Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трифонов: Асен Василев, Киро, Миро и цялата им рода за нищо на света не бива да се докосват до власт

"Тези или този, които позволят това да се случи, ще носят цялата отговорност и ще трябва да понесат последствията на това, което предстои", написа лидерът на ИТН

Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

Да си представим една ситуация. Във Франция излизат записи на Макрон и в тия записи Макрон казва: "Да сложим наши хора начело на службите по честен или нечестен начин. И да сложим наши хора начело на полицията преди изборите".

След което казва, че "предложенията за шефовете на службите са одобрени от посолството".

Какво би се случило във Франция, ако излезе такъв запис? Колко хора ще излязат по улиците и колко време ще издържи Макрон начело на държавата, попита лидерът на ИТН Слави Трифонов в профила си във Фейсбук.


"Предполагам, че отговорът ви е ясен. А в България?", продължава с въпросите Трифонов и допълва:


"Наистина има такъв запис. Асен Василев ги каза тия неща. Сега той е финансов министър и прави бюджет. Жената на Лорер е назначена отново, Спецов се върна на бял кон и чакаме Миро, Киро, баджанак му, леля му, чичо му и цялата им рода да заемат постове във властта. И всичко това стана с благословията на този, заради когото бяха създадени. Този, когото арестуваха, плюха, унижаваха, обиждаха, а сега е техен партньор, приятел, съюзник, пазят му имунитета и разчитат на него като на брат - Бойко Борисов.

Да, такава е истината. Не е като във Франция, но пък все още има свобода на словото.
Аз мога свободно да изразявам мнението си и затова още веднъж ще кажа следното: Асен Василев, Киро, Миро и цялата им рода за нищо на света не бива да се докосват до власт. И тези или този, които позволят това да се случи, ще носят цялата отговорност и ще трябва да понесат последствията на това, което предстои", написа лидерът на ИТН.


По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пострадалият от мълния в столицата младеж е добре, утре ще бъде изписан

Младежът, пострадал вчера от паднала в близост мълния, ще бъде изписан  утре от Клиника по кардиология на УМБАЛ "Св. Анна"-София АД. Няма опасност за живота му, но остава в болницата за наблюдение на състоянието му. Младежът е контактен и адекватен. Не са констатирани изгаряния по тялото му. При бурята в София м ълния падна в..

публикувано на 23.05.24 в 12:07

В Троян и Априлци разчистват след пороя, унищожена е реколта

В общините Троян и Априлци продължава разчистването след падналите вчера пороен дъжд придружен с градушка. Няма пострадала пътна инфраструктура, но е унищожена селскостопанската реколта. В Априлци ледените късове са били с диаметър 4 см. В момента екипи на общината разчистват наноси по пътната настилка в кв. Зла река. Кметът Тихомир Кукунски..

публикувано на 23.05.24 в 11:53

Шествие на близки на загинали на пътя започна в София

Близки на загинали на пътя провеждат автошествие в столицата, което започна от "Цариградско шосе".  Към тях се присъединяват и протестиращите срещу новата организация на движението в центъра на София, които настояват за оставката на кмета.  Между 150 и 250 автомобила се очаква да се включат в автошествието, като се очакват сериозни..

публикувано на 23.05.24 в 11:45
Румен Радев в Рим

Румен Радев подари на папа Франциск икона на Светите братя Кирил и Методий

Президентът Румен Радев и водената от него делегация бяха на аудиенция при папа Франциск във Ватикана. Държавният глава е подарил на Светия отец оригинална икона на Светите братя Кирил и Методий от втората половина на 19 век. Тя е дело на зографи от Софийската иконописна школа.  В момента държавният глава присъства на Божествена света литургия в..

публикувано на 23.05.24 в 11:09
Община Божурище

Бедствено положение в част от община Божурище

Частично бедствено положение е обявено в няколко населени места в община Божурище. Това стана със заповед на кмета Георги Димов. Бедственото положение е в сила от 19.00 часа снощи за селата Хераково, Златуша, Храбърско, местност "Старо село" и квартал "Черна бара". Въвежда се в действие общинският план за защита при бедствия. 

публикувано на 23.05.24 в 11:01

ЦИК информира общините за подвижните избирателни секции

Централната избирателна комисия (ЦИК) е уведомила с писмо всички общини да осигурят дежурства на 24-ти и 25-и май до 17.00 часа, за да се приемат документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни. На 25 май изтича срокът за подаване на документи, включително и по електронен път, като в..

публикувано на 23.05.24 в 10:57

Опозицията в Гърция иска признаване на палестинската държава

В Гърция партии от опозицията настояват страната да признае палестинска държава. Вчера Норвегия, Испания и Ирландия обявиха, че ще предприемат тази стъпка на 28 май.  Норвегия, Испания и Ирландия ще признаят държавата Палестина Педро Санчес обявява на коя дата страната му ще признае държавата Палестина Гръцката опозиция настоява..

публикувано на 23.05.24 в 10:51