Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец пак излъга Левски

Снимка: БГНЕС

Лудогорец продължава да е непобедим за Левски за първенство. "Орлите" спечелиха с 1:0 гостуването си на "Герена" и вече седем години не са губили шампионатен мач от столичани информира БГНЕС. За последно това се случи през август 2016 година.

Единствения гол вкара Руан Крус. 

Дербито изобилстваше от нервни изблици, а съдията Георги Гинчев вдигна общо девет жълти картона.

Не беше изминала и минута от началото на мача, когато домакините поискаха поискаха дузпа. Уелтън опита подаване отляво и след рикошет в крака на Фон Витри топката сякаш докосна ръката му, но реферът даде знак играта да продължи. Минута по-късно дойде и първият удар - Ел Джемили стреля, но много неточно.

След близо четвърт час игра Жереми Петрис преодоля Сон и тръгна да влиза в наказателното поле на "орлите", но се строполи на терена, искайки дузпа. 11-метров наказателен удар не бе даден, но ситуацията остана спорна. Повторенията не убедиха, че контакт има.

В 25-ата минута Руан Крус бе изведен зад противниковата отбрана. Последва мигновен изстрел от малък ъгъл и неособено удобна позиция. Ударът обаче бе много мощен и в близкия ъгъл матира Андреев

Около пет минути преди края на първото полувреме Уелтън стреля слабо от границата на наказателното поле. Падт имаше достатъчно време да реагира и изби в ъглов удар. В края на полувремето Левски стигна до няколко корнера. При един от тях Цунами бе намерен непокрит, но отправи слаб и неточен изстрел.

Втората част започна с отличен шанс за Лудогорец. След само секунди игра Текпетей бе изведен в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но този път Андреев спаси. Секунди Рикардиньо бе намерен в наказателното поле на "шампионите", но не уцели топката. Веднага след това и Уелтън опита да шутира, но бе блокиран.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите във Виченца

Адриан Андреев отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" във Виченца (Италия) с награден фонд 74 825 евро. Българинът отстъпи пред номер 220 в света Нерман Фатич (Босна и Херцеговина) с 4:6, 3:6 за 1:50 час. Андреев направи първи пробив в двубоя за 2:1, но веднага загуби подаването си. При 4:5 Фатич отново..

публикувано на 01.06.24 в 15:53
Янаки Милев

Янаки Милев на финал в Куршумлийска Баня

Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев се класира за финала на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Милев победи водача в схемата Хумоюн Султанов (Узбекистан) със 7:5, 7:5 за 2:18 часа. Българинът навакса пасив от 0:3 в първия сет, а след 4:5 спечели три..

публикувано на 01.06.24 в 15:50

Петър Белберов отстъпи пред ирландец в Банкок

Петър Белберов приключи участието си на боксовия турнир в Банкок /Тайланд/, на който се раздават олимпийски квоти. На осминафиналите в категория над 92 килограма той отстъпи пред ирландеца Мартин Макдона с 0:5 съдийски гласа.  В късната сесия, при жените в категория 50 килограма, Златислава Чуканова излиза срещу японката Ринка Киношита. За да си..

публикувано на 01.06.24 в 12:41

БФС призова институциите да борят хулиганството

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов излезе с официална позиция, в която осъжда инцидентите в края на мача между ЦСКА-София и ЦСКА 1948 снощи на Националния стадион "Васил Левски".  Резултатът на Националния стадион "Васил Левски" беше 2:0 в полза на ЦСКА 1948, а фенове на ЦСКА-София от сектор "Г" навлязоха на пистата, счупиха една от..

публикувано на 01.06.24 в 12:40

ЦСКА София остана без треньор, ръководството обеща "кардинални промени"

Стамен Белчев вече не е треньор на ЦСКА. Наставникът подаде оставка след загубения бараж за Европа с 0:2 от ЦСКА 1948, а след това от клуба потвърдиха за раздялата с Белчев.  От ЦСКА излязоха с изявление, с което заявиха, че в клуба ще има сериозни промени.  "Изпращаме най-срамния сезон. Пропускахме възможности, правихме грешки и не успяхме да..

публикувано на 01.06.24 в 06:47

Българките са последни след нова загуба в Лигата на нациите

Волейболистките от националния отбор на България записаха нова загуба в тазгодишната Лига на нациите за жени. След първата си победа - 3:2 срещу Република Корея, момичетата на селекционера Лоренцо Мичели отстъпиха и паднаха от олимпийските шампионки от САЩ с 0:3 (17:25, 22:25, 22:25) във втория си мач от турнира в Група 4 от втората седмица на Лигата в..

публикувано на 01.06.24 в 05:58
Григор Димитров

Отложиха мача на Григор Димитров на "Ролан Гарос" заради дъжд

Григор Димитров води с 6:3, 2:1 (с пробив) срещу белгиеца Зизу Бергс в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис, но заради непрестанния дъжд в Париж ще трябва да доиграе мача си в събота.  Двамата с Бергс нямаха никакъв късмет, защото първо предишните два мача (на двойки и сингъл) при жените продължиха по 3 часа и вместо към 16:00,..

публикувано на 31.05.24 в 22:37