Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коко Гоф триумфира с титлата на Ю Ес Оупън

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Коко Гоф спечели Откритото първенство на Съединените щати по тенис след победа на финала над световната номер 1 Арина Сабаленка от Беларус с 2:6, 6:3 и 6:2. 

Това е първа титла за 19-годишната американка в турнирите от Големия шлем.

Коко Гоф е четвъртата различна американка с триумф на US Open през XXI век - другите са Слоун Стивънс (2017 година), Серина Уилямс (2014, 2013, 2012, 2008, 2002) и Винъс Уилямс (2001). Шампионката ще е на трето място в света от понеделник.

"Това, че спечелих тук, означава много за мен. Чувствам се малко шокирана в този момент. Когато загубих "Ролан Гарос" бе сърцераздирателно. Но положих много усилия и преминах през всякакви перипетии, за да стигна до тук. Затова и този момент е толкова сладък. Не съм се молила за резултат, а си казах, че ще бъда силна и каквото стане, стане. Благословена съм в този живот, просто нямам думи. Не знам как да опиша този момент", заяви Гоф. 

"Знам какво представлявам. Арина е невероятна състезателка. Поздравления за първото място в ранглистата, напълно заслужено е. През цялото време казвах на екипа ми, че ти си много мил човек зад кулисите. Отнякъде обаче намираш голям пламък, който носиш на корта. Искам да поздравя не само теб, но и целия ти екип за работата ви", продължи американката.

Арина Сабаленка заяви веднага след финала: "Най-горда съм не толкова от ранкинга, а по-скоро от това, което направих, от контрола над емоциите, който успях да наложа на себе си. Бих искала да поздравя Коко, защото тя игра невероятно и заслужи тази титла. Сигурно ще спечелиш още много. Надявам се да играем още много финали, надявам се и с различен резултат. Искам да изпратя много любов на семейството си, което знам, че ме гледаше. Съжалявам за резултата".

Тази вечер от 23.00 часа българско време е финалът при мъжете. За трофея ще спорят Новак Джокович от Сърбия и Даниил Медведев от Русия.



По публикацията работи: Христо Денев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Шаби Алонсо

Леверкузен постави новия рекорд със 17-ия си гол отвъд 90-ата минута

Байер (Леверкузен) пренаписа историята и вече има серия от 49 мача без загуба във всички турнири, от които 40 победи. С това "аспирините"  подобриха рекорда на португалския гранд Бенфика от периода 1963/1965 г. - 48 последователни срещи без поражение във всички турнири. Новото постижение на хората на Шаби Алонсо дойде срещу Рома в полуфинала-реванш за..

публикувано на 10.05.24 в 06:25
Футболистите на Крумовград са от 13 мача без загуба в Първа лига

Първа лига се завръща с два мача днес

След кратка пауза покрай Великденските празници битките от Първа лига ще бъдат подновени с два мача днес. От 16.45 часа ЦСКА 1948 посреща Славия в двубой от плейофната група, която се бори за бараж за евроучастие, докато от 19.15 Крумовград е домакин на Локомотив (Пловдив) в среща от първата шестица. ЦСКА 1948 записа равенства с Арда и Ботев (Пловдив)..

публикувано на 10.05.24 в 05:59
Топката ес отбива в главата на Мансини от Рома за 1:2 и Леверкузен си върна инициативата.

Финалите в евротурнирите са Леверкузен - Аталанта и Олимпиакос - Фиорентина

Отборите на Байер Леверкузен и Аталанта ще спорят за трофея във футболния турнир Лига Европа. Финалът в надпреварата ще се играе на 22 май на „Авива Стейдиъм“ в Дъблин (Република Ирландия). Германският шампион Байер Леверкузен отново не допусна първа загуба за сезона и направи равенство 2:2 при домакинството си на италианския Рома в реванша от..

публикувано на 10.05.24 в 00:32

Спартак (Плевен) изравни резултата в серията с Рилецо

Спартак Плевен изкова първи триумф в полуфиналната серия на мъжкото баскетболно първенство. . Селекцията на Любомир Минчев се наложи над Рилски спортист със 77:71 във втората среща, изиграна в „Арена Самоков“.  Спартаклии срещнаха немалко трудности в нападение през първото полувреме, но намериха печелившата формула през второто и обърнаха хода на..

публикувано на 09.05.24 в 21:17

Оставаме без полуфиналисти при мъжете на Световната купа по петобой

България остава само с един полуфиналист на Световната купа по модерен петобой за мъже и жени, която се провежда в София. Единствената надежда на страната за финал остава Ралица Митева след отличното представяне в квалификациите и влизане на полуфинал при жените. В квалификациите при мъжете днес нито един от националите не успя да се пребори за място..

публикувано на 09.05.24 в 19:48

Айк Мнацаканян е третият ни борец с олимпийска квота

Айк Мнацаканян стана третият български борец с квота за Олимпийските игри в Париж, след като националът в категория до 77 кг класически стил спечели три драматични победи на последния квалификационен турнир в Истанбул, Турция. Той последва Семьон Новиков и Биляна Дудова, които спечелиха квотите съответно на световните финали през септември и на първия..

публикувано на 09.05.24 в 19:16

Испански пробив в 6-тия етап на Джирото

Испанецът Пелайо Санчес от отбора на Мовистар спечели шестия етап от Обиколката на Италия. Той измина 180-километровата дистанция от Виареджо до Раполано Терме за точно 4 часа, 1 минута и 8 секунди. За 24-годишния Санчес това е първа етапна победа в кариерата в някоя от трите големи обиколки, както и най-големият успех сред професионалистите. За да..

публикувано на 09.05.24 в 18:35