Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестите на АМ "Струма" продължават

Снимка: БГНЕС
Блокадата и протестите на енергетиците от ТЕЦ "Бобов дол" и миньорите от "Открит въгледобив" на АМ "Струма" продължават - до подписването на постигнатото днес споразумение на правителството и синдикалните организации. 

Блокадата на аутобана ная-вероятно ще бъде вдигната утре, сряда. Това каза за БНР тази вечер шефът на ТЕЦ "Бобов дол" инж. Любомир Спасов.

Една част от протестиращите остана и тази вечер на АМ "Струма" в очакване на решение на ръководствата на синдикалните организации на работещите в енергетиката дали блокадите ще продължат. 

Някои от прекаралите денонощия на аутобана не са удовлетворени от постигнатото споразумение с правителството и очакват от лидерите да разберят какво точно е постигнато. 

Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" инж. Любомир Спасов:

"Чакаме гласуването в парламента на споразумението, което подписахме днес с правителството и част от парламентарно представените партии. За да сме сигурни, че то е абсолютно валидно и ще вдигнем протеста. Протестът продължава. Очакваме още утре на обед да имаме добри новини от парламента и да приключим с протеста".




По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

75,5% инфлация в Турция

75 и половина процента е инфлацията на годишна база в съседна Турция към края на май, обяви днес турският статистически институт. Най-голямо поскъпване е регистрирано в образованието, жилищата и ресторантьорския бизнес. Скокът в сравнение с края на април е голям. Тогава годишната инфлация беше изчислена на 69,8 на сто. А сегашното ниво е най-високо от..

публикувано на 03.06.24 в 22:55

Кипър обяви нови субсидии за жителите на планинските райони

В Кипър от днес започва подаването на заявления за включване в новите планове за субсидии за жилища и за получаване на специални надбавки за живот в планинските, труднодостъпните и селските райони, съобщиха от вътрешното министерство. Българите, които отговарят на условията, също могат да кандидатстват. Двойно се увеличава надбавката за издръжка за..

публикувано на 03.06.24 в 22:32
Бенямин Нетаняху

САЩ очакват отговора на "Хамас" за прекратяване на огъня в Ивицата Газа

Съединените щати все още очакват отговор от палестинската групировка "Хамас" на плана за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, представен в края на миналата седмица от президента Джо Байдън. За това съобщи тази вечер говорителят на държавния департамент Матю Милър. Той беше категоричен, че отгтоворът от израелското правителство е положителен. Специално..

публикувано на 03.06.24 в 22:26

Възстановено е движението в двете посоки по Е-79

Възстановено е движението в двете посоки по международния път Е-79 между Мездра и Враца, съобщава агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът беше блокиран близо 4 часа, след като в поройния дъжд шофьор на ТИР загуби контрол над управлението и се удари в крайпътен стълб и препречи платното. Блокирано е движението на Е-79 между Мездра и Враца..

публикувано на 03.06.24 в 21:59
Христо Мутафчиев

Христо Мутафчиев: Пари за култура има

Пари за култура в момента  има, но важното е те да достигнат до хората и да се отразят на техните доходи. Това коментира в Ямбол председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Министерството на културата разполага с един от най-големите бюджети, откакто съществува, подчерта Мутафчиев: „Почти 500 млн. лева са вече парите за..

публикувано на 03.06.24 в 21:47

180 машини за гласуване ще има за местните избори на 23 юни

180 машини за гласуване ще има за местните избори на 23 юни, стана ясно на днешното заседание на Централната избирателна комисия. 172 устройства са предвидени за редовните избори за кмет на Панагюрище, за общински съветници в Хасково и Борован, и за кметове на 7 кметства. Останалите 8 машини са предвидени за частичния вот, който ще определи 16 кметове..

публикувано на 03.06.24 в 21:40

Блокирано е движението на Е-79 между Мездра и Враца

Повече от 3 часа вече е блокирано движението на международния път Е-79 между Мездра и Враца, който беше препречен от ТИР. Шофьорът е изгубил контрол в проливния дъжд в района в късния следобед и се е ударил в стълб с автоматични устройства за записване на пътния трафик. В района все още има опашка от ТИР-ове. Леките коли и в двете посоки се..

публикувано на 03.06.24 в 21:07