Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според министър Цеков има предпоставки през март да бъде рестартирано изграждането на АМ "Хемус"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков (вляво) беше на работно посещение във Варна - 23 януари 2024 г.
Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков заяви във Варна, че съществуват всички предпоставки в началото на март да бъде рестартирано изграждането на автомагистрала "Хемус".

Планира се изграждане на два скоростни пътя от Варна - до Силистра и до Дуранкулак. 

Министър Андрей Цеков обобщи най-важните проекти, които стартират през тази година, като започна от магистрала "Хемус":

"Анекси ще бъдат подписани, които да дадат възможност за актуализация на цените. Строителството може да се рестартира с началото на пролетта в почти всички участници.

Изискали сме от изпълнителите да изготвят актуализирани графици. Това означава да се договорят нови крайни срокове.

По отношение на другия голям проект - магистрала "Черно море", до март месец пред финализиране сме на обществената поръчка за изработка на доклади по оценка на въздействие на околната среда.

Две трасета са идентифицирани, през 2025 година да започнем същинското проектиране. Два проекта за скоростни пътища Варна - Дуранкулак по две ленти. Същото важи и от Силистра, през Добрич, до Варна". 

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калин Стоянов

Калин Стоянов: Некомпетентни и непрофесионални действия са причина за инцидента с 19-годишния младеж в Плевен

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че некомпетентни и непрофесионални действия на служителите на МВР са причина за инцидента, при който 19-годишен младеж беше прострелян в Плевен: "Според мен и екипа от хора, с които аз работя, тук става въпрос за изцяло некомпетентна, неадекватна и непрофесионална реакия от страна на..

публикувано на 07.06.24 в 15:44
Володимир Зеленски и Джо Байдън

Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 225 млн. долара

Американският президент Джо Байдън обяви нова помощ за Украйна на стойност 225 милиона долара по време на среща с украинския си колега Володимир Зеленски в Париж и подчерта, че подкрепата за Киев ще продължи, съобщиха АФП и Ройтерс. Новият пакет военна помощ за Украйна съдържа боеприпаси за високомобилната артилерийска ракетна система..

публикувано на 07.06.24 в 15:43

От избори на избори политическата апатия сред жителите на община Павликени става все по-голяма

Община Павликени има представители в почти всички великотърновски листи за 50-ото Народно събрание и кандидати за евродепутати в листите на водещите политически формации. Изборите в Павликени и селата са заложник на два основни проблема – безводието в близо половината населени места в общината и заводът за производство на каменна вата в..

публикувано на 07.06.24 в 14:21
Проф. Михаил Константинов

Проф. Михаил Константинов: ГЕРБ+ДПС+ИТН – това е правителството!

Не очаквам изненади на тези избори - нито за състава на българския парламент, нито на европейския . Такава прогноза направи пред БНР проф. Михаил Константинов, математик, бивш зам.-председател на ЦИК и бивш председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване". " ГЕРБ+ДПС+ИТН – това е правителството. Ако влезе някоя от..

публикувано на 07.06.24 в 14:12
Илияна Йотова

Йотова: Резултатите от изборите не са предопределени

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова гражданите да гласуват в неделя и подчерта, че резултатите от изборите не са предопределени. "Нека да си припомним конституционния текст, че цялата власт произтича от народа. Искам да го припомня това и на тези, които ни принуждават по всякакъв начин да забравим този конституционен текст, както и да се..

публикувано на 07.06.24 в 14:01
Разделителната линия между областите Добрич и Варна

В област Добрич вече губят вяра, че един ден и те ще се движат по европейски пътища?

За изоставането на инфраструктурата на област Добрич се говори от години и отново от години се леят обещанията на политиците да се обърне повече внимание на Североизточна България. Реалността показва, че поетите ангажименти остават само във времето на предизборна кампания и веднага след нея Добруджа остава точно толкова в периферията на..

публикувано на 07.06.24 в 13:56

Раздават хигиенни материали на над 618 000 души в пунктовете на БЧК

От 11 юни започва раздаването на пакетите с хигиенни материали по Програмата "Храни и основно материално подпомагане", съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+). С тях ще бъдат подпомогнати над 618 000 души, които получиха последните пакети с храни от април досега. Подкрепата с материали за лична хигиена и поддържане на дома се..

публикувано на 07.06.24 в 13:34