Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Армения отне лиценза на руската медия "Спутник"

Снимка: Ройтерс

Руското посолство в Ереван разкритикува днес временното отнемане на лиценза на местния филиал на руската медия "Спутник" заради "обидни коментари" към Армения в ефир, предаде АФП.

Комитетът за радио и телевизия съобщи късно в сряда, че лицензът на "Тоспа", който излъчва радио "Спутник Армения", е преустановен за 30 дни заради думи на руския телевизионен водещ Тигран Кеосаян през ноември.

Неговото мнение не съответства на това, което "политически коментатор, водещ и гражданин на друга държава" има "моралното право" да изкаже, се посочва в решението.

Кеосаян освен това насърчил "незаконни дейности", посочва комитетът, но без да уточнява.

Прокремълският водещ е съпруг на Маргарита Симонян, главен редактор на тв РТ (бивша Раша тудей) и лоялен привърженик на президента Владимир Путин.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В първия ден на Великден в Банско мъжете се събират, за да играят "Ломада"

Как православната традиция на Великден  може да бъде представена в игра, и то за големи хора? Всяка година, в първия ден на Възкресението, десетки мъже от Банско се събират на широко място, за да играят "Ломада" , а историята  на това  атрактивно състезание, опазено 300 години, води началото си от Божи гроб. Свещеноиконом  Георги..

публикувано на 05.05.24 в 06:31
 Вокална група

Вокална група "Шопски наниз" с автентични песни за Великден

Честито Възкресение Христово от предването "Нощен Хоризонт". Нека всичко тъмно си отиде от живота ни и да остане само светлината на свещта, донесена у дома от божия храм. С нейна помощ да намерим верния път, по който да вървим смело в здраве и радост, в спокойствие за утрешния ден и в доброта. Нека празникът ни донесе и чистота в..

публикувано на 05.05.24 в 06:05
Великотърновският митрополит Григорий

Стотици миряни посрещнаха Възкресение Христово в подножието на крепостта "Царевец"

Стотици миряни от България и Румъния се събраха в подножието на крепостта "Царевец" във Велико Търново, за да посрещнат Възкресение Христово и да се поздравят за най-светлия християнски празник. Десетки църковни камбани огласиха Велико Търново, а Благодатният огън беше изнесен от катедралния храм "Рождество на Пресвета Богородица". Великотърновският..

публикувано на 05.05.24 в 03:45
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

В Тел Авив се проведе протест с искане за спиране на огъня в Ивицата Газа и оставка на правителството

Няколко хиляди души протестираха в Тел Авив с искане израелският министър-председател Бенямин Нетаняху да се съгласи на спиране на огъня в Ивицата Газа в замяна на освобождаване на заложниците, държани от радикалната палестинска групировка "Хамас" , предаде ДПА. Демонстрантите са носели плакати с надпис "Преговаряйте сега, тръгнете си после" по..

публикувано на 05.05.24 в 03:30
Руски самолети Су-25

Зеленски: Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски Су-25

Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител-бомбардировач Су-25 над Донецка област, Източна Украйна, съобщи в традиционното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски: "През изминалото денонощие руските терористи са използвали 8 ракети от различни типове и почти 70 управляеми авиационни бомби срещу пограничните ни..

публикувано на 05.05.24 в 02:55

"Обзървър" предупреждава за хаос в цветарската индустрия във Великобритания след Брекзит

Цветарската индустрия в Обединеното кралство е обхваната от хаос от новите гранични проверки след Брекзит, пише "Обзървър". Фирмите в бранша казват,  че проверките на храните и растенията и латинските наименования водят до дълги часове на чакане на камиони със стока след 30 април, когато мярката влезе в сила. От всички последици от Брекзит вероятно..

публикувано на 05.05.24 в 02:38

Блъснато дете с мотопед в София

За блъснато дете с мотопед съобщиха свидетели на инцидента в социалните мрежи. Инцидентът е станал малко преди 19 ч. на бул. "Витоша" в района на НДК, става ясно от публикацията в групата: "Катастрофи в София". На мястото са изпратени полицейски и медицински екипи.

публикувано на 04.05.24 в 19:45