Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партия МИР няма да участва в преговорите в лява коалиция в София за местния вот

Снимка: Сайт на ПП "МИР"

Партия МИР прекратява преговорите за участие в местна лява коалиция в София за предстоящите на 29-ти октомври местни избори. Това съобщава председателят на партията Симеон Славчев.

В писмо до председателя на Градската организация на БСП в София Иван Таков, Славчев посочва, че е бил нарушен принципът на равнопоставеност между потенциалните коалиционни партньори. Според партия МИР има налагане на част от субектите в коалицията над останалите без да са съгласувани предварително и планирани общи съвместни действия.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съюз на военноинвалидите: Военната подготовка да е задължителна, но не наборна служба в казарма

Военна подготовка трябва да е задължителна, но не трябва да е в рамките на наборна казарма. Това казаха от Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите. От Съюза отново припомниха, че редица законови промени пречат техни членове да получават по-високи пенсии.  Според председателя на Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите Петър..

публикувано на 24.06.24 в 14:45

Черешовата реколта в Кюстендилско пред провал

Черешовата реколта в Кюстендилско е пред провал поради липса на изкупуване и трудно наемане на берачи, казаха земеделски производители от района.  При прибирани в предишни години около 7000 тона череши сега няма да се наберат и 5000 тона от плододаващи около 20 000 декара масиви, прогнозира дългогодишният директор на Института по земеделие в..

публикувано на 24.06.24 в 14:37
Мария Симеонова

Мария Симеонова: Отношенията на Тръмп с някои европейски лидери могат да подкопаят единството на ЕС

" Притеснителното за европейците е  възможността да се институционализира сътрудничеството между лидери като Доналд Тръмп и Виктор Орбан или Качински и т.н., в Европа. Този национализъм, за който говори Тръмп в САЩ, да се институционализира и в отношенията му с някои европейски лидери. Това е опасно, защото,  ако Тръмп се настани в Белия дом и..

публикувано на 24.06.24 в 14:24
Отляво надясно: Кирил Петков, Румен Радев, Николай Денков

ПП-ДБ потвърди пред президента, че остава в опозиция

Президентът Румен Радев се срещна представители на коалицията "Продължаваме промяната- Демократична България". Това е третият разговор на държавния глава в рамките на консултациите с парламентарно представените партии. "Лесно е да се свали правителство, трудно е ново да се направи. ГЕРБ получи 6 пъти мандати, това е 7-ият и нито един път не успя..

публикувано на 24.06.24 в 14:16

Райна Асенова: Управляващите в РСМ са заявили евроинтеграция на думи, нищо не предприемат като действия

Премиерът на РСМ Християн Мицкоски продължава политиката на Никола Груевски. В парламента направи изказване, което имаше два момента. Когато положи клетва, използва конституционното име на РС Македония и използва прилагателното "срамно" Северна. И заяви, че докато е премиер, няма да има конституционни промени под български диктат...

публикувано на 24.06.24 в 14:08

Локализиран е един от големите пожари в Сакар

Един от големите пожари в Сакар, заради който беше обявено бедствено положение в Харманли и Любимец, вече е локализиран.  Областният управител на Хасково обяви частично бедствено положение в Любимец и Харманли Другото огнище между селата Изворово, Дрипчево и Черепово се разгоряло, а пламъците са обхванали 5000 декара площ. Екипите на пожарната..

публикувано на 24.06.24 в 13:42

България ще получи 65,2 млн. евро от ЕС за проект за укрепване на електропреносната мрежа

България ще получи 65,2 милиона евро от ЕС за проект за укрепване на електропреносната мрежа в подкрепа на интегрирането на възобновяемата енергия, се казва в съобщение на Европейската комисия. Парите са част от общо близо 3 млрд. евро, които Общността отпуска чрез своя Модернизационен фонд в подкрепа на 39 проекта в 10 държави членки...

публикувано на 24.06.24 в 13:33