Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват се снимки от социалните мрежи с оголени тръби за отпадни води в Китен

Снимка: Фейсбук

Проверяват се снимките в социалните мрежи с оголени тръби в Китен, за които се твърди, че са за отвеждане на отпадни води в морето. Това каза министърът на околната сред и водите Юлиян Попов по време на блицконтрол в ресорната парламентарна комисия:

"В много случаи подобни оголвания на такива тръби може да са просто нормални дъждовни преливници или нещо друго, което не е по никакъв начин нередно или незаконно, но така или иначе ние ги проверяваме най-вече заради самите притеснения на хората по отношение на кафявите петна. Ние ги видяхме, обсъждахме ги, но в момента на много места морето е все още много тежко замърсено от самото наводнение, от самите порои, дъждове, изливания".

На въпрос, има ли изсичане и дали това е причина за наводненията, Юлиян Попов беше категоричен, че по-скоро проблемът е залесяването с неподходящи по вид дървета.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Александров

Директорът на "Топлофикация – София" е подал оставка

Изпълнителният директор на "Топлофикация - София" Александър Александров освобождава поста си, след като лидерът на "Спаси София" Борис Бонев изнесе информация, че Александров е подписвал договори за ремонти и други дейности, които след това са се изпълнявали от фирма на жената, с която живее на семейни начала. В лична позиция до медиите днес..

публикувано на 13.06.24 в 10:05

Кампанията "Пет минути за ЗДРАВЕ" започва от Плевен

От Плевен започва кампанията "Пет минути за ЗДРАВЕ". С безплатни изследвания чрез телемедицина се предлагат проверка на основни здравни показатели на белия дроб. Целта на инициативата е превенция на рака на белия дроб и тютюнопушенето Само за 5 минути, докато седи в специално кресло, всеки може да направи своето високотехнологично..

публикувано на 13.06.24 в 09:51

Летни литературни маршрути в София

Утре, 14 юни, започват новите летни литературни маршрути в София. Литературните разходки се организират от фондация "Прочети София".  Откриващото събитие е приятелски мач с участието на Магдалена Малеева, съчетан с разговор за каузите, политиките и честната игра. Гост ще бъде британският автор Крис Клийв. "Той говори за състезанието,..

публикувано на 13.06.24 в 09:42

ИРПС: С хартия на вота за НС са гласували 63.98% от избирателите

От Института за развитие на публичната среда обобщават, че технологията на гласуване е основна част от реториката на политическите партии в постоянните предизборни кампании в последните три години. Връщането на смесеното гласуване не е повишило избирателната активност. Според данните на ЦИК на територията на страната имаше 9346 секции, в които..

публикувано на 13.06.24 в 09:36

Министрите на отбраната на НАТО обсъждат помощта за Украйна в Брюксел

Министрите на отбраната на страните членки на НАТО са в Брюксел за двудневни разговори, свързани с помощта за Украйна, предаде ДПА. В срещата ще участва служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. На пресконференция преди срещата генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг..

публикувано на 13.06.24 в 09:32

Във Великотърновско оценяват щетите от снощната градушка

В област Велико Търново днес започват огледите и оценките на щетите от снощната мощна буря с градушка. Възстановено е електрозахранването на десетките населени места, които станаха без ток. Няма подадени сигнали за бедстващи хора, съобщиха от областната управа.  В Средното училище "Вела Благоева" във Велико Търново днес е неучебен ден, защото се..

публикувано на 13.06.24 в 09:17
Емил Панчев

Емил Панчев, СБА: Глобите трябва да са респектиращи, но само със санкции няма да стане

"Зад волана пазиш живота на пешеходците, на тези в колата, на останалите водачи. Свидетелството за управление е голяма отговорност." Това каза в интервю за БНР инж. Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти (СБА). За каквато и статистика да говорим, като ти се случи на теб, е 100% . В последните години само си..

публикувано на 13.06.24 в 08:59