Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макрон ще обсъди примирие в Газа с краля на Йордания

Еманюел Макрон с краля на Йордания Абдула II.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон ще бъде домакин на среща в Париж с краля на Йордания Абдула II в петък за преговори за разрешаване на конфликта в Газа, съобщи днес  Елисейският дворец, цитиран от Ройтерс.

"След срещата им в Йордания през декември двамата лидери ще обсъдят в петък спешната необходимост от примирие в Газа, което окончателни би дало защита на цивилните и ще осигури доставките на хуманитарна помощ", се казва в становището.

Ще бъдат обсъдени и начините за постигане на траен мир в Близкия изток.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - син на принц Хари и Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган Маркъл нарекоха сина си Арчи

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха днес, че новороденият им син ще се казва Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, предаде Би Би Си. Съобщението дойде, след като двамата представиха на кралица Елизабет II и на съпруга ѝ принц Филип техния осми правнук. По-рано днес Хари и Меган Маркъл показаха на публиката своя син, който се..

обновено на 08.05.19 в 18:59