Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата повдигна четири обвинения срещу похитителя от Вълково

41-годишният Цветан от Лом държа няколко часа като заложници годеницата си и нейната майка в село Вълково
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Благоевград повдигна четири обвинения  срещу похитителя на трима души в санданското село Вълково. Във вторник вечерта, 3 октомври, 41-годишният въоръжен мъж държа в дома им като заложници годеницата си и нейните родители ., като рани тежко бащата. Късно вечерта той се предаде на полицията.

Прокуратурата привлече в качеството му на обвиняием Цветан Ц. за четири престъпления - опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие, закана за убийство в условията на домашно насилие и за хулиганство.

В хода на разследването  по образуваното досъдебно производство е установено, че около 17,20 ч. на 03.10.2023 г., в къща в с. Вълково, община Сандански, 41-годишният Цветан от гр. Лом произвел четири изстрела с револвер срещу Н.П., като го е ранил животозастрашаващо в гръдната област. С помощта на съседи простреляният е бил изведен от дома му и транспортиран за оказване на спешна помощ. Обвиняемият произвел няколко изстрела с пистолет срещу двама жители от село Вълково, притекли се на помощ на пострадалия.

В условията на домашно насилие в същата къща Цветан Ц. лишил от свобода три лица – годеницата си Ева и нейните родители. Заплашил ги с два пистолета и нож и им се заканил с убийство.

Извършените от него действия, грубо нарушаващи обществения ред, се отличават с изключителна дързост, се посочва в обвинението. С постановление на наблюдаващия прокурор похитителят  Цветан Ц. е задържан за 72 часа. Досъдебното производство продължава с активни действия по разследването.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Температури от 13-14 градуса привличат туристи на Седемте рилски езера

Летният сезон на Седемте езера стартира, този уикенд стотици туристи и планинари са по циркуса, казаха за БНР от спасителната служба в Дупница, която ще осигури денонощни дежурства на eзерата от 29 юни. Последните дни имало и два леки, без сериозни последствия инциденти с туристи, разказа спасителят Божидар Джокин: "Имахме акции последните..

публикувано на 16.06.24 в 12:14

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

" Тази коалиция във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще . Вече подкрепата е твърде ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, независимо от оставката на Христо Иванов, няма как да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу ". Това коментира пред БНР Радан Кънев,..

публикувано на 16.06.24 в 11:55
Димитър Главчев

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност на Украйна, Европа и света

Бъдещето на ядрената енергия зависи от нашата споделена отговорност и решителност. Не трябва да позволяваме ядрените технологии да се използват за изнудване и агресия. Трябва да направим всичко възможно, за да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света. Този призив отправи премиерът Димитър Главчев на Първата среща на..

публикувано на 16.06.24 в 11:52
Риши Сунак

Сунак разчита на хиндуистката си вяра за успеха на предизборната кампания

Британският премиер Риши Сунак разкри в интервю за "Сънди таймс", че разчита на хиндуистката си вяра да го преведе успешно в предизборната кампания. 44-годишният британски министър-председател каза, че следва дхарма, което е универсален закон в хиндуистката религия за живота, правило и начин на поведение, които са необходими за постигане на..

публикувано на 16.06.24 в 11:30

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии

" Каквото и да бъде правителството с първия мандат, то ще бъде определено като правителство на ГЕРБ – независимо каква е коалицията и какви експерти ще бъдат сложени вътре. За хората отговорността изцяло ще бъде на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Дори той да не бъде премиер, той ще носи персонално цялата отговорност". Това мнение изказа пред БНР..

публикувано на 16.06.24 в 10:59

По-висок добив на пшеница очакват в Монтанско

По-високи добиви от пшеница очакват в област Монтана от миналата година. Ечемикът също е с добри показатели. Прогнозният среден добив от пшеница за тази година е 580 кг/дка, съобщиха от Областна дирекция "Земеделие" Монтана. Спрямо миналата година се очаква увеличение от 50 кг от декар. Специалистите прогнозират по-високи добиви и..

публикувано на 16.06.24 в 10:55
Атанас Зафиров

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма

Предстои много тежък и сериозен анализ в партията на всички процеси, които доведоха до загуба на 800 хил. гласа в последните 7 години. Темата за отговорността стои на дневен ред. Никой не бяга от нея.   Това заяви пред БНР избраният за временен председател на БСП Атанас Зафиров. "Партията не може да спре да съществува. Тя има легитимно..

публикувано на 16.06.24 в 10:22