Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна съобщи, че е свалила 3 руски Су-34

Снимка: БГНЕС

Украинската ПВО е свалила днес в Херсонска област три руски бойни самолета Су-34, предаде ДПА, като се позова на публикация в "Телеграм" на командващия украинските военно-въздушни сили ген. Микола Олешчук 

Руските военни наблюдатели са потвърдили за поне един свален техен боен самолет.

Междувременно Русия съобщи, че е свалила днес пет украински дрона южно от  Москва в рамките на по-малко от един час, предаде Ройтерс. 

Тази вечер руски дронове са атакували южния украински град Одеса, съобщават местни медии. 

Чуват се експлозиии, но не ясно дали те са от попадения или от работата на ПВО.

Сирените за тревога бяха задействани и в други области на Украйна.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слави Трифонов ще води листите на ИТН в Плевен и София

Лидерът на партия ИТН Станислав Тодоров Трифонов ще води листите за национален парламент в родния си град Плевен и в 25 МИР София. Там той ще се изправи срещу Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Христо Петров-Ицо Хазарта. Председателят на ПГ Тошко Йорданов също ще води две листи - в Благоевград и във Варна. Начело на две листи застават проф...

публикувано на 04.05.24 в 17:35

Над 100 температурни рекорда във Виетнам заради горещата вълна в Азия

Повече от 100 температурни рекорда бяха надвишени във Виетнам в резултат на гореща вълна в цяла Южна и Югоизточна Азия, съобщи АФП.  В последните седмици горещо време обхвана Азия от Индия до Филипините, пише Франс прес, а в резултат на нея са нараснали случаите на сърдечни удари, а училища затварят. От агенцията допълват, че климатолозите..

публикувано на 04.05.24 в 17:00

Трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните за Великден забележителности в околността

В дните около Великденските празници трийсетте параклиса на Момчиловци са сред най-посещаваните туристически забележителности в родопското село. Изградените от родовете на Момчиловци десетки параклиси са израз на дълбоката религиозност на жителите на родопското село. Карта с маршрутите към храмовете е поставена на централно място в селото, за..

публикувано на 04.05.24 в 16:58
Дрезден

В Дрезден крайнодесни пребиха политици от две партии

Германски крайнодесни нападнаха и пребиха политици на Зелената и Социалдемократическата партия в Дрезден през изминалата нощ. Атаката е станала, докато екипи на двете партии са разлепвали предизборни плакати. Политикът от германската Социалдемократическа партия Матиас Еке е бил нападнат в Дрезден в петък през нощта и пребит тежко, така..

публикувано на 04.05.24 в 16:45

500 козунака и шоколадови яйца раздадоха за Великден в Монтана

500-те козунаци получиха за Великденските празници хората от клуба на пенсионера и различните съсловни организации в града. Освен козунак за внуците имаше и по едно шоколадово яйце. Кметът Златко Живков раздаде сладкарските изделия с благопожелания за живот и здраве, мир и разбирателство.  Точно на Великден, в неделя, на откритата сцена на..

публикувано на 04.05.24 в 16:32
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Русия обяви Зеленски и Порошенко за международно издирване

Руското министерство на вътрешните работи обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски и неговия предшественик на поста Петро Порошенко. В базата данни на издирваните лица на ведомството са публикувани снимките на Зеленски и Порошенко, годините на раждане и родните им места, съответно 1978г., Кривой Рог, Днепропетровска..

публикувано на 04.05.24 в 16:16
Служители на сръбската полиция  след стрелба в Дубона, Сърбия.

Сърбия почита паметта на жертвите на втората от масовите стрелби, разтърсили страната преди година

Възпоменателна програма, посветена на невинните жертви на масовото убийство недалеч от Белград, започна днес с едноминутен звук на сирени, рецитал и речи в памет на загиналите, съобщи агенция Танюг, цитирана от БТА. Днес се навършва точно една година от масовото убийство в селата Мало Орашие и Дубона, когато 21-годишният Урош Блажич уби девет и рани..

публикувано на 04.05.24 в 16:14