Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Костов: Ще се борим да продължим напред

Николай Костов
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Левски Николай Костов заяви след равенството 1:1 срещу Айнтрахт, че отборът му може да продължи напред и да се класира в групите на футболния турнир Лига на конференциите.

"Поздравявам публиката, която създаде невероятна футболна атмосфера без никакви инциденти. Стана доста добър мач.

Не се предадохме и се борихме до последната секунда. Тепърва започват анализите. Започнахме с гол в нашата врата и това изцяло промени психологията на нашите футболисти.

Направихме много грешки в средата на терена при взаимодействията. В някакъв момент имаше и паника, не можехме да излезем от пресата на Айнтрахт.

След почивката нямаше какво да губим и оказахме натиск срещу противника.

Това е още едно попадение за нас в последната минута. Може би е минутата на Левски, а битката беше невероятна.

Поздравявам играчите. Вярвам в нашия отбор. Млад отбор сме, с много добра перспектива. Това е тест за тях. Направихме добро второ полувреме.

Двубоят остава отворен. Вярваме в нашия отбор, може да победим. 

Айнтрахт е много класен тим. Видяхме, че техните футболисти са много здрави физически. Бяхме възнаградени с този красив гол в самия край.

В определени моменти грешихме лесно без да сме поставени под сериозен натиск. Играхме за победа, справихме се добре. Губихме и задължително трябваше да променим нещо. 

Ще изградим някаква стратегия за реванша, за да затрудним домакините. Остава надеждата да се борим за победа и да продължим.

Вярвам в моите играчи. Те също чувстват, че могат да се борят срещу клубове като Айнтрахт.

Отстъпваме им по физика, а и скоростта им е друга. При съперника има много добри взаимодействия в прехода между защита и атака", каза Костов.


По публикацията работи: Петър Ненов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясни са осминафиналите на Евро 2024

С приключването на мачовете от група "F" на Евро 2024 стана ясна и цялата схема за фазата на директните елиминации, която ще стартира на 29 юни, събота. Последните двойки, които се оформиха, противопоставят дебютанта Грузия на победителя в група "В" Испания, докато завършилият на второ място в група "F" тим на Турция ще срещне Австрия...

публикувано на 27.06.24 в 00:25

Турция се измъчи с 10 от Чехия, но победи

Турция победи Чехия с 2:1 в последен мач от Група "F" на Евро 2024. Успехът класира турците за осминафиналите като втори в групата с 6 точки, докато чехите останаха на последната позиция с една точки и отпаднаха от надпреварата. Двубоят в Хамбург предложи много емоции на зрителите, а въпреки героичната си игра чехите, които играха с 10 души..

публикувано на 27.06.24 в 00:22

Грузия шокира Португалия и отива на осминафинал

Дебютантът на европейски първенства Грузия се класира за фазата на директните елиминации след победа с 2:0 срещу шампиона за 2016 година Португалия. Точни за селекцията на Вили Саньол бяха нападателите Хвича Кварацхелия и Жорж Микутадзе през двете полувремена, като вторият поведе и в класирането при голмайсторите с три попадения. С успеха..

публикувано на 27.06.24 в 00:18

Трета поредна победа за Лудогорец в Австрия

Лудогорец постигна трета победа по време на летния си лагер в Австрия. В третия си мач "орлите" се наложиха с 2:0 над швейцарския Санкт Гален в Цамс. Попаденията за шампиона на България реализираха Ивайло Чочев и Бърнард Текпетей през двете полувремена. Днешната среща не беше от най-зрелищните, но Лудогорец не остави съмнение, че е..

публикувано на 26.06.24 в 22:07
Гергана Топалова

Гергана Топалова е на победа от основната схема в "Уимбълдън"

Гергана Топалова е на победа от класиране за основната схема на "Уимбълдън". Във втория кръг на квалификациите 24-годишната Топалова разгроми с 6:0, 6:2 рускинята Анастасия Захарова за едва 63 минути и е само на крачка от това да се класира за първи път в кариерата си за основната схема на турнир от Големия шлем. Българската тенисистка..

публикувано на 26.06.24 в 21:57

Румъния спечели своята група и отива на осминафинал

Словакия и Румъния завършиха 1:1 в последна среща от група Е на Европейското първенство по футбол, а резултатът беше до голяма степен очакван, тъй като класира и двата отбора към втората фаза. Куриозното е, че всичките четири отбора в групата завършиха с по 4 точки, но румънците се оказаха на върха по допълнителни показатели. Така те очакват..

публикувано на 26.06.24 в 21:22

Славия надигра Септември (София) в контрола

Славия постигна победа в първата си приятелска среща по време на лятната подготовка. "Белите" се наложиха с 4:1 срещу новака в елита Септември (София). В 14-ата минута Иван Минчев подаде за Ертан Томбак, който асистира за нападателя Цветелин Чунчуков, който се завърна с гол при "белите". В 33-ата минута отново Минчев пусна за Куентин Зеедорф и..

публикувано на 26.06.24 в 20:06