Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Монтана иска да изтегли кредит от 1 млн. лева

Снимка: Радио ВИДИН

Община Монтана иска да изтегли кредит от 1 милион лева, за да осигури бюджета за 2024 година. Общинските съветници ще гласуват решението днес.

Парите ще се използват при финансиране или окончателно плащане на малки проекти.  При други плащания когато има разминаване на срокове, не постъпления от собствени приходи и субсидии от министерства и агенции. Поемането на такъв дълг няма да повлияе негативно на бюджета на община Монтана за следващата година. Ако новоизбрания Общински съвет на Монтана приеме докладната записка на кмета Златко Живков, ще бъде обявен публичен конкурс. Максималният лихвен процент на кредита е 4.8 процента.

Кредитната линия ще бъде обезпечена с общински имот частна собственост. За настоящата година община Монтана има изтеглен кредит от 1 милион лева, който трябва да върне до 25 януари следващата година. 


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Алея на книгата" гостува в Габрово

Най-мащабното пътуващо книжно изложение "Алея на книгата" гостува в Габрово. То ще бъде открито в 17:30 часа и ще продължи до неделя. Шатрите ще бъдат разположени на пешеходната улица "Радецка" Щандовете ще работят до събота от 10 до 19 ч., а в неделя –до 14:00 часа. Тазгодишното издание на книжното изложение ще събере представители на..

публикувано на 13.06.24 в 10:27
Австрийският канцлер Карл Нехамер

Парламентарни избори в Австрия на 29 септември

Австрийското правителство, наближаващо края на петгодишния си мандат, обяви официално, че следващите парламентарни избори в алпийската република ще се произведат на 29 септември, предаде АП, цитирана от БТА. Новината беше съобщена непосредствено след победата със съвсем малка преднина на крайнодясната Партия на свободата над консервативната..

публикувано на 13.06.24 в 10:26

Евроминистри предлагат забрана на свободното движение на руски дипломати в ЕС

В писмо до върховния представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел - 8 външни министри призовават да бъде отнето правото на свободно движение на руски дипломати и членовете на техните семейства в Съюза, пише "Политико". "Тази мярка значително ще намали оперативното пространство за руските агенти", пишат още външните министри, които..

публикувано на 13.06.24 в 10:16
Александър Александров

Директорът на "Топлофикация – София" е подал оставка

Изпълнителният директор на "Топлофикация - София" Александър Александров освобождава поста си. Това става, след като лидерът на "Спаси София" Борис Бонев изнесе информация, че Александров е подписвал договори за ремонти и други дейности, които след това са се изпълнявали от фирма на жената, с която живее на семейни начала. В лична позиция до..

публикувано на 13.06.24 в 10:05

Кампанията "Пет минути за ЗДРАВЕ" започва от Плевен

От Плевен започва кампанията "Пет минути за ЗДРАВЕ". С безплатни изследвания чрез телемедицина се предлагат проверка на основни здравни показатели на белия дроб. Целта на инициативата е превенция на рака на белия дроб и тютюнопушенето Само за 5 минути, докато седи в специално кресло, всеки може да направи своето високотехнологично..

публикувано на 13.06.24 в 09:51

Летни литературни маршрути в София

Утре, 14 юни, започват новите летни литературни маршрути в София. Литературните разходки се организират от фондация "Прочети София".  Откриващото събитие е приятелски мач с участието на Магдалена Малеева, съчетан с разговор за каузите, политиките и честната игра. Гост ще бъде британският автор Крис Клийв. "Той говори за състезанието,..

публикувано на 13.06.24 в 09:42

ИРПС: С хартия на вота за НС са гласували 63.98% от избирателите

От Института за развитие на публичната среда обобщават, че технологията на гласуване е основна част от реториката на политическите партии в постоянните предизборни кампании в последните три години. Връщането на смесеното гласуване не е повишило избирателната активност. Според данните на ЦИК на територията на страната имаше 9346 секции, в които..

публикувано на 13.06.24 в 09:36