Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обединяват двете разследвания срещу нападателя на Дебора

Снимка: Pixabay

Прокуратурата обединява двете разследвания срещу Георги Георгиев, който обезобрази с макетно ножче 18 - годишно момиче от Стара Загора.

След извършен анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, допълнителeн разпит на пострадалата, допълнителна съдебномедицинска документация, представена от процесуалния представител на момичето и изготвените заключения по назначените няколко експертизи, наблюдаващите прокурори от Районната прокуратура - Стара Загора са взели решение да обединят разследванията за нанасяне на телесна повреда и за закана за убийство.

Предстои Георгиев да бъде обвинен за това, че с особена жестокост и по особено мъчителен начин е причинил на Дебора двустепенна средна телесна повреда, довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото.

Това ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на мъжа, който е с мярка "задържане под стража". Мярката е по делото за закана с убийство, уточняват от държавното обвинение.


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Природният газ ще поевтинее незначително през юли

През следващия месец природният газ ще поевтинее с малко над процент и един киловатчас ще струва около 58,80 лева за мегаватчас. Това потвърди изпълнителният директор на "Булгаргаз" Веселин Синабов по време на общественото обсъждане на цените. Окончателно решение ще бъде взето от Комисията на енергийно и водно регулиране на 1 юли, но нейният..

публикувано на 26.06.24 в 11:48
Марк Рюте

Следващият генерален секретар на НАТО ще е Марк Рюте

Постоянните представители на страните от НАТО избраха за следващ генерален секретар на Алианса премиерът на Нидерландия Марк Рюте. Той ще наследи на поста Йенс Столтенберг от 1 октомври, когато изтича неговия мандат. До избора на Рюте се стигна, след като неговият конкурент и президент на Румъния Клаус Йоханис, на когото се гледаше като на..

публикувано на 26.06.24 в 11:34

Тошко Йорданов при Радев: Експертен кабинет при политическа криза е единственият възможен вариант

"Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Най-разумният практичен и верен ход е, ако дадете третия мандат на "Има такъв народ", да се пристъпи към разработване на програма".  Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев,..

публикувано на 26.06.24 в 11:19
Поддръжници на Фреди Белери пред Апелативния съд в Тирана, 25 юни 2024 г.

Остра реакция в Гърция след присъдата над Фреди Белери в Албания

Гърция реагира остро, след като Апелативният съд в Албания потвърди присъдата от две години затвор на етническия грък Фреди Белери, който спечели място в Европарламента от квотата на Гърция. Гръцкото министерство на външните работи изрази безпокойство и съмнение за независимостта на правосъдието в Албания. Фреди Белери беше арестуван дни преди..

публикувано на 26.06.24 в 11:17
Веси Бонева

Веси Бонева за най-новата си песен "Спомен", вдъхновена от морето

"Спомен" е най-новата песен на Веси Бонева , която вече може да видите и с видеоклип.  Новото музикално предложение дебютира като част от 12-те финалисти в конкурса на Българското национално радио за модерна поп и рок музика "Пролет 2024" . Funkilicious са големите победители в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика..

публикувано на 26.06.24 в 11:09
Румен Радев на форумът за зелена трансформация

Радев: Дата за първия мандат след края на консултациите

Президентът Румен Радев съобщи, че ще вземе решение кога да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство след консултациите с всички парламентарно представени политически партии. Радев говори пред медиите след участието си във форум за зелената трансформация: "Много е важно как ще се развие първият мандат… така че аз ще обявя..

публикувано на 26.06.24 в 10:52
Ал-Макуаси в съда, 2 ноември 2023 г.

Ливански гражданин отива на съд за пропаганда за война

Ливанският гражданин Бахжат Ал-Макуаси отива на съд за пропаганда за война. Според внесения в съда обвинителен акт 51-годишният се е заснел с поставена на главата традиционна арабска кърпа и на арабски език призовал мюсюлманите по света към разрушения и убийства на хора с американски и еврейски произход. Предстои Софийският градски съд..

публикувано на 26.06.24 в 10:50