Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев определи казуса с "Лукойл" като търсене на интриги

Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев определи казуса с "Лукойл" и дерогацията за внос на руски петрол като "търсене на интриги". 

Той каза това в кулоарите на международен форум, посветен на публично-частното партньорство. 

Министър Василев заяви, че не е въпрос на компромиси, а на работа с политическите сили, за да се "изчистят" виждания, за да бъде приет Бюджет 2024 до края на настоящата година. 

На въпрос на Националното радио как разчита знаците от парламента, който не събра кворум, а вчера ресорната бюджетна комисия отхвърли предложените от министерството данъчни закони, Василев заяви:

"Това, което виждаме в момента, е, че има доста движения в парламента, които не са свързани с бюджетната процедура. Водим доста интензивни разговори с партиите в парламента така, че да намерим достатъчно подкрепа за бюджета. Ако моята оставка бъде поискана заради "Лукойл" - това няма нищо общо по няколко причини, първата от които е, видяхте вчера и Агенция "Митници" много ясно показа, че има от ЕК одобрени квоти. Те следят изключително стриктно за тези квоти. Всяка седмица към ЕК се изпраща какво всъщност е напуснало българските пристанища и за кои държави е тръгнало, така че там по-скоро се търсят интриги, отколкото нещо реално". 

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Цветомила Дудевска

Д-р Цветомила Дудевска: У нас няма регистър на пациентите с астма. Предполагаме, че са около 15% от населението

Белодробната болница в Троян организира за трета поредна  година  безплатни профилактични прегледи  за пациенти, които са в риск от астма, както и за такива, които вече са диагностицирани със заболяването. Предвидени са също обучения за общопрактикуващи лекари, които биха искали да обогатят знанията си по отношение на съвременната терапия на..

публикувано на 07.05.24 в 13:30

Деница Сачева: Дългосрочно доверие на краткосрочни кандидати в политиката не трябва да се дава

За два мандата от област Добрич в следващото Народно събрание ще се борят на предсрочните парламентарни избори от коалиция ГЕРБ-СДС. Водач на листата им в 8 МИР отново е Деница Сачева. При регистрацията на листата в РИК в Добрич тя посочи, че дългосрочно доверие на краткосрочни кандидати в политиката не трябва да се дава. "Усилията на ГЕРБ-СДС да не се..

публикувано на 07.05.24 в 13:14

До 22 май продължава записването на малките ученици в Габрово за летни занимания

Летни занимания за малките ученици в Габрово се организират за поредна година. Днес започва записването онлайн на електронната страница на Община Габрово или на място в Община Габрово. До 22 май ще продължи записването за летните занимания на малките ученици в Габрово. За децата от първи до трети клас те ще започнат на 3 юни, две седмици..

публикувано на 07.05.24 в 13:11

Иво Делин: Велоалеята по "Патриарха" ще свързва в мрежа още 7

Седем велоалеи ще свързва новото трасе за велосипедисти по столичния бул. "Патриарх Евтимий" и ще се бъдат в мрежа. Това обясни в интервю пред БНР Иво Делин от Велоеволюция. "Най-актуалната и противоречива е тази велоалея по "Патриарх Евтимий", проект който дълги години Столична община забавяше, явно предната администрация нямаше воля да..

публикувано на 07.05.24 в 13:00
ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК с водач Росен Желязков

ГЕРБ-СДС се регистрира за евроизборите: Води Росен Желязков, без Мария Габриел

ГЕРБ-СДС регистрира листата си за предстоящите евроизбори в ЦИК. Водач е бившият председател на 49-то Народно събрание Росен Желязков. Останалите места в листата заемат евродепутатите, както следва: Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Ева Майдел. Асим  Адемов заема седмото място в листата. На шесто място е главният секретар на СДС..

публикувано на 07.05.24 в 12:59

Путин положи клетва за нов президентски мандат

Руският президент Владимир Путин положи клетва за нов 6-годишен президентски мандат. "Заклевам се при изпълнението на правомощията на президента на Руската федерация да зачитам и защитавам правата и свободите на човека и гражданина, да спазвам и защитавам Конституцията на Руската федерация, да защитавам суверенитета и независимостта,..

публикувано на 07.05.24 в 12:48

Ваня Григорова начело на листата на "Солидарна България" за евровота

Ваня Григорова ще води листите на "Солидарна България" за европейските избори и в 25 МИР - София в битката за националния парламент. Днес от формацията регистрираха листите си в ЦИК и в районните избирателни комисии. "ЛЕВИЦАТА“ регистрира листата си за европейските избори в ЦИК Григорова обясни мотивите да участва и в двата вида вота и..

публикувано на 07.05.24 в 12:27