Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13-то издание на „Нощ на звездите“ с нова категория

Снимка: Фондация "Енчо Керязов"

Фондация „Енчо Керязов“ започва нова кампания за издирване на деца таланти за 13-то издание на „Нощ на звездите“ .

Приемането на кандидатурите стартира на 10 януари и щe приключи на 10 февруари.

Нова категория „Млади иноватори“ ще зарадва участниците тази година, освен станалите вече традиционни "Образование", "Изкуство" и "Спорт", съобщи специално за БНР световноизвестният цирков артист.

„Тази категория е предназначена да отличи и подкрепи ученици, които демонстрират изключителни умения в практическото приложение на природни науки, математика и информационни технологии.Категорията "Млади Иноватори" е насочена към ученици от началното до средното училище, които са показали забележителна способност да създават реални решения чрез технологии.Добавянето на тази категория е част от ангажимента на Фондация "Енчо Керязов" да насърчава практическото обучение. Фондация "Енчо Керязов" винаги е била в авангарда на насърчаването на отличия в образованието, спорта и изкуствата. С "Млади Иноватори", ние стъпваме напред, за да отдадем почит на блестящите умове, които не само мечтаят за бъдещето, но активно участват в изграждането му“, разясни заместник кметът по спорта в община Ямбол.

Годишните награди са предназначени за ученици от I до XII клас от общински, държавни и частни училища в България. Програмата е отворена и за ученици със специални образователни потребности. Отбелязват се постиженията и отличията от световни, европейски и национални форуми, конкурси и фестивали по изкуства и спортни състезания, включително и организираните от Министерството на образованието и науката национални олимпиади, национални състезания, инициативи от Националния спортен календар и от Националния календар за изяви по интереси.

На финала ще бъдат излъчени призьорите в четирите категории: Образование, Изкуство, Спорт и Млади иноватори. Те ще получат своите награди на 1 юни в зала Арена София, на официална церемония в рамките на световното шоу на Енчо Керязов „Нощ на звездите“.

„И тази година ще запазим специалните си награди – „Смело сърце“, .която е за хора с изключително борбен дух, които въпреки огромните трудности постигат успехи, както и специалната награда „Роден победител“, осигурена от нашият приятел и спонсор Антон Големанов в категория Спорт“, допълни Енчо Керязов.

За участниците в шоуто, което всяка година се провежда след официалното награждаване на децата таланти и в което се включват световно известни циркови артисти, за това ще има ли след 17-ет години България нов носител на награда от най-големия цирков фестивал в Монте Карло можете да чуете в звуковия файл.



БНР е медиен партьор на "Нощ на звездите".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезанието по картинг за издръжливост "Еко 24 на България" в подкрепа на детското отделение към МБАЛ Кюстендил

Сезонът в европейския картинг шампионат по издръжливост ще бъде възобновен на 8 юни, когато стартира „ЕKO 24 часа на България“ – единственото за годината 24-часово състезание у нас. Писта „Пауталия“ в Кюстендил отново ще бъде домакин на събитието, в което ще участват над 250 пилоти, разпределени в 46 отбора. Началото на надпреварата ще бъде дадено..

публикувано на 03.06.24 в 13:32
Моринари Ватанабе - президент на Международната федерация по гимнастика

Двама са кандидатите за президент на Международната федерация по гимнастика

Настоящият президент Моринари Ватанабе и шефът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов ще се борят за поста президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на централата в Шанхай (Китай). Изборите за ръководните органи на ФИГ ще се проведат в 25 октомври тази година по време на 85-ия конгрес..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

България взе гейм, но не успя да победи Германия в Лигата на нациите

Женският ни национален отбор по волейбол допусна 3-а поредна и общо 7-а загуба от началото на тазгодишната Лига на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели се бориха и взеха гейм, но все пак отстъпиха пред Германия с 1:3 гейма, в отделните части  19:25, 25:21, 21:25, 11:25 точки,  в последния си мач от турнира в 4 група от втората седмица на..

публикувано на 03.06.24 в 07:00
Арманд Дуплантис

Арман Дуплантис с нова победа в Диамантената лига

Арманд "Мондо" Дуплантис спечели състезанието на овчарски скок в Стокхолм, в поредния кръг на лекоатлетическата верига "Диамантена лига", но не успя да постави нов световен рекорд. 83 рекорда в леката атлетика са подобрени на стадиона в шведската столица – повече от всяко друго място в света. 84-ят обаче не беше добавен на 2-и юни 2024-а година...

публикувано на 03.06.24 в 06:44
Валентин Антов

Венеция победи Кремонезе с Валентин Антов и си гарантира участие в Серия А

Валентин Антов и неговият Кремонезе няма да играят в италианския футболен елит, след като загубиха втория плейофен мач срещу Венеция с 0:1. Така венецианците печелят финалния бараж след нулево равенство в първата среща в Кремона и отново са в Серия А след две години пауза. Единственото попадение за Венеция вкара датският нападател Кристиан Гюткяер в..

публикувано на 03.06.24 в 06:42
Яник Синер

Григор Димитров срещу Яник Синер в четвъртфиналите на “Ролан Гарос”

Яник Синер ще е съперникът на Григор Димитров в четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Италианецът се наложи над последния останал представител на домакините Корентен Муте с 2:6, 6:3, 6:2, 6:1 и си осигури нова среща с българина, когото победи във финала на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями в края на март. Синер води с 3-1..

публикувано на 03.06.24 в 06:32
Андриан Краев

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент

Андриан Краев напусна Левски като свободен агент. Договорът на бившия играч със “сините” изтече през уикенда. Той със сигурност ще продължи кариерата си на друго място и няма да остане на “Георги Аспарухов”. Новият треньор Станислав Генчев обяви, че ще проведе разговор с полузащитника и ще се опита да го убеди да промени решението си. 25-годишният Краев..

публикувано на 03.06.24 в 06:25