Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море се затвърди на второто място, 11 мача няма загуба

Черно море
Снимка: БТА

Черно море победи Ботев (Пловдив) с 1:0 и продължава да е без загубен мач от началото на първенството. Варненският тим остава на второто място в класирането с 27 точки в актива си, с една по-малко от Локомотив (Пловдив), но "смърфовете" са и с мач по-малко. Ботев (Пловдив) остава на 12-а позиция с 9 точки, само на 2 от зоната на изпадащите.

Черно море можеше да открие резултата още в първата минута, когато Александър Василев стреля от дистанция, но за късмет на гостите топката се отби в гредата. В 19-ата минута домакините поведоха. Антоан Конте не успя да изчисти топката от наказателното поле и Атанас Илиев се възползва от грешката му и с удар без подготовка вкара за 1:0. В 25-ата минута Атанас Илиев засече топката с глава след центриране на Александър Василев, но тя премина встрани от вратата на Ботев. В 35-ата минута Едгар Пашеко можеше да удвои преднината на Черно море. Той получи топката и стреля опасно по диагонал отдясно, но вратарят Даниел Кайзер успя да спаси.

В 47-ата минута вратарят на Ботев Даниел Кайзер предотврати сигурен гол след като успя да избие топката след опасен удар на Пабло Гарсия от добра позиция. В 54-ата минута Васил Панайотов засече с плонж топката от непосредствена близост, но за късмет на гостите тя премина встрани от вратата. В 64-ата минута Мазир Сула стреля от повече от 20 метра, но топката премина над вратата на Ботев. В 75-ата минута Мазир Сула бе изведен отдясно по атаката на домакините и центрира остро, а Атанас Илиев стреля от воле, но вратарят Даниел Кайзер успя да избие в корнер. В 87-ата минута вратарят на гостите Даниел Кайзер допусна грешка, топката стигна до Влатко Дробаров, който стреля от малък ъгъл, но неточно.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ОФК Пирин

Петър Занев и Велислав Елезов подадоха оставки в Пирин (Бл)

Управителят на ОФК Пирин Петър Занев и клубният секретар Велислав Елезов поемат отговорността за отпадането на клуба от Първа лига и подадоха оставки, съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Утре, 28 май, клубът свиква пресконференция, която ще се състои от 13:00 часа на стадион "Христо Ботев". "Когато се съгласих да поема..

публикувано на 27.05.24 в 20:19
Александър Зверев - Рафаел Надал

Александър Зверев сложи край на мечтите на Рафаел Надал в Париж

Олимпийският шампион Александър Зверев победи с 6:3, 7:6(5), 6:3 Рафаел Надал във вероятния последен мач на испанеца на Откритото първенство на Франция по тенис. Титаничният сблъсък от първия кръг на турнира продължи 3 часа и 6 минути и завърши с успех за четвъртия в схемата Зверев. За Надал, който е печелил "Ролан Гарос" безпрецедентните 14..

публикувано на 27.05.24 в 20:08
Виктория Томова

Виктория Томова с престижна победа на "Ролан Гарос"

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова премина първия кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос", след като на старта елиминира рускинята Екатерина Александрова с 6:3, 7:6 (5). Александрова, която е на 29 години и номер 18 в класацията на женската тенис асоциация, през миналата година на червените кортове в Париж достигна до трети кръг,..

публикувано на 27.05.24 в 19:11
Стефанос Циципас

Циципас започна с трисетова победа на "Ролан Гарос"

Най-добрият тенисист на Гърция Стефанос Циципас започна с победа на Откритото първенство на Франция. Финалистът в турнира от 2021 година се наложи със 7:6(7), 6:4, 6:1 над унгареца Мартон Фучович в среща от първия кръг на основната схема. Мачът продължи 2 часа и 22 минути. Най-интересен беше първият сет на мача, в който Циципас и Фучович..

публикувано на 27.05.24 в 17:58
Стилиана Николова, Боряна Калейн и Елвира Краснобаева (отляво-надясно)

Илиана Раева: Повече съм притеснена, отколкото щастлива от успеха

Грациите ни от националния отбор по художествена гимнастика се завърнаха от Будапеща, където извоюваха четири титли и общо девет медала, Стилиана Николова стана шампионка в многобоя, Боряна Калейн взе златото на финала на обръч, ансамбълът отново е абсолютен европейски шампион, а България е първа отборно. 

публикувано на 27.05.24 в 14:50
Локомотив (Пд)

Локомотив (Пд) постигна минимален успех срещу ЦСКА София

Локомотив (Пловдив) завърши с победа сезона в Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над ЦСКА София като домакин в двубой от последния 35-и кръг на шампионата. Единственото попадение в мача на „Лаута“ реализира Петър Андреев още в петата минута.  Така „смърфовете“, които днес бяха водени от Константин Мирчев, приключват..

публикувано на 26.05.24 в 22:35
България - Нидерландия

България отстъпи и пред Нидерландия в Лигата на нациите по волейбол

Националният отбор по волейбол за мъже загуби от Нидерландия с 1:3 (16:25, 25:20, 13:25, 20:25) в последния си мач от първата седмица на Лигата на нациите, игран в турския курорт Анталия. Това бе първи успех на Нидерландия над България от 21 години насам. Селекционерът Джанлоренцо Бленджини заложи на състав: Симеон Николов, Алекс Грозданов, Георги..

публикувано на 26.05.24 в 22:06