Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски: Този парламент и това правителство са гаранция, че България няма да потегли към Москва

Делян Пеевски
Снимка: БТА

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски отправи остри критики към президента Румен Радев след днешния му коментар, че е притеснително парламент с рекордно ниско доверие да променя Конституцията.

Според Пеевски президентът се опитва да обърка посоката на държавата, но с промените в Конституцията, цитирам, "този срамен епизод от историята приключва".

Той определя поведението на президента като "нервно" и посочва, че Радев за втори път в продължение на няколко дни се опитва да смени евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание.

Пеевски съветва дъравния глава "отново да прочете правомощията и да се придържа към тях". Според него на президента не му харесва, че България, цитирам, "повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства".

Необходимостта от съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва, заключва Пеевски в позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС.
По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два военни хеликоптера от България ще се включат в гасенето на пожара в планината Славянка

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. : Пожарът в Гърция отново е достигнал до границата с България На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. Горят предимно дънери и ниска растителност, потвърди..

публикувано на 27.07.24 в 09:37

Френският вътрешен министър похвали силите за сигурност след откриването на Олимпийските игри

Френският министър на вътрешните работи похвали силите за сигурност, след като по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж снощи не бяха отчетени сериозни проблеми, предаде Асошиейтед прес.  Властите бяха организирали мащабна операция за сигурност в Париж, за да осигурят безопасността на събитието.  Улиците на столицата..

публикувано на 27.07.24 в 09:29
Бившият американски президент Доналд Тръмп бе прострелян в дясното ухо на митинг в щата Пенсилвания, но раната не е животозастрашаваща.

Тръмп ще проведе нов митинг в градчето, където беше прострелян

Кандидатът за президентския пост на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще проведе нов митинг в градчето, където преди две седмици беше прострелян на предизборна проява, предаде "Ройтерс". Междувременно от социологическо проучване на "Уолстрийт Джърнъл" стана ясно, че Тръмп има преднина от два процентни пункта пред вицепрезидента на САЩ от..

публикувано на 27.07.24 в 09:02

218 випускници на НВУ ще получат първите си офицерски пагони

Първите си офицерски пагони и дипломите за завършване ще получат на тържествена церемони тази вечер в центъра на Велико Търново 218-е випускници на Националния военен университет „Васил Левски“. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще връчи пагоните и наградите на отличниците и ще поздрави новите офицери. Министър Запрянов лично ще..

публикувано на 27.07.24 в 08:36

Ръст в интереса към детските и ученическите пътувания в страната и чужбина

Между 15 и 20 процента увеличение на интереса към детските и ученическите пътувания в страната, отбелязват туроператори. Ръстът в екскурзиите за чужбина е почти двоен.  Записванията за детските лагери през тази година са започнали много рано, посочи Свидна Динева – управител на туроператор, който предлага такива пътувания. Има увеличение на..

публикувано на 27.07.24 в 08:30

Над 100 стълкновения на фронта в Украйна за денонощие

Въздушна тревога отново беше обявена тази нощ в няколко области в Източна Украйна, съобщиха местни медии. Украинският президент Володимир Зеленски разказа за тежката обстановка на фронта в източната част на страната.  По данни на армията за последното денонощие на фронта е имало над 100 стълкновения, повече от една трета - отново в района на..

публикувано на 27.07.24 в 08:09

Сесия на Междуправителствения панел по изменение на климата на ООН в София

61-вата пленарна сесия на Междуправителственият панел по изменение на климата на ООН започва днес в София. Тя ще се проведе в периода от 27 юли до 2 август. На нея се очаква 500 делегати от 195 страни да обсъдят проектите на два доклада – за изменението на климата в градовете, и краткотрайните причинители на изменението на климата. Откриването ще..

публикувано на 27.07.24 в 07:49