Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мими Христова донесе пето отличие от ЕП по борба

Мими Христова
Снимка: БТА

Мими Христова спечели пети медал за България на европейското първенство по борба в Букурещ, след като победи литовката Дануте Домикайтите в схватка за бронза.

Христова направи много силен турнир, връщайки се в олимпийската категория 68 килограма. На старта тя победи румънката Мария Ницу с техническо превъзходство, след което се справи с европейската шампионка и носителка на четири медала на световни първенства Кумба Ларок от Франция. На полуфиналите Христова отстъпи драматично на украинката Тетяна Рижко с 6:7 и така стигна до мач за бронз.

В тази схватка интрига нямаше. Христова улови рано съперничката си, взе преднина от шест точки и тушира Домикайтите след само 80 секунди на тепиха.

"Представих се добре, но изгубих неприятно на полуфиналите. Може би е трябвало така да стане. Подцених самата среща вчера. Никога не знаеш как ще протече една схватка, много силни боркини загубиха на това първенство", каза тя след двубоя за третото място.

"За Токио успях да взема квота на 68 борим се сега и за Париж. Олимпиадата чука на вратата, че даже влиза през нея".

Преди Христова и Селишка, бронзови отличия за България спечелиха още Едмонд Назарян, Абу-Муслим Амаев и Кирил Милов. Евелина Николова пък е на финал утре.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елвира Краснобаева

И Елвира Краснобаева с медал от финалите на ЕП по художествена гимнастика в Будапеща

Елвира Краснобаева спечели бронзов медал, а Стилияна Николова завърши четвърта на финала на лента на 40-о Европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Краснобаева, която е дебютантка на такъв форум, получи за изпълнението си 33.700 точки и се класира трета. Николова пък беше оценена с 33.500 точки (16.6 трудност,..

публикувано на 26.05.24 в 14:34
Боряна Калейн

Боряна Калейн с бронз във финала с бухалки на ЕП в Будапеща

Боряна Калейн спечели бронзов медал във финала на бухалки на 40-о Европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 допусна неточност в края на изпълнението си и беше оценена с 32.900 точки, от които 16.6 за трудност, 8.000 за изпълнение и 8.300 за артистичност. За нея това е..

публикувано на 26.05.24 в 13:44

Златен и бронзов медал за България от СК по спортна аеробика в Токио

Българските състезатели спечелиха златен и бронзов медал на финалите на Световната купа по спортна аеробика "Suzuki World Cup 2024" в японската столица Токио. Тройката в състав Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова завоюва титлата с оценка 20.033 точки. Смесената двойка  Борислава Иванова и Христо Манолов завърши на трето място с 19.450..

публикувано на 26.05.24 в 12:03
Боряна Калейн

Боряна Калейн с титлата, Стилияна Николова взе сребро във финала с обръч на ЕП в Будапеща

Боряна Калейн спечели титлата, а Стилияна Николова взе сребърното отличие на финала на обръч на Европейското първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Абсолютната европейска шампионка от Баку 2023 Калейн изигра отлично композицията си и получи оценка от 35.250 точки (18.5 трудност, 8.300 изпълнение, 8.500 артистичност, 0.050..

публикувано на 26.05.24 в 12:00

Локомотив Пловдив - ЦСКА София пряко по "Хоризонт"

Мачовете от последния 35-ти кръг в първата шестица на елитното ни футболно първенство предстоят тази вечер.  От 18 часа на стадион Георги Аспарухов, Левски приема Лудогорец.  Половин час по-късно във Варна, Черно море е домакин на Крумовград. От 20.30 часа е срещата Локомотив Пловдив -  ЦСКА София, която ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт"..

публикувано на 26.05.24 в 09:16

Пари Сен Жермен триумфира с Купата на Франция

Отборът на Пари Сен Жермен спечели Купата на Франция по футбол. Във финалната среща в Лил, ПСЖ надигра Лион с 2:1 Парижани отбелязаха своите голове през първата част чрез Осман Дембеле и Фабиан Руис. Лион успя да върне едно попадение в началото на второто полувреме чрез Джейк О, Брайън.

публикувано на 26.05.24 в 06:28

Байер Леверкузен спечели Купата на Германия

Отборът на Байер Леверкузен победи втородивизионния Кайзерслаутерн с 1:0 и спечели Купата на Германия.   Гранит Джака вкара победното попадение за шампионите в 16-ата минута, като то се оказа и победно. В последната минута на първата част Одилон Косуну от Леверкузен бе изгонен от терена заради втория жълт картон, като тимът на Шаби Алонсо игра до края..

публикувано на 26.05.24 в 06:19