Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха колите по "Тракия" за София, край Сливен разчистват пътя от изгорелия тир

Вече е отворено пътното платно на магистрала "Тракия" в посока София, съобщиха от КАТ Сливен, след като преди обяд целият участък от разклона за Ямбол до Нова Загора бе затворен заради самозапалил се камион.

Камион гори на АМ "Тракия" при отбивката за Сливен

Остава обаче затворено платното за пътуващите в посока Бургас и те се пренасочват по обходния път Нова Загора – Сливенски минерални бани – Крушаре – автомагистрала Тракия.

Припомняме ви, че сигналът за горящия камион бе получен около 09:20 минути в противопожарната служба в Сливен. Камионът е превозвал лепило и за това, когато се е запалил в района е имало задимяване от гъст черен дим.

Няма обгазени, няма и пострадали от огъня каза за БНР директорът на Областната противопожарна служба комисар Владимир Демирев.

На мястото на инцидента има товарен камион, който разчиства останките от пожара и изгорялото полуремарке.

Разчистват останките от изгорелия камион на магистрала "Тракия"

До час, час и половина се очаква и този участък да бъде отворен.


По публикацията работи: Златко Желев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Премиерът на Италия Джорджа Мелони

Правителството на Италия е подложено на критики заради плановете да съкрати фондовете за автомобилната индустрия

В Италия правителството на Джорджа Мелони е подложено на критики заради плановете да съкрати драстично фондовете в помощ на автомобилната индустрия, предаде "Ройтерс". През 2022 година предшественикът на Мелони - Марио Драги - обяви, че държавата заделя 8 милиарда и 700 милиона евро до 2030-а в помощ за сектора. И за шестте години от 2025-а до края на..

публикувано на 28.10.24 в 22:13

Скандален видеозапис: В Белица попълват празни бюлетини

Скандален видеозапис от броенето на бюлетините  в една от секциите в град Белица показва как жена попълва празни бюлетини в полза на две партии - ГЕРБ и "ДПС- ново начало".  Нарушението, което изборният закон квалифицира недвусмислено като престъпление, се вижда ясно от записа на камерата при преброяването на резултатите от вчерашното..

публикувано на 28.10.24 в 22:07
Министър-председателите на Грузия Иракли Кобахидзе (вляво) и на Унгария Виктор Орбан - архивна снимка от 25 април 2024

Орбан пристигна на двудневно посещение в Тбилиси

Премиерът на Унгария Виктор Орбан пристигна на посещение в грузинската столица Тбилиси, предаде "Франс прес". Целта на двудневната му визита е да подкрепи управляващата в Грузия партия "Грузинска мечта", която спечели парламентарните избори в събота. Преди посещението на Орбан, чиято страна е ротационен председател на Европейския съюз, върховният..

публикувано на 28.10.24 в 21:56

МВР задържа заподозрян за убийство в столичния квартал "Младост 1"

Задържан е заподозрян за убийството на 77-годишната жена, която беше открита рано сутринта в столичния квартал "Младост 1" пред блок 43, съобщиха от МВР за БНР. Тяло на жена е намерено до жилищен блок в столичния кв. "Младост" Към момента няма яснота какви са мотивите за тежкото престъпление.

публикувано на 28.10.24 в 19:59

Повишена избирателна активност в Плевен, ГЕРБ-СДС печели

ГЕРБ–СДС е първа политическа сила на изборите в Плевен. С повишена избирателна активност в 15-и МИР избират осем депутати за 51-вото Народно събрание. За ГЕРБ-СДС са гласували 18 380 от общо гласувалите 80 834 в областта. Втора сила е "Възраждане"– бюлетини за тях са пуснали 10 414 избиратели, следва "ДПС – Ново начало" с 9844 гласа...

публикувано на 28.10.24 в 19:49

19 часа трябваха за обявяване на резултатите от изборите в област Монтана

19 часа след приключване на изборите снощи обявиха окончателните резултати в област Монтана. Първа политическа сила е ГЕРБ – СДС. ДПС - Ново начало е с 2000 гласа повече от вота през юни и са втори на по-малко от процент от първото място. Протокол от една от секциите в село Медковец забави много обявяването на крайните резултати от вота в област..

публикувано на 28.10.24 в 19:29

БСП е първа политическа сила в Трекляно

БСП събира за пореден път най-много гласове на изборите в най-малката община Трекляно - 113, сочи окончателното преброяване на гласовете в 9-те секции. Избирателите по списък в 19-те села са 448, избирателната активност е над 50%. Вотът в общината е преминал спокойно, без никакви проблеми и инциденти. Откакто се правят избори, в..

публикувано на 28.10.24 в 19:21