Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дъщеря ми е затворник в собствените си кошмари". С пострадалото момиче от Стара Загора работят психолози

Според майката емоционалните щети са много големи. Тя не изключва случилото се с дъщеря ѝ да е опит за убийство

Шествието в Стара Загора в подкрепа на нарязаното момиче ще започне от Събената палата
Снимка: БГНЕС

В над 40 града в страната и в два в чужбина ще бъде организирано мирно шествие в подкрепа на нарязаното момиче от Стара Загора. Там шествието ще започне в 18.00 часа пред Съдебната палата.

"Не са много случаите в работата ми, в които професионалното буквално е пометено от емоциите. Майката буквално изплака болката си в едно интервюТя искаше гласност", разказа в предаването "Преди всички" журналистът Гергана Пейчева от Радио Стара Загора. Тя описа емоционалния шок на майката, когато е видяла в болницата нарязаното си дете.

Моника Маринова е приятел на семейството на пострадалата. Благодарение на нея случаят бе огласен.

Моника е твърдо убедена, че страхът от разправа не може да блокира пътя към справедливостта, посочи журналистът.

"Дъщеря ми е затворник в собствените си кошмари", е споделила майката на нарязаното момиче. Пред БНР тя апелира "законите наистина да бъдат променени и когато има посегателство над човек, да няма присъда пробация".

С пострадалото момиче работят психолози. Според майката психологическите и емоционалните щети са много големи. Тя допуска, че случилото се с дъщеря ѝ би могло да бъде и опит за убийство.

"Нито аз и семейството ми, нито семейството на момичето имаме каквато и да било закрила", декларира от своя страна Моника Маринова и пита "каква система е това".

"Държавата и за това ако няма ресурс, просто да се закрива", коментира тя.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Яна Боянова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Си Цзинпин и Александар Вучич

Вучич пред Си: Тайван е Китай

Сръбският президент Александар Вучич посрещна топло китайския си колега Си Цзинпин. В приветствието си Вучич заяви, че "Тайван е Китай". Сръбската столица е втората спирка от европейската обиколка на Си, която започна във Франция и ще продължи в Унгария.  "Уважение и любов" за Си Цзинпин в Сърбия Двамата лидери са подписали съвместно..

публикувано на 08.05.24 в 18:53
Снимката е илюстративна.

Агенцията по храните затвори обект за продажба на месо в Ботевград

Агенцията по храните затвори обект за продажба на прясно месо в Ботевград. Причините за наложената санкция са лоши хигиенни условия и неспазване на изискванията за предоставяне на коректна информация на потребителите за предлаганите продукти. Експертите на агенцията припомнят, че при констатиране на нарушения гражданите могат незабавно да подадат..

публикувано на 08.05.24 в 18:46

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната в отговор на злонамерена дейност от Русия на територията на Обединеното кралство и Европа. В деня на памет към жертвите във Втората световна война, деня на безусловната капитулация на Третия райх, чешкият президент Петър Павел нарече "исторически парадокс", че от жертва Русия се е превърнала в..

публикувано на 08.05.24 в 18:42
Балотаж на президетски избори в РС Македония

17 партии и коалиции се борят за влизане в парламента на РС Македония

Президентски и парламентарни избори се провеждат в Република Северна Македония. На балотаж за държавен глава се явяват кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска и Стево Пендаровски, подкрепен от социалдемократите.  17 партии и коалиции се борят за доверието на избирателите в парламентарния вот. Подробности чуйте в звуковия файл.

публикувано на 08.05.24 в 18:38

Представителите на страните от ЕС със споразумение за приходите от замразените руски активи

90% от неочакваните печалби от замразените руски активи в ЕС ще отидат за военна подкрепа за Украйна по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира, а останалите 10% - в бюджета на Механизма за Украйна, тоест за помощ извън отбраната. Споразумение за това постигнаха постоянните представители на страните членки. Председателката на..

публикувано на 08.05.24 в 18:38

Четирима нови областни управители

Правителството назначи  четирима нови областни управители на областите  Благо евград, Видин, Добрич и Плевен, съобщиха от правителствената пресслужба.  За областен управител на Благоевград е назначен Георги Динев. Бил е народен представител 44-тото, 45-ото и 46-ото Народно събрание.  Динев е бил  също  председател на Общинския съвет в Петрич...

публикувано на 08.05.24 в 18:20
Иво Инджов

Доц. Иво Инджов: Номерата на партиите в бюлетината са важни за купения вот

Номерата на участниците в изборите имат по-скоро политико-административно значение и са важни за купения вот, когато трябва да обясниш на определена група избиратели за кой точно номер трябва да гласуват. Това каза в интервю пред БНР доц. Иво Инджов за номерата на партиите за изборите на 9 юни за НС и ЕП. "Следващите четири..

публикувано на 08.05.24 в 18:13