Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: В момента се създава коалиция за спасяване на имунитети

Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

"Политическата ситуация в страната е тъжна за българските граждани, които трябва да се запознават ежедневно със скандалите. Основна цел на Бойко Борисов е личното му оцеляване. ПП трябва да направят своя извод за политическото решение, което трябва да вземат и дали няма да се направи предателство спрямо избирателите им". 

Това каза пред БНР Цветан Цветанов, лидер на "Републиканци за България". 

И допълни, че моделът "Борисов" трябва да бъде разрушен, като уточни, че този модел няма общо с истинските симпатизанти и членове на ГЕРБ, които са били в началото на създаването на партията. 

В предаването "12+3" Цветанов предположи, че парламентът ще замете под килима "Барселонагейт"

"Когато си невинен, бъди истински и си подай имунитета, нека прокуратурата извърши съответното разследване, ако има основателна данни и доказателства за повдигане на наказателна отговорност, съдът ще прецени дали всичко това е истина, или не... В момента се създава коалиция за спасяване на имунитети". 

Интервюто на Даниела Големинова с Цветан Цветанов в предаването "12+3" можете да чуете в звуковия файл.
По публикацията работи: Лозина Владимирова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Между 15 и 20 000 германски туристи у нас са засегнати от фалита на туроператора FTI Group

Между 15 и 20 хиляди германски туристи за България са засегнати от фалита на третия по големина туроператор в Европа FTI Group, който в началото на седмицата подаде молба за несъстоятелност в регионалния съд в Мюнхен, сочат данните на Асоциацията на агенциите за входящ туризъм. България не е сред най-сериозно засегнатите дестинации, защото броят..

публикувано на 06.06.24 в 08:36
проф. Миглена Темелкова

Проф. Миглена Темелкова: Държавата пести от висше образование. Последиците ще са тежки

Нормата на Закона за висшето образование не е спазена не само относно възнагражденията на преподавателите, но и по отношение на научно-изследователската дейност. Това заяви пред БНР проф. Миглена Темелкова, председател на УС на Съвета на ректорите и ректор на Висшето училище по телекомуникации и пощи. Всеки университет трябва да има..

публикувано на 06.06.24 в 08:30
Популистът Герт Вилдерс може да повтори успеха си от парламентарните избори миналата година.

Нидерландия гласува първа на евроизборите

Нидерландия гласува днес на изборите за Европарламент, първа сред всички страни от Европейския съюз, предаде БТА. Нидерландците ще избират измежду рекорден брой партии и кандидати - 20 партии и 497 кандидати от почти целия политически спектър. Прогнозите са, че шансове да спечелят имат между 9 и 11 партии. Те ще изпратят 31 депутати в новия..

публикувано на 06.06.24 в 08:28

В САЩ очакват сходна избирателна активност на сънародниците ни с тази от предходния вот

" Организаторите със сигурност не сме изморени от провеждането на избори ", казва сънародникът ни Даниел Дженев, който има опит като доброволец в организирането на изборния процес зад граница. Дженев е банков ръководител в Чикаго. Той очаква сходна избирателна активност с тази от предишни избори, защото " хората, които гласуват, са едни и същи..

публикувано на 06.06.24 в 08:15

В Добрич започва фестивал на занаятите и изкуствата

Фестивал на занаятите и изкуствата започва от днес в Добрич. Проявата се организира за четвърти път и ще продължи до 8 юни. Събитието ще даде възможност за изява на над 60 изложители от над 30 населени места в страната. На Фестивала на занаятите и изкуствата, който ще бъде разположен на площад "Свобода" в Добрич, ще бъдат представени занаяти и..

публикувано на 06.06.24 в 08:01
Р. Дунав при Регенсбург, 4 юни 2024 г.

Сложна е ситуацията в наводнените райони на Южна Германия

Сложна остава ситуацията в наводнените райони на Южна Германия. След обилните валежи придошлите реки бавно се оттичат. Метеоролозите очакват и днес силен дъжд в някои части на Бавария. Австрийският участък на р. Дунав е затворен за корабоплаване заради наводненията Шестима души загинаха при наводненията в южните германски провинции..

публикувано на 06.06.24 в 07:56
Християн Мицкоски - лидер на ВМРО-ДПМНЕ

Президентът на РСМ връчва мандат за правителство на Християн Мицкоски

Очаква се днес президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска да връчи мандат за съставяне на правителство на Християн Мицкоски - лидер на спечелилата парламентарните избори през май партия ВМРО-ДПМНЕ. Ден преди да получи мандата Християн Мицкоски внесе за одобрение от парламента проектозакон, който предвижда нова структура на..

публикувано на 06.06.24 в 07:45