Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е извършителят на убийството на мъж в Търговищко

Снимка: БГНЕС

Мъжът, чието тяло е намерено в землището на Търговище, е бил убит, а извършителят е задържан за 72 часа, каза в интервю за Нова телевизия директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Атанас Илков. 

"В хода на разследването беше установено, че той е имал близки отношения с негов приятел. Имали са общи теми и най-вече ги е свързвала тяхната симпатия към оръжието. Първоначалната ни версия беше, че може да има неуредени финансови или имуществени отношения между тях. Впоследствие се оказа, че в местността, където е намерен трупът и автомобилът, в същия ден двамата са стреляли с незаконните си оръжия. При боравенето с оръжията извършителят е произвел неволен изстрел", добави главен комисар Атанас Илков. Дали е имало умисъл или е по непредпазливост, ще се изяснява, уточни той. 

И двамата мъже са криминално проявени. Убитият е имал прояви, свързани с разпространение на наркотици и причиняване на телесна повреда, а извършителят е осъществявал и кражби, каза още Илков.

Той обясни, че извършителят се е опитал да въведе в заблуждение полицията. Казал е, че си е купил незаконна пушка и с нея може да е настъпил нежелан инцидент. "Има установени две незаконно притежавани оръжия – пушката, намерена на местопроизшествието, и второ, което е много старо и вече негодно. Именно това може и да е причината за произвеждането на изстрел", каза главен комисар Илков. Той добави, че огнестрелно оръжие от типа на автоматите е довело да смъртта на мъжа, предаде БТА. 

42-годишният мъж беше обявен за издирване по молба на близките му. На 10 януари той беше открит безжизнен на черен път, недалеч от разклона за Разград.

44-годишният мъж от Търговище е привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура за извършено умишлено убийство, допълват от прокуратурата. Информация по случая днес беше дадена на брифинг с участието на заместник окръжният прокурор и говорител на Окръжна прокуратура – Търговище Васил Ангелов и директорът на ОД на МВР в града – старши комисар Светлин Петев.



По публикацията работи: Антоний Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разпети петък е!

За православните християни Разпети петък е най-тъжният ден от годината.  Този ден е посветен на Христовото разпятие, кръстната смърт и полагането на Исус Христос в гроба.  Сутринта, около 9 часа, във всички храмове Светата плащеница се изнася за поклонение. През целия ден вратите са отворени, така че християните символично да се поклонят..

публикувано на 03.05.24 в 07:44

Предупреждение за силен дъжд, на места придружен с гръмотевици

Предупреждение за опасно време е обявено за почти цялата страна. В Югозападна България действа оранжев код за силен дъжд, придружен с гръмотевици. В планинските райони валежите ще са значителни. Има условия и за градушки, информират от Националния институт по метеорология и хидрология.

публикувано на 03.05.24 в 07:31
Антониу Гутериш, генерален секретар на ООН

Гутериш: Свободата на медиите не е избор, а необходимост

Пресата за планетата или журналистиката, изправена пред екологична криза – това е темата на днешния 31-ви Световен ден на пресата и свободата на словото. Свободата на медиите не е избор, а необходимост, подчерта в тази връзка генералният секретар на ООН Антонио Гутериш. По данни на ЮНЕСКО през изминалите 15 години е имало 750 атаки срещу..

публикувано на 03.05.24 в 04:25
Имениците ще почерпят с традиционния козунак и великденски яйца.

Свищовското село Горна Студена организира празник на козунака и шареното яйце

В свищовското село Горна Студена днес за първи път ще се проведе празник на козунака и шареното яйце. В двора на военния музей, където е била главната квартира на Руската дунавска армия, кулинарното и певческото си майсторство ще представят 12 села от региона. От 9:00 часа в двора на военния музей в Горна Студена майсторките от региона ще..

публикувано на 03.05.24 в 04:11

Зеленски: Срещата на върха в Швейцария ще бъде първата реална възможност за справедлив мир в Украйна

Глобалната среща на върха за мир в Швейцария ще бъде първата реална възможност за започване на установяването на справедлив мир в Украйна, каза днес в ежедневното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски. "Тези дни заедно с Швейцария завършихме изпращането на покани за срещата на върха. Конкретните дати, на които ще се състои..

публикувано на 03.05.24 в 04:03
Димитър Главчев

Главчев аргументира отмененото решение на служебното правителство за частната болница "Мама и аз"

Аргументите за вчерашната отмяна на решението на служебното правителство за създаване на частна болница "Мама и аз" са общественото напрежение, а също и неодобрението към проекта от страна на президента Румен Радев, ДПС и ПП-ДБ, заяви днес служебният премиер Димитър Главчев. Радев призова кабинетът "Главчев" да преосмисли решението за..

публикувано на 02.05.24 в 21:31
Йозгюр Йозел и Реджеп Ердоган

Турският президент се срещна с лидера на опозицията за първи път от 8 години

В четвъртък президентът на Турция Реджеп Ердоган проведе разговори с лидера на основната опозиционна Републиканска народна партия (CHP) - първата подобна среща от близо осем години, която стана факт само месец, след като CHP изпревари партията на Ердоган на местните избори. Гласуването на 31 март отбеляза най-тежкото поражение на Ердоган и..

публикувано на 02.05.24 в 21:15