Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В голям диапазон са цените на чадърите и шезлонгите на Халкидики

Снимка: Божидар Чолаков - БНР Радио Кърджали

В различен диапазон се движат цените на чадърите и шезлонгите на Халкидики, където почиват хиляди българи.

Много рядко се срещат вече заведения на Халкидики, където срещу едно кафе ползваш безплатна сянка.

На първия ръкав на полуострова политиката на собствениците е задължителна консумация между 30 и 50 евро на човек. В Неа Ираклиа плащаш само задължителна консумация 30 евро, като няма допълнителна сума за сянката.

В Агиа Мама цената вече е 50 евро консумация за трима човека, но вземат и по едно евро за шезлонг. На плажа Криопигис на първа линия искат 30 евро на човек без консумация, като цената за чадър достига до 20 евро по-далеч от брега.

На плажа в Палиури задължителна е  консумация по 100 евро на човек.

Различна е политиката на собствениците на плажни кафенета в Торони и Вурвуру. Там плащаш само каквото си поръчал.

Въпреки разходите за сянка на плажа през уикенда и по празници в скъпите заведения изискват предварителна резервация поради многото туристи. Безплатният вариант е на общинските плажове.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Огнян Минчев

Проф. Огнян Минчев: Предложението на Путин показва, че Русия не е готова за преговори и Москва е "нервна"

Основната цел на мирната конференция в Швейцария, която започва днес, е да покаже, че Украйна разполага с много силна подкрепа на много широки кръгове от международната общност, не само ЕС и САЩ, но и множество страни от т. нар. „Глобален юг“, които през последните години имат за цел създаване на алтернативна общност, в която да се реализира..

публикувано на 15.06.24 в 12:58

БНБ посрещна стотици посетители в Деня на отворените врати

Българската народна банка посрещна стотици посетители в Деня на отворените си врати. Всеки има възможност да получи сувенирна банкнота, да види кабинета на управителя и уникалната музейна експозиция на банката. Кабинетът на управителя е съхранен в автентичен вид, а разходка в БНБ ни среща с маслените портрети на всички ръководители на..

публикувано на 15.06.24 в 12:56

В САЩ разследват попаднали ли са титаниеви части със съмнително качество в пътнически самолети

Авиационннте власти в Съединените щати разследват дали и как в пътнически самолети, произведени в последните години, са попаднали титаниеви части със съмнително качество. Spirit AeroSystems, производителят на корпуса на самолетите "Боинг" и крилата за "Еърбъс" съобщи за фалшифицирани документи, свързани с доставката  на части от титан...

публикувано на 15.06.24 в 12:24

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Първи, Втори, Трети - работети!

Също така искам да напомня… Първият е първи!... Вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред! Ето така, драги слушатели и скъпи съучастници, спазихме реда на поредните избори и определихме първо, второ и трето място за слугите на народа. И те почват на нова сметка и в нов състав да ни слугуват. Но дали ще си дават зор?..

публикувано на 15.06.24 в 12:13
Христо Иванов

Христо Иванов ще положи клетва като депутат

Вече бившият председател на "Да, България" Христо Иванов ще положи клетва като депутат, след което ще подаде заявление за напускане на парламента, обявиха от партията. В деня след изборите Иванов подаде оставка като партиен лидер и обяви, че няма да е народен представител заради резултата на коалицията Продължаваме промяната - Демократична..

публикувано на 15.06.24 в 11:44

Институтът GATE започва прием за лятната си стажантска програма

Институтът GATE  - "Големи данни в полза на интелигентно общество" започва да приема стажанти в рамките на лятната си програма в областта на големите данни и изкуствения интелект. Програмата е тримесечна и включва обучение, значими изследвания и иновации. Стартът й ще е през юли. С предимство ще бъдат одобрени кандидатите с интереси в областта..

публикувано на 15.06.24 в 11:41
Владимир Путин и Си Дзинпин, май 2024 г.

Максим Блант: Китай може да прекрати войната в Украйна за броени дни

Съединените щати и Великобритания наложиха тази седмица на Русия нови санкции, под които попадна и Московската борса. В отговор Централната банка на Русия прекрати всички търгове с долари и евро на борсата и обяви, че занапред курсът на рублата ще се определя въз основа на данните от сделките на извънборсовия пазар. От регулатора обясниха още,..

публикувано на 15.06.24 в 11:35