Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Тунчев: След втория гол владеехме инициативата

Александър Тунчев
Снимка: БТА

Старши треньорът на Арда - Александър Тунчев, нормално беше доволен от убедителната победа на своя тим с 4:0 над Ботев (Враца) в 9-ия кръг на Първа лига по футбол.

"Доволен съм от почти всичко. Това е една хубава победа, отбелязахме доста голове и пропуснахме още. Имахме късмета да поведем в началните минути на мача. След това някак си лесно дадохме инициативата на Ботев (Враца). След втория гол владеехме инициативата и контролирахме целия мач. При резултат 4:0 започнахме да проявяваме егоизъм и да играем на "Лаком за гол". Но ако не бяхме го направили, щяхме да вкараме още", коментира Тунчев след срещата.

Но Арда има лоша история в мачовете с врачани, тъй като миналата година не успя да ги победи нито веднъж. И Тунчев е обърнал внимание на това.

"Говорихме доста преди мача, че миналата година ни взеха точки - два мача завършихме наравно. И трябва да подходим сериозно. Мисля, че излязохме сериозно на терена и го направихме. Създадохме доста ситуации, това е от добрите ни мачове. Имахме и други мачове, в които играхме добре, но пък не ги спечелихме".

Преди паузата за мачовете на националните отбори се писа за интерес към Станислав Иванов от страна на ЦСКА. Треньорът беше попитан дали това е повлияло на представянето на футболиста.

"И в тренировъчния процес, и през паузата не си личеше, че е имало запитваме към Станислав. Нищо друго, не е имало за него. Имаше мотивация и заради Умар Сако, който стана баща и да го зарадваме. Когато си свършиш работата, нормално е да почиваш".
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Германия - Дания

Силна буря прекъсна за 25 минути осминафинала: Германия - Дания

Силна буря прекъсна мача между домакините от Германия и Дания от осминафиналите на Европейското първенство по футбол. Мачът в Дортмунд беше спрян за около 25 минути заради гръмотевична буря и проливен дъжд, които направиха играта невъзможна. Съдията Майкъл Оливър от Англия прибра двата отбора в съблекалните в 33-ата минута. Двата тима играят при..

публикувано на 29.06.24 в 23:41
Лудогорец

Лудогорец спечели и последната си контрола в Австрия

Футболният Лудогорец записа изразителна победа с 4:1 срещу румънския Университатя (Крайова) в последната си контрола по време на лагера в Австрия. Шампионите се завръщат в България в неделя и на 10 юли ще приемат Динамо (Батуми) в квалификациите на Шампионската лига. Кайо Видал даде преднина на Лудогорец след половин час игра и Рик..

публикувано на 29.06.24 в 21:37
Швейцария - Италия

Швейцария елиминира еврошампиона

Съставът на Швейцария детронира шампиона Италия в осминафиналите на европейското първенство по футбол, след като Ремо Фройлер и Рубен Варгас отбелязаха по едно попадение във всяко полувреме за победа с 2:0 на "Олимпиащадион" в Берлин. Селекционерът на италианците Лучано Спалети направи шест промени от срещата с Хърватия в груповата фаза, а..

публикувано на 29.06.24 в 21:32
Левски - Септември (Сф)

Левски разгроми Септември (Сф) в контрола

Асими Фадига вкара гол и направи две асистенции в рамките на едно полувреме, а Левски се наложи с 5:0 срещу Септември в контролна среща по футбол, изиграна на стадион "Георги Аспарухов" в София. Левски поведе в деветата минута с попадение на Фадига. Марин Петков изпрати мощен далечен удар и той бе отразен от Димитър Шейтанов, но дебютантът..

публикувано на 29.06.24 в 20:51
ЦСКА София

ЦСКА София надигра румънци в контрола в Банско

Футболният ЦСКА София надигра с 2:1 Политехника Яш в контролна среща по време на лагера на "червените" в Банско. Румънците завършиха на 12-о място в редовния сезон на румънското първенство по футбол и останаха на шеста позиция в групата за определяне на изпадащите, запазвайки своя елитен статут. ЦСКА София получи дузпа в началото на мача,..

публикувано на 29.06.24 в 19:38
Ромен Барде (вдясно) печели първия етап от

Ромен Барде спечели първия етап на "Тур дьо Франс"

Французинът Ромен Барде от отбора на ДСМ спечели първия етап от 111-ото издание на Обиколката на Франция. Най-голямото колоездачно състезание в света тази година стартира на територията на съседна Италия, като откриващият етап бе от Флоренция до Римини с дължина от 206 километра. Барде и неговият съотборник - младият нидерланцец Франк ван ден..

публикувано на 29.06.24 в 19:30
Стилияна Николова

Стилияна Николова се класира за финалите на четирите уреда в Кайро

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова се класира за финалите на всичките четири уреда на международния турнир "Pharaohs Cup" 2024 в Кайро (Египет). Националката, която ще представя България на олимпийските игри в Париж 2024, получи най-високи оценки за композициите си с бухалки 33.650..

публикувано на 29.06.24 в 18:47