Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството приема списък със защитените училища и детски градини

Снимка: Ани Петрова

Очаква се днес правителството да приеме списък със защитените детски градини и защитени училища в България.

Ще се приеме и актуализиран списък на защитените от държавата специалности и професии, за които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда за предстоящата учебна година.

На редовното си заседание днес се очаква министрите да изменят и допълнят Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, както и да определят реда за предоставяне на финансовата помощ. 

В дневния ред на правителството фигурират и промени в Закона за движение по пътищата. 

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕС може да финансира производство на оръжие в Украйна със замразени руски активи

"От този форум трябва да излезем с конкретни предложения в подкрепа на производителите и иноваторите в областта на дроновете в Украйна", подчерта във встъпителното си обръщение върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел на форума за укрепването на сътрудничеството в отбранителната индустрия между ЕС и Украйна. По думите..

публикувано на 06.05.24 в 13:40

Лондон обмисля да изпраща мигранти и в Ирак

Правителството на Обединеното кралство смята да използва Ирак за прехвърляне на търсещи убежище в рамките на сделка от типа на тази с Руанда, показват изтекли документи, видени от Скай нюз. Плановете означават, че това може да доведе до депортиране на хора от Обединеното кралство в страна, в която правителството не препоръчва никакви..

публикувано на 06.05.24 в 13:30

Гергьовденска възстановка в Арбанаси: посрещнаха светеца на бял кон

С гергьовски люлки и обредни погачи посрещат днешния празника в архитектурния резерват Арбанаси край Велико Търново. Стотици миряни и туристи дойдоха в църквата-музей "Св. Георги", където във възстановка посрещнаха светеца на бял кон. Църквата "Свети Георги" в Арбанаси е от 16-и век и е уникална с това, че в притвора светецът е изобразен на трон, а..

публикувано на 06.05.24 в 13:30

Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение . Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов преди дни. И това на фона на скорошното решение на парламента, според което от 2025 година трябва да вдигнат заплатите на военните средно с 30 процента .  "Ще видим..

публикувано на 06.05.24 в 13:17

Два фестивала събират стотици за Великден и Гергьовден в Босилеград

Два фестивала - един на Общината, а другият - на сдружението "Глас", събират стотици за Великден и Гергьовден в Босилеград, разказаха за БНР наши сънародници оттатък границата. И в сръбската община 4 дни са почивни. И днес в Босилеград продължава Международният детски фестивал "Великденско яйце" с участието на групи от Молдова, Украйна, Северна..

публикувано на 06.05.24 в 13:12
Маестро Найден Тодоров

Нови дигитални записи на химните на България и на Европа

Министърът на културата маестро Найден Тодоров и Софийската филхармония направиха в зала "България" нови дигитални записи на химните на България и на Европа.  Според Тодоров през 21-ви век - времето на интернет и изкуствения интелект, България заслужава да има дигитална версия на оригиналния български химн и на химна на Европейския съюз.  Основа на..

публикувано на 06.05.24 в 13:05

Русе отбелязва своя празник

На 6 май Русе отбелязва своя празник. Началото на тържествата бе дадено с литургия в храма "Св. Георги", където се съхранява частица от мощите на светеца-покровител на града. Треньорът по бокс Илия Сяров получи тържествено званието "Почетен гражданин на Русе" днес и така бе поставено началото на светското отбелязване на Празника на града. След това,..

публикувано на 06.05.24 в 13:01