Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сириец е задържан за побой над свои сънародници в Харманли

Снимка: Дора Атанасова

Сириец е задържан за побой над свои сънародници в бежанския център в Харманли, съобщават от полицията. Сигналът е подаден в края на миналата седмица.

Изпратените на място полицаи са установили, че 23-годишният се е скарал с други двама на 15 и 18 г. Те си разменили обидни реплики по повод изповядваната от тях религия.

Последвало сбиване, след което момчетата посетили местната болница, а след преглед били освободили за домашно лечение.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почистиха историческите паметниците в Монтана

Предпразнично почистиха историческите паметниците в Монтана. Средствата са отделени от бюджета на Общината. 11 паметника са почистени в Монтана през последните седмици. Възстановен е единият рог на скулптурата на елена пред Ловно-рибарското дружество в центъра на Монтана, който от дълги години липсваше. Акцията е част от годишната програма и..

публикувано на 05.05.24 в 13:02

Ръст на безработните младежи у нас на годишна база

Безработните младежи под 25-годишна възраст в България са 16 процента или 19 000 души – това сочат най-новите данни на Евростат за март 2024 година. За една година - в сравнение с март 2023 г., техният брой се е повишил драстично - с 6000 души. Средно за Европейския съюз делът на хората без препитание в тази възрастова група според..

публикувано на 05.05.24 в 12:56

Пловдивчани изпълниха храмовете, за да изразят радостта си от Христовото възкресение и да се помолят

В Пловдив стотици миряни изпълниха тази сутрин храмовете в града, за да изразят своята радост от Христовото възкресение. Детски празник с игри и забавления събра много млади семейства на площада пред Общината.  Христос воскресе! Православният свят посрещна Празника на празниците Богослужения за Второ Възкресение Митрополит Николай..

публикувано на 05.05.24 в 12:39
Празнично богослужение за така нареченото Второ Възкресение Христово, в митрополитския катедрален храм

Богослужения за Второ Възкресение

Днес в православните храмове има богослужения за така нареченото Второ Възкресение. На тях отново след отминалата нощ бяха прочетени текстове от Евангелието, свързани с възкресението на Божия син. С пасхалния поздрав "Христос воскресе" духовници и вярващи се събраха за втори път днес за обща молитва в столичния митрополитски храм "Света..

публикувано на 05.05.24 в 12:22

Отец Николай Петков: Трябва да останем при Бога, при изконните неща!

Трябва ли църквата да осъвремени езика, на който говори , за да достигат посланията до повече хора? "Ако трябва да цитирам Витгенщайн : "Каквото ни е в ума, това ни е на езика", а умовете ни стават все по-бедни, затова и църковният език ни става все по чужд и все по-далечен, каза в "Нощен Хоризонт" отец Николай Петков, поет и писател от църквата в..

публикувано на 05.05.24 в 11:58
Шествие на православни поклонници в Ерусалим, 4 май 2024 г.

Великден в Ерусалим на фона на продължаващия конфликт

На фона на продължаващите боеве в Ивицата Газа в Ерусалим православните християни празнуват Възкресение Христово. Хиляди православни поклонници от цял свят се стекоха вчера в Стария град на Ерусалим в очакване на слизането на Благодатния огън. Това явление се случва всяка година на Велика събота, предшестваща днешния християнски празник -..

публикувано на 05.05.24 в 11:57

Задигнаха над 1600 лв. от къща във вълчедръмското с. Златия

Неизвестен открадна 1660 лева от къща във вълчедръмското село Златия. Крадецът е проникнал през незаключена врата в къща в село Златия. Това е станало 20 минути след полунощ на 4 май. 46-годишна жена от София е подала сигнал до полицията в Лом. Тя е била на гости при родителите си. Парите са взети от дамската ѝ чанта. Пристигналите на..

публикувано на 05.05.24 в 11:40