Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата очаква информация от Турция по случая с хеликоптера, изхвърлил наркотици

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС, архив

Българската прокуратура очаква информация от турските власти за случая с български хеликоптер, за който се предполага, че е изхвърлил голямо количество наркотици на турска територия кай границата ни. Бова каза в Бургас зам.-главният прокурор Мария Павлова.

Прокуратурата очаква до края на деня да получи официална информация от турските власти за случая с българския хеликоптер, каза зам.-главният прокурор Мария Павлова: "Знае ли се откъде точно е тръгнал този хеликоптер. Чакаме информация от компетентните власти, турските власти".

Работи се по случая, заяви директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов: "Получен е снощи сигнал от турските власти. Това, което към момента може да се каже, е, че е сформирана в министерството работна група с участието на всички служби и се работи по случая усилено. Към момента друго не можем да ви кажем и не е редно, тъй като текат оперативни действия", отбеляза комисарят.

На въпрос дали става въпрос за единична акция или за канал, който е работил дълго време, той отговори, че не може да даде такава информация.  

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов дава информация по случая.

Простреляното в Арбанаси момиче е оперирано и е в добро общо състояние

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто законно притежаван боен револвер вчера 11-годишно момче простреля в крака 12-годишно момиче на празненство в Арбанаси, вече е освободен от ареста. След изготвянето на възложените от наблюдаващия прокурор експертизи ще му бъде повдигнато обвинение, заяви за БНР районният прокурор на Велико Търново Тихомир..

публикувано на 13.05.24 в 17:32
Министър-председателят на Сърбия Милош Вучевич (вляво) и министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба - Белград, 13 май 2024

Сръбският премиер Милош Вучевич изрази подкрепа за Украйна

Пред гостуващия в Белград украински външен министър Дмитро Кулеба новият премиер на Сърбия Милош Вучевич е изразил подкрепа за Украйна, но не и готовност Сърбия да подкрепи санкции срещу Русия, предаде "Ройтерс".  Агенцията цитира изявление на Вучевич, в което се казва, че Белград е отворен за приятелски дискусии по всички въпроси на всички нива, и че..

публикувано на 13.05.24 в 17:11

Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна, защото са верни решения

Смените, които прави руският президент Путин, не са добри новини за Украйна, защото са верни решения за това, което той иска да постигне . Това каза пред БНР експертът по сигурност Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната. Путин освободи Шойгу от поста министър на отбраната Според него е била очаквана смяната на военния министър..

публикувано на 13.05.24 в 17:11

Националната Априловска гимназия изпрати тържествено випуск 2024-та

Националната Априловска гимназия в Габрово изпрати тържествено випуск 2024-та, чийто абитуриентски бал предстои на 24 май. 128 момичета и момчета ще продължат образованието си в наши и чуждестранни университети. По стара традиция в Националната Априловска гимназия единадесетокласниците подготвят изпращане на абитуриентите. Снимки и спомени от..

публикувано на 13.05.24 в 16:51
Христина Христова

Христина Христова за пенсиите: Добре е да се гледат числата, но има и морално-етичен момент

Бюджетът на ДОО се приема с прогнозни данни, а вече са ясни реалните числа от НСИ и затова процентът за индексация на пенсиите е 10, а не 11 . Това каза пред БНР Христина Христова, бивш социален министър.  От 1-ви юли пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се повишават с 11% Повишението на пенсиите от 1 юли може да бъде с..

публикувано на 13.05.24 в 16:32
Атанас Запрянов, служебен министър на отбраната

Министър Запрянов: Самолетите F-16 Block 70 могат да бъдат ремонтирани и само в България

Американските бойни самолети F-16 Block 70, чиято доставка се очаква от следващата година, могат да бъдат ремонтирани и само в България. Това обяви служебният министър на отбраната Атанас Запрянов на семинар  за сигурността в София. "Превъоръжаването на Военновъздушните сили със самолет F-16 Block 70 ще допринесе за въвеждане на нови..

публикувано на 13.05.24 в 16:22
Прокурорът по делото Виолета Желева.

СГС отказа да пусне от ареста бившия дипломат Красимира Трифонова, обвинена в убийство

Софийският градски съд (СГС) отказа да пусне от ареста бившия дипломат Красимира Трифонова, обвинена заедно с дъщеря ѝ Габриела в убийството на зет ѝ Пейо Пеев. Решението на съда не е окончателно.  Тормоз, фиктивен брак, битки за бащинство - довели до смърт Още за мотивите на съда: С аргумент, че е невинна и иска да е извън ареста, за..

публикувано на 13.05.24 в 16:11