Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава работата по назначените от Борислав Сарафов проверки по дела

Снимка: БГНЕС

Продължава работата по назначените от изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов проверки по дела, свързани с лица от високите етажи от властта, както и с т.нар. дела на трупчета. Това стана ясно от думите на заместник главния прокурор Мария Павлова. 

В първата публична изява след назначаването ѝ тя отказа коментар на констатираното дотук, но обеща: 

"През следващата седмица очакваме финализиране на работата на всички назначени проверяващи екипи, изготвяне на докладите, след което ще бъдете запознати в подробности с резултатите от проверките". 

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пострадал район в Западна Суматра, 13 май 2024 г.

Десетки жертви на наводнения и "студена лава" на о-в Суматра

Най-малко 41 души загинаха, след като внезапни наводнения и потоци "студена лава" от вулкан удариха западния индонезийски остров Суматра. 17 души са в неизвестност. Проливният дъжд помете пепел и камъни от планината Марапи - най-активният вулкан в Суматра. Калните свлачища и порои наводниха два района, отнесоха хора и повредиха над..

публикувано на 13.05.24 в 12:11

Стоил Стоилов: Всяко пипане на бюлетината от СИК е кражба на пари

Гласуването е административно производство, самата бюлетина по своя характер представлява декларация и декларирате, че искате да управлява партия Х, Y, Z, а с преференцията декларирате пред съответната партия, че искате да ви управлява кандидата А, Б, В. Това коментира в интервю пред БНР Стоил Стоилов, международен изборен експерт, който е..

публикувано на 13.05.24 в 12:10
Съдебна палата

Прокуратурата и МВР координират работата си във връзка с вота 2 в 1

Прокурори от Софийската градска прокуратура тръгват по столичните районни полицейски управления във връзка с изборите на 9 юни. От държавното обвинение съобщиха, че ще бъдат проведени серия от работни срещи с разследващи полицаи и служители от оперативния състав на МВР за работата по сигнали и дела за престъпления, свързани с нарушения на..

публикувано на 13.05.24 в 11:51

Повече от 100 автора представят изложба на исторически комикси

Повече от 100 автора представят изложба на исторически комикси. Ретроспекцията обхваща 3 периода - от 30-те години до 1944 г., от 1945 до 1990 г. и от 1990 г. до наши дни. Голямата изложба ще бъде показана в Съюза на българските художници на ул. "Шипка" 6.  Куратор на изложбата е Петър Станимиров от СБХ. Пред БНР той подчерта, че са обхванати..

публикувано на 13.05.24 в 11:43
Ивайло Иванов

От 1-ви юли пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се повишават с 11%

Служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов предлага на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) пенсиите, отпуснати до края на миналата година, да бъдат актуализирани с 11% от 1-ви юли. Пред БНР Иванов припомни, че по Швейцарското правило осъвременяването се изчислява на 10% заради по-ниската от..

публикувано на 13.05.24 в 11:38

До 3000 евро бонус в Гърция за сигнал до властите за фалшива касова бележка

Близо 200 хиляди сигнала са подадени от гръцките граждани за фалшиви касови бележки. От днес се изплащат бонуси на съдействалите за разкриване на измами в големи размери. От днес се изплащат бонуси от по 3000 евро на граждани, които са информирали министерството на развитието за фалшив касов бон, което е довело да разкриване на случаи на..

публикувано на 13.05.24 в 11:20

Весислава Антонова: Медийният ни пазар има правила, важното е те да не остават на хартия

" Българският медиен пазар има своите правила. Много важно е обаче те да не остават на хартия, а да имат реално приложение в живата журналистика, в активната журналистика. Ако те останат на хартия, това е повече от тъжно ".  Това коментира пред БНР Весислава Антонова, медиен анализатор и преподавател в УНСС. Според нея в последните години..

публикувано на 13.05.24 в 11:17