Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боримиров при представянето на Николай Костов: Левски ще се бори за титлата

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров заяви, че отборът ще се бори за титлата през предстоящия футболен сезон.

Боримиров представи днес и новия старши треньор Николай Костов, който в 19:00 часа ще изведе "сините" за първа лятна тренировка.

"Благодаря на Ники, че се съгласи в един такъв труден за нас момент да поеме диригентската палка в нашия клуб, а именно да ръководи отбора. От мое, а и от името на клуба, заявявам, че той ще има нашата пълна подкрепа, за да може Левски да върви нагоре и да печели всеки един мач. Целите са ни високи. Левски ще се бори тази година за първото място, ще преследваме титлата", каза Боримиров  

"Той не е поставял на дневен ред колко ще му бъде заплатата, за разлика от някои други хора. Прие това, което му се предложи от клуба", добави изпълнителният шеф.

Самият Костов представи екипа, с който ще работи на "Герена". В треньорския щаб като асистент влиза Кирил Нестеренко, бивш кадър на Металург Донецк, кондиционен спец ще бъде Тимур Скорак, който е работил в Шахтьор Донецк, а треньор на вратарите ще бъде бившият страж на "сините" Божидар Митрев. 

"Поканил съм и Саид Ибраимов и се надявам в най-скоро време да се включи в нашия екип, което засега се забавя, тъй като той е с действащ договор. Знам в какъв момент попадам в Левски. Като отговорен човек имам предстартово вълнение. Но поемам цялата отговорност, тъй като съм имал достатъчно време да преценя ситуацията и каква е моята отговорност, а тя е отборът да побеждава. Очаквам да бъда подкрепен от феновете, тъй като това е много важно за мен. Очаквам да бъда подкрепен от ръководството, Очаквам да имам добро взаимодействие с играчите, с отбора, за да имаме една добра, а защо не и идеална работна среда. В първия ми период имаше изключително голямо напрежение и не успях да се справя. Но не искам да говоря по този въпрос", каза Костов.

"Основната причина да се съглася е, че отборът на Левси има потенциал. Ще се борим на два фронта - да оцелеем като клуб и да побеждаваме във всеки мач. Имаме много добри футболисти, много добра селекция. Отборът има потенциал да се справя с много по-сериозни задачи. Въпросът е да се сработим с играчите, за да имаме увереност, която ще дойде с победите. Сега най-важното е да се запозная бързо с футболистите. После ще трябва малко време, за да навлезем работата", допълни той.

Новият наставник се сблъсква с проблем заради контузията на нападателя Билал Бари, на когото предстои операция. 

"Решенията за селекцията ще бъдат съгласувани с ръководството. Ще се постараем да не допускаме грешки. Ще вземем решение за нов футболист на мястото на Билал Бари, предстои му доста сериозна операция и не знаем колко време ще отсъства. 

Националът Филип Кръстев пък е отказал да остане на "Герена", след като договорът му за преотстъпване изтече в края на изминалия сезон, обясни Боримиров.

"С Филип Кръстев аз лично съм водил разговори, но той отказа да остане в Левски", каза изпълнителният директор на Левски.

Костов си поставя за цел Левски да доминира над противниците си със солидно владеене на топката.

"Схемата трябва да бъде такава, че отборът да побеждава. Отборът ще трябва да промени поведението си, когато владее топката. Трябва да доминираме на полето и да оказваме напрежение върху противниците ни именно с добро владеене на топката. Това ще бъде цел номер 1 за мен", обясни треньорът.

Той е доволен от жребия за втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Левски ще играе срещу победитиелу от двубоя между Хегелман (Литва) и Шкупи (Република Северна Македония).

"Жребият е много добър. Аз лично съм доволен. Но нека първо си свършим работата в подготовката. Ще се опитаме да използваме всяка възможност за добро представяне в Лигата на конференциите", каза Костов.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Янев

Изненадващо Христо Янев и Ботев (Вр) се разделиха

Ботев (Враца) и старши треньорът Христо Янев се разделиха по взаимно съгласие, съобщават от футболния клуб. Бившият национал бе назначен на 19 септември 2023 г. и изведе врачани до девет победи, шест равенства и 13 загуби в 28 мача. Под ръководството на Янев Ботев спечели баража с Марек и следващия сезон отново ще бъде в Първа лига. "Благодарим на..

публикувано на 03.06.24 в 19:20
Антоанета Костадинова

Мирослава Минчева и Антоанета Костадинова останаха извън финала на 25 м пистолет на Световната купа

Мирослава Минчева и Антоанета Костадинова не успяха да влязат във финала в дисциплината 25 метра пистолет за жени на Световната купа по спортна стрелба в Мюнхен, Германия. Минчева зае 18-о място с 581 точки, докато Костадинова остана 23-а с 580 точки. Финалът затвори американката Морган Абелин с 584 точки. Самуил Донков и Кирил Киров пристигат тази..

публикувано на 03.06.24 в 19:00

Състезанието по картинг за издръжливост "Еко 24 на България" в подкрепа на детското отделение към МБАЛ Кюстендил

Сезонът в европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“ – единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено..

публикувано на 03.06.24 в 13:32
Моринари Ватанабе - президент на Международната федерация по гимнастика

Двама са кандидатите за президент на Международната федерация по гимнастика

Настоящият президент Моринари Ватанабе и шефът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов ще се борят за поста президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на централата в Шанхай (Китай). Изборите за ръководните органи на ФИГ ще се проведат в 25 октомври тази година по време на 85-ия конгрес..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

България взе гейм, но не успя да победи Германия в Лигата на нациите

Женският ни национален отбор по волейбол допусна 3-а поредна и общо 7-а загуба от началото на тазгодишната Лига на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели се бориха и взеха гейм, но все пак отстъпиха пред Германия с 1:3 гейма, в отделните части  19:25, 25:21, 21:25, 11:25 точки,  в последния си мач от турнира в 4 група от втората седмица на..

публикувано на 03.06.24 в 07:00
Арманд Дуплантис

Арман Дуплантис с нова победа в Диамантената лига

Арманд "Мондо" Дуплантис спечели състезанието на овчарски скок в Стокхолм, в поредния кръг на лекоатлетическата верига "Диамантена лига", но не успя да постави нов световен рекорд. 83 рекорда в леката атлетика са подобрени на стадиона в шведската столица – повече от всяко друго място в света. 84-ят обаче не беше добавен на 2-и юни 2024-а година...

публикувано на 03.06.24 в 06:44
Валентин Антов

Венеция победи Кремонезе с Валентин Антов и си гарантира участие в Серия А

Валентин Антов и неговият Кремонезе няма да играят в италианския футболен елит, след като загубиха втория плейофен мач срещу Венеция с 0:1. Така венецианците печелят финалния бараж след нулево равенство в първата среща в Кремона и отново са в Серия А след две години пауза. Единственото попадение за Венеция вкара датският нападател Кристиан Гюткяер в..

публикувано на 03.06.24 в 06:42