кабакчиев с второ място в първия кръг ан СШ по Хард Ендуро

Теодор Кабакчиев  завърши на второто място в първия кръг от световния хард ендуро шампионат “Valleys Hard Enduro” в Уелс. Българинът, който този сезон кара за отбора на "Шерко рейсинг" направи страхотно каране във всички състезателни дни и заслужено развя българския флаг на финала. Световният ни шампион по Супер Ендуро за младежи от 2019 година..

публикувано на 12.05.24 в 20:22

Ксения Момчилова не успя да спечели медал на СК по гимнастически паркур в Монпелие

Ксения Момчилова не успя да спечели медал на световната купа по гимнастически паркур, която се проведе в Монпелие (Франция). Състезателката на Делян Димитров завърши на 8-мо място в дисциплината "Скорост" след като не можа да преодолее полуфиналната фаза. Момчилова, която миналата година спечели първия медал за България (сребро) в тази дисциплина на..

публикувано на 12.05.24 в 19:41
Футболен отбор

Берое победи Пирин и си гарантира мястото в Първа лига и през следващия сезон

Берое осигури и на теория оставането си в елита на българския футбол след домакинска победа с 2:0 над Пирин в среща от 32-рия кръг на Първа лига . С успеха старозагорци събраха 39 точки и имат девет повече от тима на Пирин при оставащи три мача до края на сезона. Берое обаче има предимство в директните мачове, като този сезон победи на два пъти..

публикувано на 12.05.24 в 19:18
Александра Начева

Александра Начева се завърна с победа в тройния скок

Александра Начева се завърна с победа след лечение на контузия. 22-годишната българка спечели надпреварата в дисциплината троен скок на турнира "Пловдив" след  като записа  резултат от 14 метра и 1 сантиметър .  Това е първо състезание за атлетката след близо 12 месеца отсъствие заради травма.  Александра Начева е световна шампионка до 20 години в..

публикувано на 12.05.24 в 18:53