Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава отстраняването на авариите по електропреносната мрежа в Смолянско

Снимка: БГНЕС

Продължава отстраняването на авариите по електропреносната мрежа в селища в Смолянска област след натрупания паднал и мокър тежък сняг. Над 30 селища са без ток в общините Мадан, Рудозем, Баните и Златоград, по информация на директора на Областната дирекция на МВР в Смолян ст. комисар Цветан Цанков.

В Мадан с прекъснато електрозахранване са Равнища, Лещак, Леска, Върбина, Вехтино. В Рудозем селата Бърчево, Елховец, Витина, Мочура, Пловдивци, Корита. В Баните част от общинския център и селата Дрянка, Оряховец, Вълчан дол. В община Златоград Ерма река, Долен, махала Боево, с. Страшимир. В община Неделино селата Бурево, Гърнати, Кундево, Диманово, Оградна, Тънка бара, Еленка, Върлино, Изгрев, Крайна, Козарка, Кочани, Върли дол, Средец.

Остават в сила ограничения за движение на товарните автомобили над 12 тона през проходите "Превала", "Рожен" и "Печинско".

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва фестивалът "Варненско лято"

Голямата българска актриса Цветана  Манева, председател на настоятелството на фондация "Виа фест" и проф. Николай Йорданов - директор на фондацията, ще открият 32-рото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" в Драматичния театър "Стоян Бъчваров" във Варна.  Театралният фестивал "Варненско лято" започва на 1 юни В програмата на..

публикувано на 01.06.24 в 19:30

Районът на ул. "Дойран" във Варна е отцепен заради туби със задушлива течност

От областната дирекция на МВР във Варна съобщиха, че районът на улица "Дойран" е отцепен заради намерени две туби със задушлива течност, очаква се от общината да решат къде ще се депонират те, няма опасност за околната среда. Извършено е изследване на течността, тя съдържа 30 процента хлор, но какво е останалото съдържание, предстои да бъде..

публикувано на 01.06.24 в 19:27
Димитър Главчев

Главчев свиква утре работна среща с ресорни министри по изграждането на детската болница

Служебният премиер Димитър Главчев свиква утре работна среща с ресорни министри относно изграждането на Националната детска болница, съобщиха от правителствената пресслужба. Главчев възложи на служебния министър на здравеопазването Галя Кондева и служебния министър на регионалното развитие Виолета Коритарова да изготвят график с максималмо съкратени..

публикувано на 01.06.24 в 18:54

Голяма хакерска атака срещу германския Християндемократически съюз

Хакери извършиха голяма атака срещу дясноцентристкия германски Християндемократически съюз, потвърдиха от федералното Министерство на вътрешните работи. Не се разкриват подробности за размерите и естеството на атаката, която се разследва от Службата за защита на конституцията - германското контраразузнаване. "Но все пак това, което можем..

публикувано на 01.06.24 в 18:52

МВФ: Стабилен икономически растеж на Кипър през тази година

Нарастването на доходите в Кипър, притокът на средства по Плана за възстановяване и устойчивост и преките чуждестранни инвестиции са условия за стабилен икономически растеж на страната през тази година. Това е позицията на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ), който одобри оценката за Кипър от завършилата мисия на финансовата..

публикувано на 01.06.24 в 18:43
Камиони с хуманитарна помощ влизат от Египет в ивицата Газа през граничния пункт

Представители от 3 държави ще обсъдят в Кайро отваряне на пропускателния пункт между Газа и Египет

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че "условията" на Израел за трайно прекратяване на огъня в Ивицата Газа не са се променили и включват "унищожаване на "Хамас", и освобождаване на всички заложници". Светът приветства новия мирен план за Ивицата Газа на Байдън Израел държи на тези условия, заявиха днес от кабинета на..

публикувано на 01.06.24 в 18:14

Изложба на рисунки на деца от бежанските общности

По повод Международния ден на детето Бежанско-мигрантската служба на Българския червен кръст организира изложба на рисунки на тема "България през погледа на детето", нарисувани от деца от бежанските общности.  Слав Бараков - заместник програмен мениджър на Бежанско-мигрантската служба към БЧК, обясни каква е целта на изложбата: "Децата, чрез..

публикувано на 01.06.24 в 17:55