Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нешка Робева става ментор в треньорската професия на Лъчезара Пекова

Лъчезара Пекова
Снимка: БФХГ - Анна Недкова

Легендата в художествената гимнастика Нешка Робева ще бъде ментор в треньорската професия на вече бившата национална състезателка Лъчезара Пекова. Гимнастичката на Левски вчера обяви края на своята спортна кариера. От „синия“ клуб  съобщиха, че от днес Пекова ще започне да предава опита си на следващите „златни момичета“.

„Лъчезара Пекова обяви край на състезателната си кариера! За Лъчи 2023 г. беше много успешна – нашата състезателка спечели медали на престижни международни турнири, като най-ярко блести среброто от ГП турнир. Последното ѝ състезание беше световната Универсиада в Китай, където заслужи 2 финала.

Лъчи, благодарим ти за незабравимото присъствие на килима и спиращите дъха изпълнения! Ще останат в сърцата ни завинаги!

Вече студентка в НСА, Лъчи ще предаде таланта си на следващите златни момичета. Ментор и вдъхновение в треньорската професия ще ѝ бъде Нешка Робева. При

Лъчи ще тренират начинаещи гимнастички, родени 2017-2018 г. сряда и четвъртък от 18:00 ч. и събота от 10:30 ч.

Може да запишете дъщеря си на художествена гимнастика при Лъчезара на тел. 0882281969

Една врата се затваря, но се отваря нова! Нетърпеливи сме да гледаме малките бисерчета, които Лъчи ще извежда на терена като треньор!

Успех от другата страна на килима!“, написаха от Левски в социалните мрежи.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Фернандо Каранга

Каранга и Матей пропускат мача с Лудогорец

Старши треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев няма да може да разчита на нападателя Фернандо Каранга и на централния защитник Юрген Матей за гостуването на Лудогорец на 11 май от втория кръг в първата шестица на футболното ни първенство. Каранга, който се завърна при "червените“ през януари и реализира 4 гола в 10 мача през пролетта, за последно..

публикувано на 08.05.24 в 10:53
Панатинайкос победи Макаби

Панатинайкос стигна Финалната четворка в Евролигата

Гръцкият Панатинайкос се наложи над израелския Макаби Тел Авив с 81:72 (19:21, 22:20, 17:15, 23:16) като домакин в петия двубой от четвъртфиналната серия между двата тима и се класира за Финалната четворка в баскетболната Евролига за мъже. Панатинайкос спечели плейофа с 3:2 победи и ще играе на полуфиналите срещу победителя от серията между..

публикувано на 08.05.24 в 09:19
Григор Димитров

Григор Димитров тренира с Новак Джокович в Рим

Григор Димитров проведе съвместно занимание с лидера в световната ранглиста по тенис Новак Джокович, преди началото на турнира от сериите „Мастърс"в италианската столица Рим. Двамата изиграха един сет на кортовете във "Форо Италико“, спечелен от Димитров с 6:3. Както е известно, българинът е поставен под №8 в схемата на турнира, като..

публикувано на 08.05.24 в 06:38
Тим Мерлие

Тим Мерлие спечели третия етап от колоездачната обиколка на Италия

Белгиецът Тим Мерлие спечели третия етап от колоездачната обиколка на Италия. Той измина 166 километра от Новара до Фосано за 3:54:35 часа.  Водачът в състезанието Тадей Погачар не се представи добре, но успя да задържи "розовата" фланелка. На втора позиция е Джонатан Милан от Италия. Трети се нареди представителят на Еритрея Биниан Гирмай. Тадей..

публикувано на 07.05.24 в 07:47

Наполи и Удинезе не успяха да се победят

Удинезе и Наполи завършиха 1:1 в последна среща от 35-ия кръг на италианската Серия А.   Двата отбора се нуждаеха от точки в преследване на своите цели - Удинезе оставане в елита, а Наполи място в евротурнирите.  Неаполитанците откриха чрез Виктор Осимен в 51-а минута. Нигериецът засече с глава центриране на Политано от дясно.  Удинезе наложи натиск..

публикувано на 07.05.24 в 07:25

Аталанта победи Салернитана и измести Рома от петата позиция

Аталанта победи като гост с 2:1 Салернитана в мач от 35-ия кръг на футболното първенство на Италия и по този начин измести Рома от петата позиция, като и двата тима имат по 60 точки. В 18-ата минута Салернитана поведе с попадение на младия френски нападател Лум Чауна. Гостите от Бергамо от своя страна играеха плахо и трудно достигаха до възможности..

публикувано на 07.05.24 в 06:58
Ботев и ЦСКА 1948 завършиха без голове

Ботев (Пд) и ЦСКА 1948 не успяха да си отбележат

Съставите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в среща от 32-ия кръг на футболното ни първенство в групата за разпределение на местата от 7-мо до 10-то. Двубоят започна със сблъсък между Джеймс Ето'о и Антонио Вутов, като се наложи намесата на медицинския екип. Ето'о продължи, а Вутов беше изнесен на носилка. В 12-ата минута..

публикувано на 06.05.24 в 22:12