Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две жертви на наводнения в Истанбул

Снимка: Pixabay

Двама души загинаха при наводнения в Истанбул, където проливният дъжд превърна улиците на града в реки, предаде АФП.

Бурята наводни станция на метрото, а десетки хора бяха евакуирани от градска библиотека. На кадри в социалните медии пък се виждат отнесени коли и улични сергии.

Службите за спешна помощ съобщават за двама загинали и четирима в неизвестност и в северозападния град Къркларели, след като по-рано се пoявиха информации за три жертви на наводненията в централната част на страната.   


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Кюстендил

Готви се нова наредба за отдаване на общински жилища в Кюстендил

Готви се нова наредба за отдаване на общински жилища в Кюстендил. Това се налага след направена ревизия, която установила, че 10 от апартаментите и помещенията се ползват неправомерно.  Съветниците отказаха да гласуват и докладна, според която две жилища трябваше да се продадат на символични цени на досегашните им ползватели. Установено е,..

публикувано на 03.05.24 в 16:58

Две жени с високорискови бременности и техните бебета са спасени в "Майчин дом"

Две млади жени с високорискови бременности и техните бебета са били спасени в най-голямата АГ-болница у нас "Майчин дом".  И майките, и бебетата са в стабилно състояние. Сред майките е 36-годишна жена от Велико Търново, при която в седмия месец са установени ниски нива на тромбоцитите и нарушения в кръвосъсирването.  Заради преждевременно..

публикувано на 03.05.24 в 16:49

МВнР издаде две предупреждения за сънародниците ни зад граница

Ситуационният център към Министерството на външните работи издаде две предупреждения за сънародниците ни зад граница.  Заради продължаващите протести в Тбилиси се препоръчва на българите, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации, да се информират за развитието на ситуацията и да следват инструкциите на местните власти.  Също така,..

публикувано на 03.05.24 в 16:37
Дмитрий Песков

Песков определи като директна ескалация на напрежението изявлението на Камерън за Украйна

Кремъл нарече изявлението на британския външен министър Дейвид Камерън, че Украйна може да използва британски оръжия срещу цели в Русия, ако пожелае, директна ескалация на конфликта.  Камерън: Украйна може да нанася удари по цели в Русия с британските оръжия Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи коментарите като опасни и тревожни:..

публикувано на 03.05.24 в 16:07

Гръмотевични бури и проливни дъждове предизвикаха сериозни наводнения в Германия

Гръмотевични бури и проливни дъждове предизвикаха тежки наводнения в Германия и бяха причина за отмяната на десетки полети на летището във Франкфурт късно вчера. Проливни дъждове, гръмотевични бури и силна градушка причиниха сериозни наводнения в германските провинции Бавария, Баден-Вюртемберг, Хесен и Северен Рейн-Вестфалия. Особено силно..

публикувано на 03.05.24 в 15:46

ЕС и НАТО са решени да се противопоставят на руските киберзаплахи

ЕС и НАТО са решени да се противопоставят на руските киберзаплахи, се казва в разпространени изявления на върховния представител на Съюза за външната политика Жозеп Борел и на Северноатлантическия съвет по повод кибератаките срещу Германия и Чехия. Бербок обеща последствия за сочеща към Русия хакерска атака на имейлите на германски..

публикувано на 03.05.24 в 14:46
Проф. Валери Стефанов

Проф. Валери Стефанов: Без идеята за себеизграждане трудно можем да влезем в епопеята на Кръста

Без идеята за себеизграждане трудно можем да влезем в епопеята на Кръста . Това каза пред БНР проф. Валери Стефанов, литературовед, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", автор на книги и научни статии. " Кръстът винаги е представлявал изпитание за нашата способност да вярваме, да се отдаваме на онези принципи, които християнството ни е..

публикувано на 03.05.24 в 14:30