Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР и няколко агенции с акция на АМ "Тракия"

2
Снимка: ОДМВР Шумен

На автомагистрала "Тракия" ще се проведе специализирана полицейска операция по метода широкообхватен контрол.

В проверките ще се включат служители на областната дирекция на МВР-София, Агенция "Митници" и приходната агенция, "Автомобилната администрация" и Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Четирима са пострадалите при влаковия инцидент в София

Четирима души са откарани в болница след инцидента на "Централна гара" в София, където два влака се сблъскаха по време на маневри около 16:40 ч. Това съобщиха очевидци за БНР. Първоначално беше съобщено за две пострадали жени . На мястото са пристигнали 6 линейки.  Нараняванията им не са животозастрашаващи.   Един мъж е със счупена ръка. От..

публикувано на 28.05.24 в 17:46
Проф. Росен Стоянов

Проф. Росен Стоянов: Билбордът, санкциониран от ЦИК, е творческо безсилие от гледна точка на ефективност

Самото изпълнение, независимо дали е оригинална хрумка, или не,  е плод на творческо безсилие от гледна точка на ефективност. Това коментира в интервю пред БНР проф. Росен Стоянов за предизборен билборд, заради който ЦИК наложи санкция. "Подобен род комуникация в практиката наричаме "негативна" или "негативираща кампания".  В това..

публикувано на 28.05.24 в 17:11

Гордана Силяновска-Давкова отново заяви, че не е нарушила Преспанския договор

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова отново заяви, че не е нарушила Преспанския договор, когато при клетвата си в парламента отказа да произнесе конституционното име на държавата, наричайки я Македония. Силяновска заяви, че Преспанският договор е правен акт, който ще спазва, въпреки че е критик на съдържанието..

публикувано на 28.05.24 в 17:10

Две жени са пострадали леко при влакова катастрофа в София

Влакова катастрофа е станала около 16:40 ч. на Централна гара - София, съобщиха о т пресцентъра на МВР за "Хоризонт".  Имало е челен удар между две пътнически композиции по време на маневри в района на гарата.  Леко пострадали са две жени.  Заради инцидента има закъснения на редица влакове в Централна гара.  Към момента се изясняват причините..

публикувано на 28.05.24 в 17:09

Мъж от Кнежа е обвинен в домашно насилие

Под ръководството на Районната прокуратура в Плевен се води разследване за причинена телесна повреда в условията на домашно насилие.  Пострадала жена е освидетелствана от съдебен лекар, като от заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза е установено, че на същата е причинена лека телесна повреда, изразяваща се в разстройство на..

публикувано на 28.05.24 в 16:59

Израелски танкове навлязоха в центъра на Рафах

Израелски танкове достигнаха центъра на Рафах, за първи път след началото на сухопътната операция в най-южния град в Ивицата Газа, предадоха световните агенции, позовавайки се на свидетели. Танкове са забелязани около джамията "Ал Ауда" в центъра на Рафах, както и в западните квартали, където се съобщава за боеве между израелски войници и..

публикувано на 28.05.24 в 16:40
Руският президент Владимир Путин.

Путин смята, че в Украйна трябва да има президентски избори

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Украйна трябва да проведе президентски избори след изтичането на 5-годишния мандат на държавния глава Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. Вот обаче няма да има заради взето по-рано решение, което Зеленски и съюзниците на Киев смятат за правилно във военновременна обстановка. Той пое..

публикувано на 28.05.24 в 16:35