Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ал-Итихад е четвъртфиналист на световното клубно първенство

Ал-Итихад победи Оукланд Сити с 3:0
Снимка: БТА

Отборът на Ал-Итихад от Саудитска Арабия победи новозеландския Оукланд Сити с 3:0 в мач от първия кръг на Световното клубно първенство по футбол, игран в Джеда.

За победителите головете вкараха бразилецът Ромариньо и бившите френски национали Нголо Канте и Карим Бензема. В четвъртфинала Ал-Итихад ще играе срещу египетския Ал-Ахли, а победителят ще се изправи срещу бразилския Флуминенсе.

В другия полуфинал ще се срещнат европейският шампион Манчестър Сити и победителя от срещата между мексиканския Леон и японския Урава Ред Даймъндс.

От 2025 година турнирът ще се провежда в нов формат с участието на 32 клуба, като мачовете ще бъдат в САЩ. Според сегашния регламент в турнира участват седем отбора - шестте континентални шампиони и първенецът на страната домакин.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новак Джокович отпразнува рождения си ден с победа

Новак Джокович отпразнува своя 37-ми рожден ден, като влезе в четвъртфиналите на турнира в Женева след комфортна победа в два сета срещу Яник Ханфман. Световният номер едно свърши лесно задачата си срещу тенисист, който по-рано в турнира победи Анди Мъри. Джокович се наложи с 6:3, 6:3 на турнира в Швейцария, след като спаси девет от 10-те точки за..

публикувано на 23.05.24 в 05:44
Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа

Аталанта и Лукман нахлуха във футболната история след 3:0 над Байер

Отборът на Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа, след като на финала в Дъблин (Ирландия) победи Байер (Леверкузен) с 3:0. И трите гола вкара нигериецът Адемола Лукман - в 12-ата, 26-ата и 76-ата минута. Така той стана първият футболист с хеттрик във финал на турнира Лига Европа, както и за неговия предшественик Купата на УЕФА. Загубата е..

публикувано на 23.05.24 в 00:27
Александър Томаш

Александър Томаш: Клубът сериозно трябва да се замисли какво иска

Мнение на старши треньора на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш, след поражението с 0:3 от Лудогорец в 34-ия кръг на Първа лига: "Вече казах, че в тези мачове, които останаха даваме шанс на абсолютно всички, за да видим кой заслужава от лятото да носи екипа на Локомотив. Лошо начало, дефакто ние сами си отбелязахме два гола. Това показва нивото..

публикувано на 22.05.24 в 23:08
Гергана Топалова

Топалова преодоля втория кръг на турнир в Словения

Втората ракета на България в женския тенис Гергана Топалова се класира за третия кръг на турнира в Оточец (Словения) след победа над представителката на домакините Нина Поточник. Топалова се справи със словенката с 4:6, 6:4, 6:3 за 2 часа и 25 минути игра и в третия етап ще срещне грузинката Екатерине Горгоридзе. Също днес Горгоридзе..

публикувано на 22.05.24 в 21:41
Пьотр Нестеров

Пьотр Нестеров с две победи на турнир в Букурещ

Националът на България за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров се класира за втория кръг на сингъл и за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис в Букурещ (Румъния) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 5 в схемата Нестеров победи на старта Михай Коман (Румъния) с 6:4, 4:6, 6:4 за 2:47 часа. Българинът направи страхотен обрат..

публикувано на 22.05.24 в 21:30
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: По-ценна е 13-ата титла за клуба

Мнение на старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, след успеха с 3:0 над Локомотив (Пловдив) в 34-ия кръг на Първа лига: " Да, доволен съм от реакцията след загубата от Черно море. Знаете, че отборът има голям потенциал и той го показа точно в този мач, точно пред очите на собствениците. Искам да поздравя ръководството, искам да..

публикувано на 22.05.24 в 21:26
Черноморец победи Спартак (Плевен) с 92:81 т.

Черноморец поведе на Спартак (Плевен) за бронза в баскетбола

Отборът на Черноморец се наложи над Спартак (Плевен) с 92:81 (24:20, 26:16, 25:21, 17:24) като домакин в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас в първа среща от плейофа за третото място в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и поведе с 1:0 в серията, в която се играе до две победи от три възможни срещи. Вторият двубой предстои на 24 май в Плевен, а..

публикувано на 22.05.24 в 21:22