Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

75 962 са избирателите в община Хасково

75 962 са избирателите в община Хасково, като в областния град са 60 733. Над 500 полицаи са ангажирани с охраната на реда в изборния ден. Всички секции отвориха врати навреме. 

В 136 секции трябваше да се гласува с машини, а в 16  с под 300 избиратели - само на хартия. След решение на Централната избирателна комисия, във всички 152 секции ще се гласува само с хартия, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов: 

"В следствения арест и в психодиспансера няма да има открита секция. В МБАЛ-Хасково традиционно има секция, в това число влизат и две подвижни".

Петима са кандидатите за кмет на Хасково, 91 за 34-те села, където ще се провеждат избори. В 8 от селата има само по един кандидат. 7 са подадените жалби предимно за разлепени плакати на нерегламентирани места. Една от жалбите е препратена до отдел "Закрила на детето" за участие на деца в предизборни прояви.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Извънредното заседание на НС не събра кворум при първата регистрация

Извънредното заседание на Народното събрание не събра кворум при първата регистрация. В пленарната зала се регистрираха едва 67 депутати при  необходими минимум 121 за начало на заседанието. В залата е служебният премиер Димитър Главчев. В предварително обявената програма е изслушване на Главчев около българската позиция в ООН за геноцида в..

публикувано на 02.06.24 в 15:08

Оранжев код за дъжд в четири области

За утре, 3 юни е обявен оранжев код за гръмотевични бури и градушки в Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. На места се очаква количеството на валежите да достигне 50 литра на квадратен метър. Жълт код е обавен за областите Видин, София - област, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Пазарджик и Стара Загора. Днес се очакват интензивни валежи в почти цяла..

публикувано на 02.06.24 в 14:27

Сливен почете Деня на Ботев и падналите за свободата на България

Сливен отбеляза Деня на Ботев и падналите за свободата на България с общоградска церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на "Хаджи Димитър" и сливенските възрожденци. С двуминутно мълчание и вой на сирени във всички селища в областта бе почетена паметта им.  "Делото на Ботев продължава да живее, да вдъхновява поколения след него да се..

публикувано на 02.06.24 в 14:13

Перник се поклони пред подвига на Ботев

Перник се поклони пред подвига на Христо Ботев и на падналите в борбите за свободата и независимостта на България. В Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България, перничани отрупаха с цветя паметника на поета-революционер пред сградата на Професионалната гимназия по техника и енергетика, носеща неговото име.  Венци и цветя бяха..

публикувано на 02.06.24 в 13:59

Общоградско поклонение пред паметника на Ботев във Велико Търново

С военен ритуал, вой на сирени и заупокойна молитва пред паметника на Христо Ботев във Велико Търново беше почетена паметта на загиналите за свободата и независимостта на България. Много деца и възрастни се включиха в общоградското поклонение пред паметника на Ботев в центъра на Велико Търново:   „Ботев е идол. Дойдох да го почетем. За..

публикувано на 02.06.24 в 13:47

Хиляди гости от България и чужбина на "Розобер" край Казанлък

Хиляди хора се включиха в тазгодишното шествие, с което бяха закрити Празниците на розата в Казанлък. Сред тях беше и министърът на образованието Галин Цоков, който заяви, че ще бъде обмислена идеята ученици - доброволци да помагат в прибирането на реколтата розов цвят.  С ритуален розобер и пъстро шествие отбелязват 121-те Празници на розата в..

публикувано на 02.06.24 в 13:33

Двама са кандидатите за кмет на с. Громшин

Двама кандидати за кмет на Громшин. Частичният избор в бойчиновското село ще се проведе на 23 юни . Частичният избор се наложи, след като правомощията на избрания през октомври миналата година за кмет на Громшин Цветан Антонов бяха предсрочно прекратени. Това стана, тъй като Антонов не бе закрил в срок своя фирма, регистрирана през 2005..

публикувано на 02.06.24 в 13:25