Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

След драмата на "Тракия" – общо 18 мигранти са отведени в болници

Снимка: Facebook

Общо 18 мигранти от изоставения бус на "Тракия" са настанени в различни болници, не само в София, но и в Пазарджик, съобщиха за БНР от Спешна помощ.

Драма на "Тракия": 30 мигранти, изоставени в бус, част от тях са в кома

Припомняме ви, че по-рано днес бус изостави бежанци на километър преди тунела "Траянови врата" на магистралата.

Спешната помощ е реагирала на сигнал около 9.30 часа за 30 мигранти в изоставен бус на Траянови врата в посока София.

Дошлите полицаи установили на място около 30 мигранти, като осем от тях били в тежко състояние, изпаднали в кома.

Те са били задушени и дехидратирани, като на място медиците оказали първа помощ и пренасочили по тежките случаи.

Шест линейки са направили по няколко курса за извозването на 18 от мигрантите. По трима мигранти са настанени в болница "Света Анна" и "Пирогов", по двама са откарани в "Александровска", в ИСУЛ, в МВР болница и във Военномедицинска академия. Четирима са откараните в Пазарджишката болница, която е най-близка до инцидента.

Всички те са били дехидратирани. Прекарали са доста време без въздух, като 8 от тях са припаднали, уточниха от спешната помощ.

При настанените във Военномедицинска академия, след направените прегледи и консултации със съответните специалисти, е констатирано, че няма опасност за живота им. Те са настанени в Клиника по спешна токсикология.

Откараните в болница "Света Анна" са били недохранени и дехидратирани. Те не са останали за лечение в болницата и са изпратени в центровете за настаняване на МВР или Агенцията за бежанците.

Откараните в ИСУЛ мъже са в добро общо състояние. Тяхната възраст не може да бъде установена, защото не говорят никакви чужди езици. Персоналът е успял да разбере, че не са се хранили от дни. Затова лекарите са събрали пари и са им купили храна. Вклю