Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирела Демирева завоюва титлата на Балканиадата

Мирела Демирева
Снимка: архив БГНЕС

Мирела Демирева спечели титлата на скок височина при жените на Балканиадата по лека атлетика в зала в Истанбул (Турция). Българката триумфира с 1.89 метра, които постигна от втори опит. Тя започна състезанието с 1.80, преодолени от първия опит. По същия начин се справи и със следващите височини - 1.83 и 1.86 метра.

Вече осигурила си златния медал, Демирева направи три неуспешни опита на 1.97 метра, което е норматив за олимпийските игри. Второто място зае Даниела Станчу (Румъния) с 1.86 метра, следвана от Панайота Доси (Гърция) със същия резултат.

Кристен Радуканова завърши на осма позиция във финала на 60 метра със 7.54 секунди. Балканска шампионка стана гъркинята Полиники Емануилиду със 7.30 секунди. 

В бягането на 400 метра при жените са получи проблем с времеизмервателната уредба. Андреа Савова завърши пета в третата най-силна серия с 56.9 секунди, измерени ръчно. В тази серия първа финишира Александра Стефания Ута (Румъния) с 54.6 секунди. Все още се очаква окончателното класиране, защото в другите две серии резултатите бяха измерени електронно.

При мъжете балкански шампион на 60 метра стана Йоанис Нифантопулос (Гърция) с 6.69 секунди.   


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Дерменджиев

Лудогорец е финалист за Купата, отстрани Хебър с общ резултат 9:0

Лудогорец се класира с лекота за финала за Купата на България, след като победи за втори път Хебър, сега с 5:0 в Пазарджик, и с общ резултат 9:0 от двата мача стигна до решаващия мач за трофея. Там разградчани ще срещнат Ботев (Пловдив) на 15 май на Националния стадион "Васил Левски". Реваншът в Пазарджик бе до голяма степен протоколен, затова и Георги..

публикувано на 02.05.24 в 20:35

Черноморец (Балчик) изненада Спартак (Вн) във Втора лига

Черноморец (Балчик) поднесе изненадата на кръга във Втора лига, побеждавайки Спартак (Варна) с 4:1. С този успех в 31-ия кръг на първенството във второто ниво балчиклии имат 30 точки, но са на 7 от зоната на спасението. А варненци пропуснаха още днес да си осигурят официално завръщането в елита. Важен успех за оцеляване постигна и Черноморец (Бургас) в..

публикувано на 02.05.24 в 20:08
Хавиер Ибаниес

Хавиер Ибаниес ще се боксира в главния мач в "Нощта на шампионите" в Мадрид

Българският национал Хавиер Ибаниес ще оглави професионалната галавечер на Международната боксова асоциация (ИБА) "Нощта на шампионите" в Мадрид. На 4 май в испанската столица той ще се изправи срещу местната звезда в категория до 57 килограма Хосе Килес. Двамата ще боксират в осем рунда, а победителят ще грабне европейския пояс на ИБА. Срещата ще..

публикувано на 02.05.24 в 17:25
Георги Иванов (вляво) и Атанас Караиванов

Георги Иванов ще дискутира евентуални промени с професионалните клубове

Българската професионална футболна лига, съвместно с президента на БФС Георги Иванов, организират среща на своите членове (клубовете от Първа и Втора лига), която ще се състои на 8 май (сряда) от 11.00 часа в Амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна. На срещата ще бъдат дискутирани важни въпроси, свързани с развитието на българския..

публикувано на 02.05.24 в 16:21
Джанлоренцо Бленджини

Бленджини: Трябват ми хора, готови да влязат в огъня

Новият селекционер на националния отбор на България по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини бе представен официално от федерацията. Той дълго говори за проекта, с който се е захванал, за философията му на работа и на игра, за проекта и мечтите. Италианецът призна, че е бил изненадан от мисленето на някои играчи, които не искат да играят за България,..

публикувано на 02.05.24 в 16:17

България без финалисти в микса на пистолет на СК по спортна стрелба

Двата български състава останаха извън битката за медалите на 10 метра пистолет за смесени отбори в първия ден от Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан. Мирослава Минчева и Самуил Донков заеха 14-о място със сбор от 574 точки. Другият български дует Антоанета Костадинова и Кирил Киров записа същия актив и остана на 15-а позиция в..

публикувано на 02.05.24 в 16:13
Георги Сеганов

Четирима волейболисти са отказали да играят за националния ни отбор

Четирима състезатели са отказали да се отзоват на поканата на новия селекционер на националния отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини. Италианецът предпочете да не назовава имената им, но президентът на федерацията Любомир Ганев каза, че няма проблеми да каже кои точно са те. "Аз ще ги кажа. Това са Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Влади Станков и..

публикувано на 02.05.24 в 16:10