Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелски въздушни удари отново са извадили от строя летището в Дамаск

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сирийските власти съобщиха, че израелски въздушни удари отново са нанесли щети на летището в Дамаск и то е неизползваемо. Атаките са били извършени в неделя и то само часове след подновяване на полетите, които бяха преустановени заради подобно нападение миналия месец. Последните удари са били конкретно срещу пистите за излитане, посочва агенция "Франс прес". 

При атаката са били ранени трима души. 

Сирийски военен източник посочил, че нападението е било срещу "международното летище в Дамаск и някои места в провинцията", извадило е от строя аеропорта и е освен това е причинило материални щети.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Щети се виждат на международното летище на Алепо след израелски въздушен удар, архив, 1 септември 2022 г.

Гражданските летища на Дамаск и Алепо са извадени от строя след израелски въздушни удари

Главните летища на сирийската столица Дамаск и най-многолюдния град в страната Алепо са извадени от строя след израелски въздушни удари днес, предаде Ройтерс, като се позова на сирийската официална новинарска агенция САНА. По-рано държавната телевизия на..

публикувано на 12.10.23 в 17:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

11-о издание на Празника на яйцето в Павликени

Десетки ястия с яйца ще бъдат раздадени на посетителите в Павликени за 11-ото издание на Празника на яйцето. Той се провежда днес в градския парк "Кирил Ракаров". Празникът тази година продължава два дни, с акцент върху традициите и екологията...

публикувано на 11.05.24 в 10:48
Лидерът на ВМРО ДПМНЕ Християн Мичковски празнува с привърженици победата на парламентарните и президентските избори в Скопие

Противник на разбирателството с България взима властта в Скопие, нов фронт на войната в Украйна

„Победа, която заплашва да усложни преговорите за членство в ЕС“. Така Файненшъл Таймс обобщи резултатите от парламентарно-президентския вот, който се състоя в сряда в Република Северна Македония. Западните медии не пропускат да изтъкнат, че за..

публикувано на 11.05.24 в 10:23
Тамара Ейделман

Тамара Ейделман: В Русия гайките се затягат все повече

На тържествена церемония в Големия дворец на Кремъл на 7 май Владимир Путин официално встъпи в петия си президентски мандат. След като положи клетва и прие парада на кремълския полк, Путин отиде в Благовещенския събор, където патриарх Кирил..

публикувано на 11.05.24 в 10:15

Проф. Бранислав Сланчев: Украинците ще успеят да спрат руснаците, но няма да е лесно

" На украинците им трябват повече хора. Ще успеят да спрат руснаците, но няма да е лесно ". Това заяви пред БНР проф. Бранислав Сланчев, преподавател по международни отношения и военно дело в Калифорнийския университет в Сан Диего, в коментар за..

публикувано на 11.05.24 в 10:14

Започва удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1

Започва удостоверяването на съответствието на машините за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание и за Европейски парламент. След края на работния ден вчера ЦИК предаде устройствата на Министерството на електронното управление...

публикувано на 11.05.24 в 10:02
Министерство на образованието и науката

За осма поредна година: МОН връчва наградите Св. Иван Рилски на училищни директори

За осма поредна година Министерството на образованието и науката ще връчва годишните награди "Св. Иван Рилски" на директори на училища. Ежегодните награди "Свети Иван Рилски" се връчват на училищни директори, постигнали високи резултати в..

публикувано на 11.05.24 в 09:59

Медици с искане: Децата без задължителни ваксини да не могат да посещават училище

Дете без задължителните имунизации да не може да посещава училище или организиран колектив от деца. Това е старо предложение на Сдружението на общопрактикуващите лекари, за което припомни д-р Костадин Сотиров в интервю за БНР. Към момента..

публикувано на 11.05.24 в 09:38