Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и радио "Гласът на Виетнам" си сътрудничат с подкасти и видеокасти

Милен Митев и Тран Мин Хунг
Снимка: Ани Петрова

БНР и радио "Гласът на Виетнам" се договориха да си сътрудничат с радиопрограми, подкасти и видеокасти, както и обмен на кадри. Виетнамска делегация е на посещение у нас. Ето какво заяви пред "Хоризонт" след срещата между ръководствата на двете медии Тран Мин Хунг, вицепрезидент на радио "Гласът на Виетнам".

"Това е нашето първо посещение, на тази делегация, в България и в Българското национално радио. Имаме чудесни връзки между двете медии в миналото, както и общи неща между двете медии. Имаме подписано споразумение за сътрудничество през 2008 година, но нашето желание е  след тези разговори е да обогатим това сътрудничество, да го разширим и надградим. Замисляме се за връзки в сферата на културата, за съдържание като музика и подкасти. Има какво да споделяме".

"Със сигурност споделянето на опит между държави с толкова различна история и култура като България и Виетнам винаги би могло да бъде полезно и да разшири както познанията, така и опитът, начинът на работа на колегите. Това е едно от нещата, които за мен лично са най-интересни в бъдещото ни сътрудничество с Гласът на Виетнам. Също така много ми се иска в двете страни да има повече разбиране за културата, за историята, за това какво се случва във всяка една от страните. И вярвам, че с обмен на информация, а защо не и чрез продуциране на радио поредица, фокусирана специално върху културата, обичаите и забележителностите на двете страни, да запознаем по-добре своята аудитория с това, какво се случва", заяви от своя страна генералният директор на БНР Милен Митев. 

Снимки: Ани Петрова


Милен Митев и Тран Мин Хунг



По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ловеч празнува Цветница в стария кв. "Вароша"

В Ловеч на Цветница по стара традиция се събират хиляди жители и гости на града, а площадите в центъра и стария квартал "Вароша" са изпълнени с шатри на майстори занаятчии и цветари. По традиция беше пресъздаден и ритуала "По вода", а за кумичка на празника беше избрана 18-годишната Надежда Стефанова.

публикувано на 28.04.24 в 14:13

Климатът е сред най-важните теми за младите хора в предстоящите европейски избори

Младите избиратели, на възраст между 16 и 23 години, които ще имат ключова роля в изборите за Европейски парламент в началото на юни, смятат, че климатичните промени са сред най-важните проблеми, на които бъдещите евродепутати трябва да търсят решение.  "Климатичните промени са непосредствена заплаха и ако мисля да имам деца в близкото бъдеще,..

публикувано на 28.04.24 в 14:05

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Мазни борби. Мазньо дири мазнинката

В днешната научна лекция тук ще разгледаме едно явление от българския политически живот и както винаги, анализът ни е толкова дълбок, че 5 минути не можем да изплуваме на повърхността за глътка въздух. С нашите научни лопати ние копаем сведения от библейските страници през феноменологията на Хегел чак до банкянските извори на мъдростта...

публикувано на 28.04.24 в 13:58

„Запалете свещичка, дарете живот“ - девет души дариха кръв във В. Търново

Девет кръводарители се отзоваха и дариха на Цветница в неделното училище към храма „Свети Николай“ във Велико Търново. Акцията по кръводаряване е част от националната кампания „Запалете свещичка, дарете живот“. Сътрудничеството между храма и Центъра по трансфузионна хематология е отдавна и заедно помагаме, поясниха свещеноиконом Славчо..

публикувано на 28.04.24 в 13:58
Бойко Ноев

Бойко Ноев: Русия осъществява директно терористични операции на българска територия

Русия осъществява директно терористични операции на българска територия. Това заяви пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и дипломат. "Доказано е дори в някои разследвания на българската прокуратура, които не завършват вече много години . В България това е тема, която не е популярна. За съжаление, тя не е популярна и за българския..

публикувано на 28.04.24 в 13:18

След изборите Борисов няма да преговаря за ново управление с Петков, Василев и Денков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след изборите няма да преговаря за ново управление с Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България". Политическите си коментари Борисов направи в местността Рупите край Петрич, където се намира гора,..

публикувано на 28.04.24 в 13:12

Гърция с ПВО проект на стойност 2 млрд. евро

Гърция се превъоръжава с нови технологии по защита на въздушното пространство, съобщи министърът на отбраната Никос Дендиас. Опозиционните партии с изключение на депутатите-комунисти подкрепят плановете на правителството за отбрана. Гърция ще направи "непробиваемо" въздушното пространство на страната, заяви министърът на отбраната..

публикувано на 28.04.24 в 13:03