Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се в късните часове да се нормализира водоподаването в Ямбол

Снимка: архив

В Плевен се очаква в късните часове на днешния ден да се нормализира водоснабдяването. Без вода са и седем села, а причината е авариен ремонт на магистрален водопровод „Черни Осъм“-

Тази авария е и причина временно да не работи и Водната каскада в Плевен, съобщиха от общината.

Заради засушаването четири селища от региона са на режим


По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хеликоптер "Кугър" транспортира до Пловдив мъж, пострадал в района на Седемте рилски езера

Военнослужещи с вертолет "Кугър" изпълниха задача за транспортиране на пострадал мъж в района на Седемте рилски езера.  Мъжът е откаран с вертолета в МБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с множество травми.  Задачата е извършена при тежки метеорологични условия и е изпълнена след искане от страна на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита..

публикувано на 24.05.24 в 21:28
Президентът на Русия Владимир Путин

Путин: Легитимността на Зеленски е приключила

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че легитимността на неговия украински колега Володомир Зеленски е приключила. Ройтерс: Путин е готов за примирие, отчитащо настоящите разделителни линии на фронта "С кого водим преговори? Съгласен съм с вас, че това е основателен въпрос. Разбира се, даваме си сметка, че легитимността на действащия..

публикувано на 24.05.24 в 19:52
Булевардът

Гигантски пикник ще бъде устроен на "Шанз Елизе" в Париж

Вместо автомобили - гигантска карирана покривка ще покрие "Шанз Елизе" в неделя. Най-прочутият френски булевард кани хиляди гости на исторически пикник под парижкото небе, точно под силуета на Триумфалната арка. 273000 кандидати се бориха за място на възглавничките около трапезата. 4000 избраници ще обядват на две смени.  Храната е изцяло за..

публикувано на 24.05.24 в 19:23

Кулеба: Путин отчаяно се опитва да провали мирната среща на върха в Швейцария

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че руските коментари за желанието на Москва за споразумение за спиране на огъня имат за цел да осуетят водената от Киев мирна среща на върха, която трябва да се проведе в Швейцария следващия месец. Ройтерс: Путин е готов за примирие, отчитащо настоящите разделителни линии на фронта "Путин..

публикувано на 24.05.24 в 19:19

Ройтерс: Путин е готов за примирие, отчитащо настоящите разделителни линии на фронта

Руският президент Владимир Путин е готов да спре войната в Украйна чрез примирие, което отчита настоящите разделителни линии на фронта. Това предаде Ройтерс, като се позова на четири свои източника в Русия. Според единия от пожелалите анонимност източниците на Ройтерс Путин е готов да воюва толкова, колкото е необходимо, но има готовност и да..

публикувано на 24.05.24 в 18:45

Александър Балкански: Няма друга държава в ЕС, в която цирковете да не използват животни

Вече не използваме животни и това е голяма загуба за цирка . Абсолютна грешка! Това каза в предаването "РадиоТочка" Александър Балкански, основател на цирк "Балкански". По думите му цирковото изкуство е загубило една основно правило - да възпитава чувства и способност за общуване с животните.   " Българите бяхме едни от първите в ЕС и в..

публикувано на 24.05.24 в 18:44

Васил Найденов: Демокрацията не е само за свободните хора, тя е за интелигентните

Аз знам какво искам и това е лошо в музиката. Може би това е причината да съм вечно недоволен от себе си, от музиката, от видеоклиповете . И затова много, много не правя нови неща. Харесвам си едно на хиляда. Това призна един от най-популярните поп изпълнители и любимец на няколко поколения българи певец Васил Найденов в интервю пред..

публикувано на 24.05.24 в 18:36