Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Антиспин кампания за деня на влюбените:

Изследват безплатно за ХИВ и хепатит в Бургас и Царево

Безплатни изследвания за ХИВ и хепатит С ще се проведат днес в мобилен медицински кабинет до сградата на общината в Бургас. Изследванията ще се правят чрез бързи тестове от екип на Регионална здравна инспекция от 10.30 до 13.30 часа пред Часовника. Екипи от доброволци на младежкия червен кръст и Студентския съвет към Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ ще раздават валентинки, здравно-информационни материали и предпазни средства. Четене на любовни стихове на различни езици от млади хора пък ще се състои вечерта от 16.30 в Регионалната библиотека „Пейо К. Яворов“. Проявите са част от Общинска АНТИСПИН кампания по случай 14 февруари - Деня на влюбените.

Безплатни изследвания за СПИН ще се извършват днес и в Регионалната здравна инспекция в Бургас . Специализираният кабинет ще е отворен до 17 часа, информират от РЗИ. Основната целева група на кампанията са младите хора на възраст 15-29 г., а тазгодишното мото на кампанията е „Отговорността е секси - използвай презерватив“.

Мобилна лаборатория за бързи тестове за ХИВ, хепатит С и В и сифилис ще бъде разположена днес и  в Царево. Изследвания ще могат да се правят от 10 до 14 часа на улица „Хан Крум“ пред училище „Никола Вапцаров“. 

А в Сливен по повод денят на влюбените - 14 февруари ще се проведе събития - образуване на сърце, съставено от деца и младежи пред Общината. Инициативата е на Младежкия Общински Съвет, а началото – 12 часа.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.