Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ще се опиат да запазят имунитета на Бойко Борисов"

Радостин Василев: С правителство на всяка цена ще се пазят от наказателна отговорност

Няма други записи, заяви бившият депутат от ПП-ДБ

Радостин Василев
Снимка: Ани Петрова

"Ще има правителство, защото те ще бранят с цената на всичко желанието за консумиране на властта и пазенето от наказателна отговорност. ... Ще се опитат да запазят имунитета на Бойко Борисов, за да могат да направят правителство, което да отстрани главния прокурор и да бъде изпран Бойко". 

Тази прогноза направи пред БНР бившият депутат от ПГ на "ПП-ДБ" Радостин Василев, който вече е независим депутат в 49-ото Народно събрание, след като напусна парламентарната група заради съдържанието на записи от онлайн заседание на Националния съвет на ПП, които той изнесе публично на пресконференция.

Той заяви категорично, че няма други записи - нито от централата на партията "Продължаваме промяната", нито в стаята им в Народното събрание:

"Вероятно Кирил Петков се страхува от други записи, с каквито аз не разполагам и не мога да отговарям за тях". 

Според него "в много тесен кръг е било планирано коалирането на ПП с ГЕРБ" и определи това като национално предателство, защото "Продължаваме промяната" винаги " са се клели", че никога няма да се обединяват с Бойко Борисов.

Радостин Василев потвърди, че е с 24-часова полицейска охрана, защото "се счита има сериозна заплаха за живота" му.

Независимият депутат подчерта, че това, което е чул в записа, отнасящо се до националната сигурност, го е накарало да го огласи:

"Не съществуваше за мен вариант да затая това нещо, защото така щях да стана съучастник. В мен не е съществувало съмнение, че ще оповестя това, да разкрия записа. Не е изтекъл анонимно, защото така щяха да отричат, че е истина".

Време е да направя политически проект, който да участва в избори, заяви още Василев.

Интервюто на Петър Волгин с Радостин Василев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Министърът на околната среда е одобрил Насоки за опазване на дюните

Министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов е одобрил снощи Насоки за правомощията на контролните органи, свързани с опазване на дюните по Черноморието и в националните паркове. Административнонаказателната дейност на отделните контролни органи, съобразно правомощията им, обхваща установяването на нарушения като незаконна сеч, навлизане..

публикувано на 19.03.24 в 12:46
Протест пред руското посолство в Катманду срещу вербуването на непалци за войната на Русия в Украйна.

Хиляди непалци воюват на страната на Русия в Украйна

Около 2000 непалци са били вербувани от Русия да се бият във войната срещу Украйна, разкрива Скай нюз в ексклузивен материал. Принудени да правят това от бедност, много от непалските наемници сега отчаяно искат да се върнат. Скай нюз разказва историята на 35-годишния Ганеш – един от малкото доброволци, имали късмет да се приберат..

публикувано на 19.03.24 в 12:43

Доклад: Пътищата в Англия и Уелс са в критично състояние

Пътищата в Англия и Уелс са в критично състояние поради многото дупки по тях. Ремонтните работи по пътната настилка са на най-високото си ниво за последните осем години, според нов доклад. Алиансът на асфалтовата промишленост обяви, че се очаква общините да поправят два милиона дупки през текущата финансова година. Това е ръст от 43% спрямо..

публикувано на 19.03.24 в 12:37

Неофициално: Провал на преговорите, отиваме на избори

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са постигнали съгласие по време на удължения срок на преговорите за съставяне на правителство, мандатът ще бъде върнат с празна папка, и България отива на избори. Това съобщиха неофициално високопоставени източници от двете партийни централи на коалициите, цитирани от БГНЕС...

публикувано на 19.03.24 в 12:30
Снимката е илюстративна, архив

ГДБОП разби престъпна група за фалшиви пари и документи, арестувани са петима

ГДБОП разби престъпна група изработвала и разпространявала фалшиви документи и пари.   Задържани да петима души. В хода на операцията са арестувани общо петима души, двама, от които в момент на извършване на сделка с неистински български паспорт. Последвали и претърсвания в осем адреса в условията на неотложност, претърсвания на автомобили,..

публикувано на 19.03.24 в 12:27
Румен Радев

Президентът ще информира за промяна на програмата си за среща с Габриел

От прессекретариата на президента Румен Радев обясниха пред БНР, че  "имат готовност да приемат кандидата за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съгласно нейната готовност да обяви резултата от преговорите в рамките на заложения в Конституцията срок от 7 дни". "Съгласно Конституцията,..

публикувано на 19.03.24 в 12:24

Топлофикационното дружество във Велико Търново приключва отоплителния сезон

Топлофикационното дружество във Велико Търново приключва отоплителния сезон и от 1 април започва поетапно спиране на подаването на енергия за отопление. От "Топлофикация - ВТ" напомнят, че само и единствено служителите на дружеството имат право да извършват технически превключвания, спиране, пускане на абонатните станции и всякакви други..

публикувано на 19.03.24 в 12:00