Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пьотр Нестеров е на финал в Кувейт

Пьотр Нестеров
Снимка: БТА

Националът на България за Купа "Дейвис" - Пьотр Нестеров, записа девета поредна победа в турнирите от веригата на Световната федерация по тенис ITF и се класира за финала на сингъл в надпреварата на твърди кортове на открито в Ал Захра (Кувейт) с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставеният под номер 4 Нестеров се наложи над словенеца Бор Артнак с 3:6, 6:2, 3:0 и отказване на съперника му. 

На финала той ще играе срещу словака Томаш Ланик, който надигра германеца Никлас Шел, който бе осми в схемата, със 7:5, 7:6 (0).
 
20-годишният Нестеров продължава силната си серия в Кувейт, след като през миналата седмица той спечели друго състезание от същия ранг в Ал Захра. 
По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Локомотив (Пд)

Локомотив (Пд) постигна минимален успех срещу ЦСКА София

Локомотив (Пловдив) завърши с победа сезона в Първа лига, след като „черно-белите“ постигнаха минимален успех с 1:0 над ЦСКА София като домакин в двубой от последния 35-и кръг на шампионата. Единственото попадение в мача на „Лаута“ реализира Петър Андреев още в петата минута.  Така „смърфовете“, които днес бяха водени от Константин Мирчев, приключват..

публикувано на 26.05.24 в 22:35
България - Нидерландия

България отстъпи и пред Нидерландия в Лигата на нациите по волейбол

Националният отбор по волейбол за мъже загуби от Нидерландия с 1:3 (16:25, 25:20, 13:25, 20:25) в последния си мач от първата седмица на Лигата на нациите, игран в турския курорт Анталия. Това бе първи успех на Нидерландия над България от 21 години насам. Селекционерът Джанлоренцо Бленджини заложи на състав: Симеон Николов, Алекс Грозданов, Георги..

публикувано на 26.05.24 в 22:06

Пламена Миткова спечели титлата в скока на дължина на Балканиадата по лека атлетика

Пламена Миткова спечели титлата в скока на дължина при жените на Балканиадата по лека атлетика в Измир (Турция). Миткова, която вече има покрити норматив за Европейското първенство в италианската столица Рим, оглави класирането в дисциплината с 6.50 метра, оставяйки след себе си румънката Флорентина Костина Юско, която скочи 6.49 метра. По-рано Мирела..

публикувано на 26.05.24 в 21:29
Адемола Лукман

Аталанта надви убедително Торино и се изкачи на 4-ото място

Шампионът в Лига Европа Аталанта победи Торино с 3:0 в среща от последния, 38-ия кръг на италианската Серия А. Аталанта се изкачи на четвърто място в класирането с 69 точки, а има и мач по-малко, тъй като трябва да изиграе отложения си двубой от 29-ия кръг срещу Фиорентина на 2 юни. При успех тимът от Бергамо ще заеме третата позиция в подреждането,..

публикувано на 26.05.24 в 21:26
Черно море - Крумовград

Черно море победи Крумовград в мач без значение

Черно море записа победа с 3:1 на Крумовград в последния кръг на първенството. Успеха е 17-ти за „моряците“ пред собствена публика, като тимът допусна само едно равенство във Варна срещу Локомотив (Пловдив). Варненци завършват на второто място, докато Крумовград остава шести. Играчите на Черно море излязоха преди срещата с фланелки с надпис „С теб сме..

публикувано на 26.05.24 в 20:43
Ален Хубулов

Ален Хубулов спечели титлата на Европейското първенство по борба до 23 г.

Българският национал Ален Хубулов стана европейски шампион до 23 години на първенството на Стария континент по борба в Баку, Азербайджан. В решаващата схватка при 125-килограмовите в свободния стил натурализираният осетинец се наложи с 6:5 над грузинеца Соломон Манашвили, който е номер 1 в Европа и трети в света за същата възраст от 2022-а. Това е..

публикувано на 26.05.24 в 20:29
Тадей Погачар

Тадей Погачар е победителят в колоездачната Обиколка на Италия

Словенецът Тадей Погачар спечели 107-мото издание на Обиколката на Италия.  25-годишният Погачар финишира безпроблемно във финалния 21-ви етап - 125 километра по улиците на Рим, и за първи път в кариерата си печели "розовото трико".  За Погачар това е общо трета победа в голяма обиколка след триумфите му през 2020 и 2021 година в "Тур дьо Франс". За..

публикувано на 26.05.24 в 20:13