Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи спечелиха бронз на турнир по бадминтон в Иран

Иван Русев и Илиян Стойнов
Снимка: БТА

Иван Русев и Илиян Стойнов спечелиха бронзови медали на двойки мъже на международния турнир по бадминтон "International Challenge" в Язд (Иран), който е квалификация за Париж 2024. 

Поставените под номер 4 българи загубиха в спора за място на финала от вторите в схемата Джон Кастильо и Луис Армандо Наваро (Мексико) с 18:21, 15:21 за 36 минути.

За българите това беше втори полуфинал на двойки мъже от началото на годината, след като на 14 януари завоюваха сребърни отличия на турнир в Талин (Естония).


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хиляди празнуваха на Могилката 110 г. на футболния Левски

Хиляди празнуваха на Могилката 110 г. на футболния Левски

Футболният Левски чества днес своята 110-а годишнина, като хиляди хора се събраха на Могилката в градинката до 22-ро училище в центъра на София, където е основан клубът, за да празнуват рождения му ден. Доброволци сред "сините" привърженици са дошли още в 5:30 часа сутринта, за да помогнат с украсата на градинката, за да бъде атмосферата..

публикувано на 24.05.24 в 13:25
Божидар Краев

Краев вкара за Звездите на австралийската А-Лига срещу Нюкасъл

Звездите на австралийската А-Лига победиха с 8:0 английския Нюкасъл в приятелски мач, игран в Мелбърн пред над 50 000 зрители.  Последното попадение за сборния австралийски тим бе дело на Божидар Краев. Бившият нападател на Левски влезе като смяна и бе точен в добавеното време на срещата. В 83-тата минута той даде и асистенция на Джейк Холман,..

публикувано на 24.05.24 в 12:37
Стефани Стоева и Габриела Стоева са на полуфинал в Куала Лумпур

Сестрите Стоеви са на полуфинал в Куала Лумпур

Трикратните европейски шампионки Стефани Стоева и Габриела Стоева постигнаха трета поредна победа и се класираха за полуфиналите на двойки жени на турнира по бадминтон от сериите World Tour Super 500 в Куала Лумпур (Малайзия) с награден фонд 420 хиляди долара. Сестрите, които са четвърти поставени, направиха обрат и елиминираха номер 5 в..

публикувано на 24.05.24 в 12:32
Илиана Раева - президент на БФ Художествена гимнастика

Илиана Раева: Всяка подкрепа ще бъде много важна

Президентът на Българска федерация художествена гимнастика Илиана Раева е водач на делегацията на Европейското първенство в Будапеща и е плътно до гимнастичките и треньорите през цялото време. България вече спечели два медала от шампионата, след като при девойките Дара Малинова взе сребро на финала на лента, а Магдалена Вълкова има бронз на топка...

публикувано на 24.05.24 в 12:10
Франческо Фариоли

Италианец без трофеи е новият треньор на Аякс

Италианецът Франческо Фариоли е новият старши треньор на Аякс, съобщи грандът на нидерландския футбол. 35-годишният Фариоли подписа договор за три сезона, който ще влезе в сила от следващия месец. Италианецът заменя временния наставник Джон ван'т Схип, под чието ръководство Аякс приключи кампанията на пето място - най-слабото за тима от..

публикувано на 24.05.24 в 10:40
Чехия и Канада са полуфиналисти на световното по хокей на лед

Чехия и Канада са полуфиналисти на световното по хокей на лед

Домакинът Чехия и защитаващият титлата си тим на Канада се класираха за полуфиналите на световното първенство по хокей на лед за мъже, което се провежда в Прага и Острава. Чехите стигнаха до финалната четворка след победа с 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) над САЩ в последния мач от програмата за деня. Единственото попадение реализира нападателят на..

публикувано на 24.05.24 в 10:34
Едмънтън Ойлърс победи с 3:2 Далас Старс

Едмънтън поведе на Далас в Западната конференция на НХЛ

Първи мач от финалната серия в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада: Далас - Едмънтън - 2:3 след две продължения * Едмънтън води с 1:0 победи в серията. Играе се до четири успеха от седем мача. С гол на Конър МакДейвид в 32-рата секунда на второто продължение Едмънтън Ойлърс победи с 3:2 Далас Старс в мач..

публикувано на 24.05.24 в 09:36