Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Панев: Емоциите в ГЕРБ може би са преодолени и отново можем да седнем на преговори

"Завоят трябва да бъде към повече експерти и по-малко политици в кабинета"

Снимка: БГНЕС

"Виждам, че емоциите от страна на ГЕРБ може би са преодолени и отново можем да седнем на масата за преговори. Разбира се, първо ще говорим в рамките на нашата парламентарна група още днес за конкретния подход". 

Това каза пред БНР Владислав Панев от "Демократична България" веднага след брифинга на Мария Габриел в парламента.

Панев изказа мнение, че "завоят трябва да бъде към повече експерти в правителството с втория мандат и по-малко политици" и подчерта, че това ще бъде обсъдено от коалицията ПП-ДБ.

"Няма промяна в отношенията ни с ГЕРБ-СДС, работим в момента активно, за да се реализира вторият мандат и България да има правителство. Точно от това имаме нужда в момента като държава", заяви той. 

Според Панев разликата на ПП-ДБ от ГЕРБ е най-вече в манталитета:

"Те управляваха по метода на усвояването на еврофондовете и на държавния бюджет. България ще направи големия пробив напред, ако европейските пари и нашият бюджет се инвестират правилно, така че срещу един инвестиран лев да следват 5 лева частни инвестиции. ... Това е реалното предизвикателство пред България, а не са записи и кой се е обидил от нещо". 

 "Имаме нужда от работещ парламент на първо място и след това от изпълнителна власт, която си върши работата", подчерта той.

Интервюто на Снежана Иванова с Владислав Панев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Швейцария спечели "Евровизия"

Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия". Изпълнителят Нимо триумфира в шведския град Малмьо с песента "Кодът" ("The Code"). Финалът на песенния конкурс се проведе на фона на протести срещу войната в Газа.

публикувано на 12.05.24 в 02:10
Министерство на иновациите и растежа

До 15 май компаниите да кандидатстват по процедурата за разработване на иновации

До 15 май български компании могат да кандидатстват по процедурата за разработване на иновации, която е с бюджет 127 милиона лева. Наближава крайният срок, през които български компании могат да кандидатстват по процедурата "Разработване на иновации в предприятията" с бюджет 127 млн. лв. по програма "Конкурентоспособност и иновации в..

публикувано на 11.05.24 в 21:28

Икономически песимизъм властва сред европейците преди евровота

Според проучване, проведено от "Би ви ей Ексайт" (Bva Xsight) за медиен консорциум начело с френско-германската телевизия Арте, 41 на сто от европейците се безпокоят основно за здравето си. На второ място се нареждат войната и покупателната способност наред с екологичните теми. По въпросите за имиграцията и отбраната по-голямата част от..

публикувано на 11.05.24 в 21:26

Нов конкурс за управител на болницата в Дупница

Обявен е нов конкурс за управител на общинската болница в Дупница по решение на съветниците, след като проведеният на 4 април избор се провали и никой от двамата кандидати не получи минималната оценка и бал. Новият конкурс е обявен за 12 юни.  5 години общинската болница беше управлявана от прокуриста Мария Иванова, която в деня след местните..

публикувано на 11.05.24 в 21:09

Ден на работодателя в гр. Рила

Ден на работодателя беше организиран в гр. Рила- инициативата е на Бюрото по труда в Дупница, след като от години безработицата в малката община е около и над 10 %. На борсата се явиха и безработни от съседната община Кочериново.  В общината и в района на Рилсикя манастир са отворени и работят, особено през летния сезон, над 10 заведения,..

публикувано на 11.05.24 в 20:59

Черни лешояди вече отглеждат потомството си на територията на Природен парк "Врачански Балкан"

Три двойки черни лешояди вече имат потомство и отглеждат малките си на територията на Природен парк "Врачански Балкан". В района от години се работи активно за възстановяването на този защитен вид птици.  След изчезването на черния лешояд от територията на природен парк "Врачански Балкан" , възстановяването на вида започна преди повече от 20..

публикувано на 11.05.24 в 20:39

Празник на яйцето в Павликени

Яйцето като символ на живота празнуват днес в Павликени. В 11-ото издание на празника акцент са традициите и обичаите на населените места и екологията. Репортаж на кореспондента ни Здравка Маслянкова. Хиляди гости се събраха на традиционният вече празник на яйцето в Павликени. "Празникът на яйцето не е просто един концерт в парка. Това е..

публикувано на 11.05.24 в 20:36